Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jeszcze nie gotowa

bardzo mloda 30 stka

Polecane posty

Gość 21letnia mama
ja jestem matka od orku i nie zaluje w waszym wieku moj dziecko bedzie mialo juz 10 lat:D:D:dw wy dopiero bedziecie siedziec w pieluchach:D:Dheheh a ja bede korzystac z pelni zycia:)

Gość moje zdanie to
ludzie ktorzy nie chca miec dzieci sa egoistami i umra jak psy

Gość limpka
Ja bym się na Twoim miejscu nie cieszyła,studia zrobiłaś?

Gość moje zdanie to
jestem w trakcie i dobrze mi idzie jestem jedna z lepszych studentek na roku:)

Gość limpka
ja do 21-letniej mamusi to pytanie zadałam.

Gość 21letnia mama
mam kolezanke ktora ma 28 lat i non stop gada o dzieciach ze chcialaby miec ,ma faceta niby wszystko super ale boi sie odpowiedzialnoscxii niedojrzale kobiety w wieku 31 lat nie badzcie smieszne ? kto was wychowywal?

Gość tak sobie czytam789
autorko -a czy nie boisz się,że za te dwa,trzy lata po prostu nie będziesz mogła zajść w ciążę?Pierwsze dziecko w takim wieku to bardzo późno...za kilka lat na dzieci będziesz za stara.Zegar biologiczny szybko cyka.

staro wygladamy? Dziwne ze mi czesto 30 stki jak nie wiedza ile mam lat, mówią na "Ty" Jest duzo 30 latek wygladajacych na swoj wiek i powazniej i jest tez troche wygladajacych bardzo mlodo Ale mniejsza o wyglad Ja po prostu czulabym sie bardzo nieszczesliwa majac dziecko w momencie kiedy nnie jestem na nie gotowa Tyle sie wydarzylo w moim zyciu miedzy 20- a 30 stka... A gdybym miala dziecko w wieku 20 tu lat to ominelo by mnie to wszystko, najlepsze lata stracilabym na pieluchy Nie chcialam tu urazic 20-letnich mamus, widocznie te dzieczyny czuly ze sa gotowe na dzieci i chca zyc tak a nie inaczej Oceniam tylko wlasny punkt widzenia Nie spieszcie sie z dziecmi, do dziecka trzeba naprawde dojrzec.... Taka 20 latka zamim odchowa dziecko i tak ma 40 lat i mozna powiedziec ze cala mlodosc poswiecila dziecku, ale widac tak chciala ja bylam i jestem glodna zycia, i nie bylo i jescze przez chwile nie ma w moim zyciu meijsca na dzieci Ale taki moment na pewno przyjdzie, jak juz poczuje ze bez buntu ze cokolwiek trace moge sie poswiecic takiej malej istotce.

Gość malwinaa po 30
dziewczyny dobrze was rozumiem ,pracowałam miałam chłopaka o dzieciach nawet nie myślałam wiedziałam ze przyjdzie na to czas , az tu nagle ciąza dziś jestem szczęśliwa mamą Julci i wiem też że gdyby nie ta"wpadka" to nie zdecydowałabym sie na dziecko,bo chyba ciągke wydawałoby mi sie że to jescze nie czas

Gość 21letnia mama
pewnie mamusia na was chuchala i dmuchala:Ddo 30

Gość 21letnia mama
od kiedy dziecko odchowuej sie do 20 lat ,20 letnie dizecko ma juz swoje zycie oczywiscie ze sie w jakims sposob jeszcze sprawuje opieke ale najwiecej uwagi wymaga takie dziecko od 0-8 roku zycia pozniej ma szkole swoje otoczenie kolezanki kolegow glupo nie pisz i sie nie pocieszaj bo ja i tak w twoim wieku bede robic kariere akurat skoncze studia dziecko do przedszkole i praca:) uzywanie z zycia a ty jak urodzisz bedziesz babulinka z p omaszczonym cialema chlop bedzie cie walil w rogi

Gość bizmesmenn
jeszcze nie gotowa nie pocieszaj sie poprostu przegralas zycie

Gość kokolala
mam 35 dwie córki a wyglądam na 25 to nie moje słowa---- ostatnio mam nową pracę i nikomu nie mówiłam ile mam lat ąż tu jedna mówi nie wiem czy się nie obrazisz ale wyglądasz na 25 ale pewnie masz mniej -----to był ubaw...to nie jesdyny przypadek---uprawiam sport wyjeżdzamy z rodziną jak się da często a często-----robię co chcę czuję się kochana i my mamy porównaniea wy nie......mam troszkę takich znajomych po 30 z wyboru bezdxietnych-----faceci po 40 i tak się obudzą a na stre latka grono znajomych się zawęzi no i ludzie DZIWACZEJĄ bez urazy....

Nie nie boje sie ze nie bede mogla zajsc w ciaze, bo do 35 lat to normalny wiek Tysiace kobiet rodzi dzieci w wieku 34-35 i jest to calkiem normalne i wcale nie dziwne pozna ciaza zaczyna sie od 35 roku zycia a i tak dzieci takich matek sa zdrowe Wystarczy zobaczyc jak jest w innych krajach Francuzki rodza pierwsze dziecko w wieku 34 lat i to nie sa pozne ciaze tylko normalne Moja mama urodzila mnie jak miala 35 lat, bylam jej pierwszym dzieckiem, starala sie tydzien, porod lekki i szybki W Polsce jest dziwne myslenie ze do 30 stki ostatni dzwonek na dziecko, a to sa bzdury, do 35 ma sie spokojnie czas

Gość Dziecko powinno się mieć
W takim czasie kiedy będziesz na to gotowa emocjonalnie widocznie Ty jeszcze nie jesteś, przyjdzie czas będziesz ok. Tylko czy Ty wtedy będziesz mogła mieć dziecko za dużo takich przypadków za dużo. Płodność kobiety spada po 25 roku życia, a po 35 jest bardzo mała . Może Ty do tej grupy nie będziesz się zaliczać , ale po co to sprawdzać . Potem zaczyna się prawdziwy dramat , otoczenie które wcześniej mówiło masz czas baw sie teraz zaczyna zadawać KłOPOTLIWE PYTANIA . Zastanów sie to twoje życie ( chyba że liczysz że masz 7 żywotów jak kot)

Gość taka jedna ilonka
tylko lepiej posylaj kolezanke na wywiadowki ;) bo beda gadali ze babcia przychodzi

do 21 mama bedziesz starsza od nas nim twoje dziecko bedzie samodzielne Pierwsza mlodosc i tak uplynie ci na pieluchach Ja jak mialam 21 lat to studiowalam, bawilam sie, sama sie czulam dzieckiem. chcialam byc wolna i beztroska, dziecko bym chyba podrzucila mamie bo nie mialabym sily Jednak to tylko moje spojrzenie Jak tyjestes szczesliwa ze w wieku 21 lat masz dziecko to wszystko ok Jesli tylko byl to twoj swiadomy wybor, kazdy ma inne potrzeby i inne marzenia sa dziewczyny ktore tak kochaja dzieci i maja tak silny instynkt macierzynski ze pragna dziecka jak najwczesniej i sa z tym szczesliwe, a jesli sa szczesliwe to na pewno nie powiem ze zmarnowaly najlepsze lata tylko pzrezyly je tak jak chcialy , odkrywajac uroki macierzynstwa Ludzie sa rozni :)

Gość tak sobie czytam789
na stare lata to się bawi wnuki a nie swoje dzieci.Nie pocieszaj się.

Gość mama 21 letnia
jeszcze nie gotowa podrzycilabys swoje rodzone dziecko mamie?o moj boze kto ci wbil takie wartosci przeciez majac dziecko chcac czy nie chcac trzeba sie nim zjamowac ,bylabys nienormalna bo co bo zycie zabawy imprezy to by bylo twoim wyznacznikiem wartosci?moj ty boze w jakiej ty sie rodzinie chowalas?gdzie najwazniejsze zawsze byly pieniadze,praca?bo chyba nie dzieci ...wiadac jak malo ciepla dostalas w rodzinnym domu;; i takwszyscy wiemy jaka jest prawda ze w twoim wieku widze po sobach z rodziny ,szwagierka miala dziecko w wieku 23 lat teraz ma 30 wiesz gdzie teraz jest w Austri na nartach a za tydzien leci do egiptu na wczasy ma bardzo platna prace,studia skonczone z wyroznieniem ,dziecko dochowane i co jej teraz pozostaje korzystac z zycia a tobie?na stare lata zajmowac sie dzieckiem....he

Do 35 lat na pewno sie wyrobie z ciążą i atpie żebym miała kłopoty z zajciem w ciązę, do 35 lat to calkiem normalny wiek i nie sa nawet potrzebne zadne badania prenetralne Francuzki rodza piewrsze dziecko grubo po 30 stce, irytuje mnei to gadanie ze 30 lat to ostatni dzwonek, To nie jest prawdą. Zapraszam do kulturalnej dyskujsi generalnie tez topik nei jest dla osob takich jak 21 letnia mama czy innych chcacych nas za wszelka cene przekonac zezle zyjemy i postepujemy Prosze, idzcie na inne topiki Jest na pewno topik dla mlodych mam Ten topik jest dla mlodych trzydziestek ktore nie dojrzaly do macierzynstwa i zalozenia rodziny i prosze zeby inneosoby nie pisaly i nie ocenialy naszego stylu zycia, to nasza sprawa pozdrawiam wiosennie wszystkich, piszcie mlode 30 stki :)

Gość oewjfwfefef
ale takich 30 jak ty to chyba raczej nie ma

Mama 21 letnia Widac wczesnie dojrzalas emocjonalnie, widocznie ja w Twoim wieku bylam dziecinna a ty jestes dojrzala I jak jestes szczesliwa ze masz juz dzidzie to super, zycze Ci duzo szczescia z maluszka :) Pozdrawiam Ciebie i maluszka :)

Gość mama 21 letnia
pozatym sam fakt ze zalozylas ten topik swiadczy o pewnych watpliwosciach ...i widac gryzie cie to niemilosiernie ...widac ze to ty masz problemy ale ze soba

Gość mama 21 letnia
nie ma juz mlodych 30stek;)heheh

Gość mama 21 letnia
jeszczeniegotowa a ja ci zycze zebys wkoncu zmadrzala i chyba to zeniebedziesz mogla miec dzieci bedzie dla ciebie najlepsza kara:) i tego ci zycze z calego serca bo szkoda mi dziecka...

Sa mlode 30 stki i sa stare 20 stki :) jak bedziesz w naszym wieku to ocenisz czy 30 lat to stary wiek :) Nie pisz wiecej prosze, bo psujesz moj topik, uszanuj moja prosbe, prosze. pozdrawiam Dziewczyny piszcie

Gość o ja nie mogie
boshhh przestancie "nawracac" autorke topicu i wmawiac jej jakies brednie. kazdy decyduje sie na dziecko kiedy ma na to ochote, czuje ze tego chce etc. 21 letna mamo, nie wmawiaj autorce ze ty teraz bedziesz miała najlepsze lata po 30 a autorka własnie te "najlepsze lata" straci na pieluchy. widocznie dla Was obu " najlepsze lata" sa zupełnie inne. denerwuje mnie przekonywanie kogos do swoich racji na siłe :o autorko trzymam za Ciebie kciuki. ja tez nie chce miec dzieci przed 30, (rozmyslam nad tym czy w ogóle bym chciała ej miec) chociaz jeszcze mi troche brakuje do 30 i nie wiem, jak mi sie zycie ułozy

mama 21 letnia Widac ze jestes jakas zgorzkniala i neizyczliwa Ja jestem dla ciebie mila, tylko opisuje swoj punkt widzenia, ale nie mowiec ci ze zle zyjesz Ty jestes dla mnei niemila i oceniasz moej zycie, piszeszc ze zle zyje, ze zyczysz mi zebym byla nieszczesliwa, nie mogla miec dzieci I kto tu ma jakies frustracje, jest zgorzknialy i agresywny? Ty. Wiec to ty masz problem a nie je. Atakuje ktos kogo cos boli. Wybacz taki komentarz malo przyjemny ale mnei sprowokowalas. Nie pisz. papa

Gość o ja nie mogie
21 letnia!! jak mozesz cos takiego pisac w ogóle ?? i ty MATKą jestes?? sory, ale dla mnie pisanie czegos takiego: zebys nie mogła zajsc w ciaze" jest CHORE. to tak jakbym ja napisała" zeby twoje dziecko sie rozchorowało" jakbys sie wtedy poczuła ?? ( i absolutnie ci tego nie zycze)