Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona_27

Chcę ale boję się

Polecane posty

Gość zagubiona_27

Czy Wy tez obawiałyście sie pierwszej ciąży i wszystkich zmian jakie ona niesie już na całe życie? Zaczynam myśleć, ze sama niue wiem czego chcę. Dodam, ze chcę mieć dziecko

witam w klubie, ja nadal sie boje a juz w 26tc jestem. nie podobam sie sobie, niezadowolona jestem i nie potrafie sie cieszyc ciaza, ale kocham tego malego pasozytka co we mnei siedzi. i bardoz chcialam dziecko, i jeszcze chce 2. pomimo mojego ciaglego niezadowolenia :)

Gość zagubiona_27
Cieszę się, że nie jestem tu jedyna, bo wciąż czytam, że wszyscy starają się o dziecko i nie moga się doczekać momentu kiedy już będzie to stuprocentowo pewne. Ja przestałąm brać pigułki ale wciąż odciągam moment kiedy powiem do męża: dziś staramy się o dziecko. Chyba jest mi teraz po prostu za dobrze tylko we dwoje :)

Gość enterrr
zagubiona_27 - jak jest wam tak dobrze we dwoje to po co wam dziecko?

Gość zagubiona_27
Bo całe życie nie można być tylko we dwoje. Oboje chcemy mieć dziecko, ale dla mnie decyzja, ze tu i teraz jest bardzo trudna. A zegar biologiczny tyka

Gość zagubiona_27
Mamy wspolnie duze gospodarstwo rolne i przydalby sie ktos do roboty. Na stare lata ciezko bedzie nam tak pracowac we dwoje. Chcemy miec siedmioro dzieci.

Gość zagubiona_27
Bardzo śmieszne podszywaczu. Nie mam gospodarstwa rolnego i nie planuję siedmiorga dzieci :)

Gość enterrr
A kto powiedzial ze nie mozna zyc tylko we dwoje :)

Gość zagubiona_27
Można, jeśli ktoś nie chce dzieci a my chcemy :)

Gość enterrr
zagubiona_27 twoj partner tez sie boi?

Gość peska
zapraszam dziewczyny na ( www.kobieta.mojeforum.net ) :)

Gość zagubiona_27
:-)

Gość zagubiona_27
Nie, on chciałby, żebym już była w ciąży. Dla niego nie ma żadnego problemu. Ale to jest facet, na nim nie spoczywa taka odpowiedzialnośc jak na mnie. To nie on ma dbac o siebie w ciąży, potem urodzić to dziecko i być na każde jego zawołanie przez następnych kilkanaście lat.

Gość zagubiona_27
czy nikt nie ma podobnych odczuć jak ja?

Ja pierwszej ciązy zupełnie się nie bałam.Powiedziałam tu i teraz :D Natomiast mam duże obawy przed drugą ciążą.

Gość zagubiona_27
To jednak jest już inna sytuacja. Masz pierwsze doświadczenia. Wiesz, jak to wpłynęło na Twoje życie. Ja tego nie wiem i właśnie tych zmian w życiu sie obawiam.

Gość staraaaa25latka
zagubiona a czego się boisz??????

ja tez sie boje zajsc w ciaze mimo,ze w glebi marze o tym! jak sobie z tym radzic?

Gość staraaaa25latka
dziewczyny konkretnie boicie się ale czego????

boje sie momentu w ktorym zobacze dwie kreski na tescie, boje sie czy dzidzia bedzie sie prawidlowo rozwijac, boje sie objawow(tych nieprzyjemnych) ,porodu i czym dam rade sobie z malenstwem jak sie urodzi, w ogole boje sie zmian ale naprawde marze o wlasnym dziecku, ludzia sa tacy szczesliwi majac dzieci ja tez taka chce byc jak pokonac strach przed nieznanym????

Gość zagubiona_27
Mam dokładnie to samo. Identycznie

milo,ze chociaz ktos sie dzieli z toba swoimi troskami:) bola mnie sutki:( nie wiem co to oznacza bo nigdy mnie nie bolaly!

Gość staraaaa25latka
ja tez się bałam.....najbardziej tego że wkoncu nigdy się nie zdecyduje, bałam sie tego co wy, a najbardziej tego że będę gruba. dzis niczego nie żałuje , obecnie jestem w ciąży, szęsliwa jak nigdy, i powiem wam to samo wszystko przychodzi, najgorzej na poczatku a potem , ech! nie ma co się bać ...dzidzie odchowacie , to jest sama przyjemność jak ktos Ci potem mieszka w brzuszku i kopie codziennie, nie ma co sie zastanawiać, bo potem po 30 dopiero sie zacznie:)

Gość zagubiona_27
Ale ciąża to dopiero pierwszy krok :) a potem jeszcze całe życie przed nami, które już właściwie nie będzie nalezało do nas. Ale może masz racje, najtrudniej się zdecydować. Z tym, ze ja wiem, ze chcę tylko od planu do realizacji jakoś cięzko mi zrobić ten krok :)

tak macie racje, poczatki sa trudne:O staraaaa25latka gratuluje dzidzi:) ja mam 22 lata czy to odpwowiedni moment waszym zdaniem?

Gość Bałam sie panicznie
Mój mąż chciał bardzo mieć dziecko, a ja miałam mieszane uczucia. Zgodziłam się na staranie, bo byłam pewna, że długo to potrwa :P a tu niespodzianka- w 3 cyklu po odstawieniu tabletek już zaszłam w ciążę :P Panika trwała do momentu, kiedy nie poczułam pierwszych ruchów dziecka :D Co nie znaczy, że pozbyłam się zupełnie lęku, ale już nie miałam wątpliwości ;)

Gość staraaaa25latka
ale pomyslcie że kiedyś jednak będziecie starsze....i co wtedy? Dziecko to owszem obowiązek , ale nie tai trudny:) Mnie własnie przerażała myśl że potem będę starsza , bez dziecka, uffff....poradzicie sobie napewno.

po jakim czasie od zaplodnienia zaczynaja sie zmiany w organizmie kobiety?

Gość 25latkawww
a co Madziu możesz być w ciąży>>>????

raczej nie... kopulacja byla w niedziele w 15dc minely 4 dni bola mnie sutki i czuje taki bol w podbrzuszu jak przed @ ale to za wczesnie na objawy ciazowe wiec nie wiem to byl tylko raz wiec szans na ciaze nie ma:(