Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudernnnika

macie fajne przepisy na ciasto z truskawkami homogenizowanymi?

Polecane posty

Gość pudernnnika

takie truskawki sprzedaja w pudelecakach jak lody sa bardzo dobre-chcialabym cos zrobic ale nie mam pomyslu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cukieeerraa
nie macie pomyslu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ten truskawkowy mus...
...nie nadaje się do ciasta-rozpłynie się wszystko to tak jakbyś chciała upiec ciasto z lodami:-) pozdrawiam:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwykły biszkopt
Upiecz zwykły biszkopt a na wierzch zrób masę truskawkową - masło utrzeć z cukrem pudrem na puszysto i dodawaj po łyżce tego musu - trzeba dobrze ucierać żeby się nie zwarzyło - w efekcie powinna powstac gładka masa truskawkowa. Na wierzch można wylać galaretkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pudernnnika
tak one sa takie zmiksowane wlasnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dodaj zelatyny bo splynie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No to możesz upiec biszkopt,na niego wrzucić jakąś mase,na to te truskawki ale daj do nich żelatyne i gotowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwykły biszkopt
Polecam masę truskawkową z ucieranym masłem i cukrem pudrem - naprawdę pychota. Jest puszysta, smaczna i nadaje się nawet do tortów owocowych. Można urozmaicić smak przekładając biszkopt tą masą, a na wierzch truskawki z żelatyną albo galaretką. Można tez na biszkopt masę maślaną, na nią masę truskawkową z galaretką - tez będzie dobre i ładne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kobito, a nie wolisz ty sobie kupić normalnych mrożonych truskawek? :D Wyjdzie i taniej i zdrowiej - można zmiksować, można użyć w całości, w razie potrzeby dosłodzić. A nie tych chemicznie homogenizowanych, konserwowanych, pewnie barwionych i nie wiadomo co jeszcze :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Raa
Upiecz biszkopt /nie smaruj boków blaszki to po upieczeniu nie będzie odstawał od boków/ , po ostygnięciu nasącz np. wodą z cytryną. 1 galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody ostudzić i jak będzieprawie ścięta zmiksuj ją - uwaga bardzo rośnie. 1 duży jogurt naturalny/,lub śmietana kremówka, ostatecznie śnieżka/ zmiksuj z 1 łyżką cukru pudru i rozpuszczoną 1 łyżką żelatyny. Połącz obie masy i wylej na biszkopt. Po zastygnięciu tej masy rozpuść 1 galaretkę truskawkową w 1 szkl. wody dodaj do niej zmiksowane truskawki wylej na masę jogurtową .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×