Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinka231

luzny zwiazek

Polecane posty

Gość karinka231

hej! :) chcialam sie Was popytac co sadzicie o luznym zwiazku i czy zwiazek ktory Wam opisze jest wg Was luzny czy co to w ogole jest? otoz moja serdeczna przyjaciolka Agata ( ma 19 lat) jest od roku w takim dziwnym zwiazku. tzn spotyka sie z facetem starszym o 2 lata. na poczatku pol roku byli przyjaciolmi, potem cos takiego wyszlo. on wczesniej mial wolne zwiazki, tylko ze one polegaly na tym ze mogl sie spotykac z kilkoma naraz. jednakze bywal zazdrosny o swe partnerki mimo ze sam mogl byc z wieloma wiec teraz jhz nie chce czegos takiego. Z agata to jest troche inne. Sa w sobie zakochani, ale dosc rzadjko sie widuja bo sie boja rutyny. zwykle jak sie widza to wyjezdzaja gdzies lub spedzaja razem wiele dni pod rzad, a potem znow przerwa jakies 2-3miesiace. oczywiscie sa w kontakcie telefonicznym przez czas nie widywania sie. on mowi ze nigdy wczesniej nie mial tak by byl zakochany i jednoczesnie przyjaznil sie z laska. te wczesniejsze byly tylko dla seksu no i z potrzeby jakiejs bliskosci. Z Agata jest szczery, zwierza jej sie ze wszystkiego.Nie uprawiali jeszcze ze soba seksu, z tego co wiem to byl petting ale seks nie bo Tomek powiedzial ze szanuje Agate i z kazda inna by sie przespal ale czeka jak ona bedzie chciala. Nie maja tez nikogo na boku, umowili sie tylko ze jesli by pojawil sie ktos wazniejszy, to maja ze soba zerwac. Mowia tez ze jak ktores z nich bedzie chcialo to skonczyc to niech tylko powie ze ma dosc i to sie skonczy. Jednak KubA nadal wtedy chce sie przyjaznic z Agata. on w ogole nie chce poki co nic stalego bo boi sie ze to sie wtedy szybko rozleci, ZE SIE soba znudza i zaczna sie ze soba klocic. Agata poki co tez nie chco zwierzala mi sie pare razy ze czasem jest zla ze Jakub tak rzadko chce sie widywac, te spotkania sa dlugie i intensywne ale jednak czasem wolalaby czesciej. Co o tym sadzicie? czy to jest w ogole zwiazek, jesli tak to luzny czy taki mniej luzny niz standardowe luzne zwiazki? na pewno nie ejsy to cos stalego w klasycznym znaczeniu, jednak Kuba tlumaczy ze jest taki luzny wlasnie po to zeby trwac.. Piszcie :)

Gość madalenna
wydaje mi sie ze ten facet potrzebuje kogos bliskiego jednak nie jest jeszcze na tyle dojrzaly zeby stworzyc staly zwiazek. dlatego chce sie "pobawic" w takie cos przez pare dni, potem ucieka do norki i siedzi tam i robi co chce by potem znow wrocic do ukochanej. mysle ze Twoja kumpdela liczy sie dla niego ale nie na tyle by dac jej pelne oparcie,nie wiem czy ona moze na nim polegac :( skoro na razie jej to odpowiada to spox ale ile to moze trwac? a jesli on na stale bedzie chcial takie cos? a ona bedzie chciala juz czegos wiecej?

Gość Umbrella_bella
ta znajoma jest niedojrzała. Widzi ze facet nie kocha jej. Skoro umie 2-3 miechy bez niej (pewnie z innymi w tym czasie siedzi gada doradza itp)

hmmm...z tego co wiem to Agata moze polegac na Kubie, mowi jej by dzwonila do niego z kazdym problemem jaki ma. powiedzial ze zawsze, nawety jak zerwa to bedzie dla niej oparciem. tyle tylko ze jest jeden klopot...otoz Agata boi sie ze wszystkiego mu zwierzac bo boi sie ze wlasnie wtedy przyjdzie ta rutyna, ze on sie nia znudzi itd. dlatego strasznie sie stresuje jak ma mu cos pwoedziec a po powiedzeniu tez bo boi sie z eon zaczal o niej myslec zle, zwlaszcza gdy sie potem nie odzywa przez dluzej niz tydzien..no wiec nie jest to latwe..ale ona go kocha, a on ja? wydaje sie ze tak, zasugerowal jej to ale on ja kocha na swoj sposob a jego sposob poki co nie toleruje stalych zwiazkow jesli chodzi o obiecywanie dozgonnej milosci i spotykanie sie czesto.

eh, tutaj akurat jest cos takiego ze Kuba nie jest za przystojny i inne na niego nie leca w ogole...jak lecialy to tylko na chwilowy seks a potem go ranily i rzucaly.wiec malo prawdopodobne ze jakims innym doradza bo nie ma takich znajomosci. on jest wdzieczny Agacie ze zwrocila na niego uwage, ze ktos go w koncu pokochal. mnie nie podoba sie do konca postawa Agaty ale skoro oboje chca tak...poza tym ona mowi ze go kocha i jej tak pasuje a jak kiedys miala staly zwiazek to jej sie nudzily czeste spotkania. nie wiem czemu tak sie boja tej rutyny...

Gość to w końcu tomek czy kuba
ja bym bez mijej laseczki nie wytrzymał dnia... a tu 2-3 miechy:o kantuje ją

Gość annaaaaaaaaaaaaaaaa
wg mnie koles moze chce kochac ale sie boi, nie umie byc calkiem odpowiedzialny i byc z kims wtedy kiedy mu nie pasuje. szuka ciepla i milosci ale jednak nie potrafi jej do konca dawac, jest po prsotu egoista i tyle, moze chce jakos to przelamac ale jak na razie to marnie mu idzie

Kuba mial ciezkie zwiazki, inne laski robily go w czambo, choc on tez zachowuje sie niedojrzale. dwie mu powiedzialy ze jest niedojrzaly bo chcial cos wolnego, i rzucily go, on byl potem zalamany, mowil ze chyba lepiej jest dojrzewac z kims niz samemu. wydaje mi sie ze on chce miec kogos bliskiego ale jest niedojrzaly, chce z kims trwac ale na takich zasadach jak on chce, czyli chce z kims byc ale wtedy kiedy on chce, kiedy on teskni itd...a nie widuje sie z nia tyle bo on pracuje a ona studiuje, a mieszkaja tez dosc daleko od siebie i trudno im znalezc takie miejsca i czas by sie czesciej widzieli, choc jakby bardzo chcieli to by pewnie widywali sie troche czesciej ..

Gość to jest chore
zwiazek dziwkarza i idiotki, zal dupoe sciska

Gość Umbrella_bella
wiesz karinka baba jak cos ma nie po swje mysli tozaraz wklada szpile..! takie sa baby.. i dlatego mu rzkeły ze niedojzały..no bo jak ma tuprzed soba taka boginie- one sie za takie maja- a jej nie chce.. wiec ich zdania o nim bym nie brała na powaznie. A diagnmoza: on jest egoistą. chce ale na jego zasadach. On dyktuje warunki on rokzauje. A na tym zwiazek nie polega by było ja ja ja aj ja! tak nie ma. jestem ja i ty. Liczy sie moje i twoje:) Tu jest problem u niego.

masz racje Umbrella. :) nie mozna od razu mowic ze nie chce ale jest egoista, chce zeby wszystko bylo po jego mysli. ale Agata moglaby z nim pogadac, bo on jej mowil ze jesli cos jej sie nie podoba to niech powie, a ona sie boi, i przez to moze tez wiele traci. a co do tych lasek to sadze ze tez masz racje, ale mogly tez stwierdzic ze jest niedojrzaly po tym ze wlasnie tak rzadko chcial sie spotykac z takimi boginiami jak one, i ze za malo sie staral, w sumie to czasem sie dziwie ze Agata jeszcze nie zrezygnowala bo raz na 3 miechy to jednak dosc rzadko.

Gość Umbrella_bella
a Agata ma taką mozliwośc by mu mówic;)? najlepiej w 4 oczy ze sobą:) Co do tych Bogin..własnie..nie kochał to sie mało starał. Logiczne. nie mogł robic cos wbrew sobie. ich to bola..duma..jak to taka Boginia a on sie nie stara. Tu bład tych Bogin. tez miały sie Bog wie za co:) jego wina ze ma egoizm;) Ale moze to naprawic:) jakby chcial:)

mysle ze jakby Agata sie odwazyla toby mogla z nim pogadac i cos pozmieniac. tylko ona sie kurde ciagle boi...boi sie ze go straci..a to zewby sie czesciej widywali to mysle zew nie powod zeby uciekl. wlasnie ich spotkania to glownie on aranzuje, wszystkie on aranzowal, moze mysli ze ona nie chce czesciej, ze jej to wystarcza? Tyle ze ostatnio mu napisala ze teskni, a on na to nic konkrtenego jej nie odpisal, ona myslala ze to go sprowokuje do spotkania a tu dupa, czyzby sie nie skapnal? Zatanawia mnie ze z tymi laskami od seksu spotykal sie jednak czesciej, tzn z nimi zwiazki trwaly gdzies ze 2-3 miesiace poza tym to byly tylko sportkania na seks, no ale czemu z Agata w sumie tak rzadko?

Gość aczma21
no ja mysle ze z tamitymi spotykal sie czesciej bo to byl seks bez zobowiazan a z ta jednak jakies zobowiazania sa skoro sam z nia buduje przyjazn, a wg niego to chyba jak sie czesciej bedzie spotykal to to wszystko sie poniszczy, wiec im rzadziej tym lepiej. mysle pdoobnie jak wy, on jest egoista ktoremu brakuje milosci i czasem teskni za zobowiazaniami ale nie na tyle by stworzyc staly zwiazek

ano mozliwe. to wszyustko jest takie pokrecone, moze widzac jak bedzie mial wiecej ciepla od Agaty, to powoli sie zmieni bo sadze ze jednak byloby mu przykro gdbyby ona go zostawila. mysle ze jakos jednak mu na niej zalezy skoro chce dalej przyjazni po rozpadzie zwiazku a moze rzeczywiscie powinna zrobic tak by do niego nie pisac jakis czas bo ostatnuio to ona sie starala, nievh koles sie przestraszy co z nia i zacznie znow tez sie starac?

Gość podajcie i mnie
to jest chore!!! jaki zwiazek? tu nie ma związku tylko małolaty bawią się w milość i chodzenie! a sio z takim podejściem do zycia!!!

Gość Umbrella_bella
ja mysle ze Agata nie nalega bo widzidz ze on nie chce napisała ze teskni..i nic.. Wiec on winien pokazac ze jemu zalezy ze wiecej:) mysle ze jej przykro ze ja ta traktuje chłodno..

Gość podajcie i mnie
a swoja drogą to myślę, że to prowokacja, bo nie wierzę żeby można było miec takie podejście do sprawy...

no masz racje Umbrella. ona sie boi, moze wlasnie powinna sie teraz ona mnie starac by on to zauwazyl i wtedy zobaczymy jak zareaguje bo mnie sie wydaje ze jemu jest za dobrze ze ona mu pisze cieple slowa a on jej malo co. niby po tym jak mu napisala ze teskni to dzwonil do niej w ten sam dzien w nocy, potem jej pisal zeby miala mile popoludnie itd ale samego slowa ze teskni to nie uzyl.

Gość Umbrella_bella
No własnie..i nie przyjechał..co jej po miłym popołudniu bez niego.. Mysle ze jej przykro..bo ona wie ze o te na sex bardziej sie starał..a ja niby kocha a ..no wlasnie..

dokladnie, boli ja to ze o tamte sie wiecej staral tzn ze czesciej sie z nimi widywal ( bo ejdnak staranie to bylo kiepskie skoro jak mialy problemy to im nie pomagal ani nic) ale sadze ze to wynikalo z jego egozimu wlasnie tzn ze z tamtymi spotkania byly tylko przyjemne i krotkie a z nia to ejdnak sa dluzsze i jest jakas odpowiedzialnosc bo to w koncu \"przyjazn\". choc o ile wiem to z tamtymi tez sie wudywal gdzies tak raz na miesiac a to byl tylko seks,,a skoro zwiazek trwal gdzies gora 2 miesiace, to widzieli sie 2-3 razy, masakra :/

Gość Umbrella_bella
To jak ją kocha i zależy mu to musi wyróznić Agatę i widywac ją częściej:) adorowac i wogole;) by czuła sie kochana:)

i tak robil na poczatku, ona byla bierna a teraz jest odwrotnie i wydaje mi sie ze mu jest za dobrze. jak myslisz, czy Agata powinna zrobic cos takiego zeby znow stala sie bierna i zobaczyla wtedy jak on zareaguje? jesli sie zacznie starac to znaczy ze jednak mu zalezy a jesli nie to moze lepiej jak go kopnie w dupe?

Gość Umbrella_bella
I powinien tak dalej robic a nie na początku;) Agata czeka az znowu bedzie taki dla niej jak dawniej;) Niech on pokaze jej adoracje:) i niech w koncu przestna robic tak ze jednookazuje drugie nie. Niech zaczna oboje okazywac wzajem:)

tylko zeby oboje chcieli ;) Agata czeka, ale widze ze coraz bardziej sie niecierpliwi, nie wiem czy to nie skonczy sie rozstaniem. no i Kuba sie zawiedzie bo jak sie rozstana to ona przyjaciolka zwykla pewnie tez nie bedzie chciala byc a jemu na tym zalezy. poza tym ten lek, ze jak sie tyle nie odzywa to ona sie boi ze to znaczy ze zrywa. a niby umowili sie ze jak bedzie ktores z nich chcialo zerwac to napisze ze koniec. wspolczuje jej czasem :/ wiem ze sie nameczyla z tym tomkiem w staslym zwiazku i czasem taka wolnosc to dla niej ulga no ale jednak mogliby sie widziec czesciej z kuba. dzieki Umbrella za pomoc :) bede sie starala pisac jak to sie dalej rozwija na razie Agata jest zalamana bo miala nadzieje ze pojada gdzies na dlugi weekend a tu dupa. niech go troche poolewa, moze sie znow zacznie starac i wtedy bedzie miala okazje z nim szczerze pogadac i moze cos zmienia :)

Gość Umbrella_bella
no własnie oboje:) rzeczywiscie majowke mogli chociaz na spacer, kawe wykorzystac..a atk? Agata sie niecierpiliw..bo czas jest na wage złota..płynie szybko..a oni tacy..nierazem:) Nie dziw sie. Nie skonczy sie roztsaniem. Ale czemu sprawia jej przykrosc tym? i doprowadz ze ona potem jest smutna. I nie wierzy ze on chce:) ze mu zalezy:) Dobrze relacjonuj;)

ale jesli Agata straci cierpliwosc to skonczy sie rozstaniem ( tzn wg mnie) psotaram sie dobrze relacjonowac :) dzis wiem ze chcicla mu wyslac jakiegos figlarnego smsa ale stwierdzial ze go oleje przez pare dni i zobnaczy jak zareaguje, a nuz sie steskni?

Gość podajcie i mnie
1. myślę, ze tu nie chodzi o Agatę tylko autorke topiku! 2.ile można zakładać podobnych topikow? 3. skąd dziewcze tak wszystko wiesz co mysli Twoja kolezanka? 4. zajmij się matura a jak dojrzejesz to wtedy pomyśl o zdrowym związku z prawdziwym męzczyzną a nie jakimś chloptasiem!

1. nie chodzi o mnie bo bym nie pisala takich rzeczy o sobie 2. zalozylam tylko jeden taki topik, tamten drugi co to za zwiazek to nie wiem kto zalozyl ale sprawa jest zupelnie inna niz tutaj 3.wiem bo Agata ze mna mieszka i ciagle mi sie zwierza odkad ma problemy 4. Agata juz jesty po maturze, jest na studiach ;P