Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Antoinette

Ponarzekajmy sobie na to, że mamy okres...

Polecane posty

Gość joelle24
albo noce są tez ciezkie, zawsze leze w pozycji na plecach i całą noc tak przesypiam, bo boje sie,ze jak sie obróce na bok to wszystko mi poleci, a nie lubie wstawac w nocy i zmieniac podpasek

Dlatego ja na noc używam tamponów. Mogę się kręcić ile chcę :) POlecam, chyba, że nie możesz.

i w te dni zawsze cięzko mi sie gdzies ruszyc z domu...najchetniej cały czas bym spala i nie wychodziła z łozka,takie czekanie az przejdzie:)

Gość joelle24
raczej nie czułabym siie na siłach zakladac tamponow na noc, boje sie i w ogole

Czego się boisz? Ja używam tamponów dopiero od 3 miesięcy chyba, bo wcześniej też miałam jakieś opory,a teraz nie wiem jak mogłam spać w podasce podczas pierwszych dni :)

Gość joelle24
podobno nie powinno sie uzywac tamponow na noc a chodzisz na basen z tamponami? ja sie jakos nie moge przełamac

ja chodzę z tamponem na basen :) przecie podpaski nie załozę :D a głupio się tłumaczyć np. przed jakąś rodziną (zwłaszcza przed osobnikami płci męskiej :P), ze mam okres i nie pójdę na basen. przed powiedzeniem tego kumpelom albo kolegom jakoś mam mniejsze opory :P

Gość taka jedna sasasasasasa
ja juz nie pamietam jak wyglada podpaska :D od roku uzywam tylko tamponow, w nocy tez, nie mam zadnych problemow typu nadzerki itd. nienawidze podpasek, z tamponem moge nawet stac a glowie, nic mi sie nie przelewa ani wycieka :P nigdy nie poplamilam spodni :D z podpaska nieraz. no i ruch z podpaska jest tragiczny w skutkach.

Gość Kins_of_blue
Mnie się kończy... Ale mam już dosyć i wszyscy mają mnie dosyć, chłopak nie rozumie, jak to jest, długi weekend a pogoda nie taka jak trzeba, siedzę w domu i gniję, wszystko mnie wkurza, czuję się brzydka i zmęczona wszystkim...

Gość ja też używam wyłącznie
tamponów,wcześniej przez parę lat męczyłam się z podpaskami i to było okropne,bo czułam jak ze mnie leci,czasem nawet przeszkadzało mi to w spaniu :O Mnóstwo razy zabrudziłam prześcieradło,kilka razy przesiąkło mi też w szkole na spodnie,a raz tak,że tego nie zauważyłam i szłam do drzwi.Na szczęscie szła za mną tylko jedna koleżanka i od razu mi powiedziała,i przewiązałam na biodrach bluzę.To że ktoś zobaczy moja plamę to mój najgorszy koszmar.Nigdy więcej podpasek!

No dobra, dzisiaj stwierdzam, że i tampony nie są takie dobre jak się śpi do późna, a potem jak się gwałtownie podniesie ;)

Gość boję się- mmmmmmmeeeeeegggiiii
Dziewczyny powiedzcie mi jedną rzecz! Jesli brałam tabletki anty 2 opakow pod rząd, bez robienia przerwy, później nie brałam wcale bo poszłam do lekarza i za późno mnie zarejestrował więc bez sensu było by brać w 10 dniu przerwy. ze swoim chłopakiem stosowalismy metodę przerywaną. Teraz powinnam dostac miesiączkę 29-tego ale nie dostałam, zawsze miałam regularnie. Czy jest możliwe ze przedłużył mi się cykl dlatego ze brałam te tabletki wtedy bez przerwy 2 opakowania pod rząd, czy jestem w ciąży?

Gość boję się- mmmmmmmeeeeeegggiiii
????

Jezu....Nie pytaj się nas tylko idź do lekarza. Tu ci doradzą same samouki, co nie jest najlepsze :)

Gość ja też ja też *
wczoraj dostałam @ i zwijam sie z bólu , jem jak prosiak i czuję sie fatalnie ...

A ja dzisiaj mam 3 i ostatni dzień okresu. :D Całe szczęście, bo w pierwszy dzień aż wymiotowałam. :o A powiedzcie mi... czy wy w czasie okresu też macie wrażenie, że jesteście jakieś brzydsze itp.? :o Czy tylko ja nie mogę na siebie patrzeć? :o

Ja się czuję brzydsza i brudna. Najgorsze są problemy z cerą podczas okresu :(

Gość upupupupuppppp

Gość nienawidzę okresu bleeeeeee
zawsze mam 7 dni ani minuty krócej :O , 4 dni mnie brzuch napier..... i głowa do tego żeby było ciekawiej :), czuję sie jak balon feeeee , podpaski na oczy nie widziałam już chyba z 8 lat bo chyba by mnie szlag trafił ajkbym czuła że się cos leje , k...... ja chcę byc facetem !!!!!!!!

Gość i nie masz żadnych
problemów zdrowotnych?Podobno niezbyt dobrze jest używać wyłącznie tamponów,bo można dostać nadżerki itp.Ja sie właśnie trochę boje bo już z rok używam tylko tamponów....

do dupy jest mieć okres kiedys mialam 7-8 dni ale odkad biore tabletki to mam 4-5 dni max , znowu mi sie no-spa konczy ...

Gość umcbejbe
Nosz kurde... Nigdy nie miałam bolesnego, ale za to bardzo obfity. Od jakiegoś czasu podczas pierwszego dnia okresu tylko ketonal daje mi normalnie życ ale miesiączka jest już mniej obfita... Już nie wiem ,co lepsze. A bez tamponów to ja sobie życia w TE dni nie wyobrażam... My to mamy przejebane ;/

Gość MIMIŚ
... w zasadzie już sama miesiączka przbiega u mnie lżej po urodzeniu dziecka, ale te 2 dni przed..... KOSZMAR!!! Ciągle jestem głodna, łażę i szukam cały czas czegoś do schrupania, nawet w nocy jak się obudzę to myślę, czy by nie zajżeć do lodówki i czegoś nie zjeść. I te nerwy...mój facet już po prostu sam wie, że właśnie jestem przed i stara się mi zchodzić z drogi, ale i tak zawsze się do niego o coś przyczepię. Czepiam się wtedy wszystkich i wszystkiego. A wczoraj właśnie dostałam i już jest spokój, tylko głowa mnie pobolewa, ale do tego już też przywykłam.

Gość nienawidzę okresu bleeee
Najlepsze jest to że ja też biorę pigułki , okres przez to nie jest krótszy ale przynajmniej wiem dokładnie kiedy dostanę i mogę jakos funkcjonowac przed tabsami to było łażenie z bólu po ścianach , o pracy nie było mowy bo bym do niej chyba nie doszła , jadę na tamponach 8 lat i wsio git , raz musiałam założyc na noc podpaske bo mi sie tampony skonczyły to o 6 rano juz warowałam pod sklepem wkurwiona 😡

Gość leeegeal
ja tez mam od wczoraj, a najbardziej mi w tym wszystkim szkoda ze okres = brak seksu... a mam ochote :-/

Gość rozumiem was kobietki
do niedawna zwijałam sie z bólu i wszystkie opisane wyżej uczucia mnie dotyczyły. Rok temu usunięto mi macicę i o okresie zapomniałam . Nie ma tego złego co by na ........ pozdrowionka dla cierpiących