Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesce

werandowanie dziecka.

Polecane posty

Gość jesce

podobno teraz od razu następnego dnia po przyjezdzie z dzidziusiem ze szpitala do domu mozna wychodzić z nim na dwór.czy wy też tak robiłyście?bo moja mama twierdzi,że dziecko nawet w lato można wziąć na spacer dopiero po dwóch tygodniach.

Gość tydzien
w lato mozna zabrac dziecko na dwor,bo na dworzu jest cieplej niz w domu i dziecku nic nie bedzie,ale jak dziecko sie urodzi w zime to nie ryzykowalabym.i powerandowalabym kilka dni,potem krotki kilkunastominutowy spacer i stopniowo coraz dluzej

ja urodzilam w listopadzie wiec bylo zimno...zaczelamwerandowanie ok tygodnia po porodzie...z mala na spacerze pierwszym bylam 10 dni po porodzie w przychodni na wizycie kontrolnej... moim skromnym zdaniem TwojaMama ma racje...dziecko tez musi sie przyzwyczaic do temperatury,do otoczenia,do powietrza...myske ze teraz,jak jest cieplo to kilka dni wystarczy werandowania i potem mozna sprobowac krotki spacerek:0 polozna ktora mnie odwiedzala mowila o werandowaniu ok tygodnia wczesniej...najpierw ok 5-10 minut potem z kazdym dniem zwiekszajac dlugosc:)

Gość jesce
tak od razu można ?

ja bym na twoim miejscu powerandowala kilka dni zanim wyjdziesz na dwor...nawet dla spokoju i samej siebie...dziecko tez musi sie przyzwyczaic...ale to juz Twoj wybor:)

Gość tydzien
ja mowie na przykladzie swoim i kolezanki.ja rodzilam w marcu-bylo zimno jeszcze to werandowalam przez kilka dni.a kolezanka urodzila w czerwcu to po 3 dniach byla z dzieckiem na spacerze.

Gość tydzien
ale cukierkowa ma racje,nie zaszkodzi powerandowac, a na spacer zdążysz wyjsc ;) POWODZENIA