Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ....finka

CHOROBY KOBIECE----porady

Polecane posty

Go艣膰 ....finka
NAGIETEK--- 2xdziennie 艂yzeczke .Przy niskim ci艣nieniu .....popijac 艂ykami rozpuszczone w np szkl wody . W przypadku b贸lu brzucha wypi膰 mocniejsze na noc .

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ....finka
OK艁ADY --jesli ok艂ad rycynowy (rozgrzewanie ) nie b臋dzie s艂u偶y艂 (w przypadku stanu zapalnego - b贸lu)wymieni膰 na ok艂ady z li艣膰i kapusty,kt贸re dzia艂aj膮 tylko ciep艂o okryte np r臋cznikiem .Mo偶na je bezpiecznie stosowa膰 tak偶e przy stanach zapalnych .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
NAGIETEK ---likwiduje problem nadmiernego ow艂osienia(poprawia prace jajnik贸w ).

Udost臋pnij ten post

do Finki - pozbierajmy info pije mieszanke z zi贸艂 o. Klimuszki 1x dziennie pije zio艂a krwawnika 2xdziennie nagietek masa偶 zobaczymy jaki wyjdzie czy z kapusty, czy z olejku rycynowego.... nasiad贸wke robilam z ziol ktore mi zostaly po wypiciu.... przydalby si ejeszcze masaz stop - sama sie boje robic bo nie wiem jak to zrobic czy cos jeszcze powinnam dodac - moze uj膮膰???? bede wdzieczna za odpowiedz; pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
Z KLIMUSZKI ---mieszanka gotowa czy sporz膮dzona z pojedynczych zi贸艂 ?Je艣li zio艂a nie pomog膮 wymieni膰 na inn膮 mieszanke zi贸艂 ......Ja osobiscie jestem za innymi zio艂ami , w tym przypadku. .....

Udost臋pnij ten post

mieszanka sporzadzona z pojedynczych zi贸艂" pi臋ciornik k艂膮cze ziele jemio艂y li艣膰 bor贸wki czernicy ziele skrzypu li艣膰 brzozy kora kaliny koralowej ziele rdestu ostrogorzkiego kwiat kasztanowca ziele tasznika wymiesza艂am i pije dwa razy dziennie.... co konkretnie proponujesz???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 blogini
MOje drogie panie polecam popatrzec na ta stronke znajdziecie tam wiele ciekawych artykulow o zdrowiu i urodzie, przede wszystkim praktyczne porady, polecam http://zdrowkoiuroda.blogspot.com/ pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alca do finki
A jak d艂ugo mam pi膰 t膮 nalewk臋 z nagietka?

Udost臋pnij ten post

czyta艂am oststnio du偶o na temat leczniczego dzia艂ania aloesu, dowiedzia艂am si臋 偶e skutecznie leczy wszelkie dolegliwo艣ci okolic intymnych (tampon zanurza膰 w aloesie i stosowac miejscowo) sama jednak nie sprawdzi艂am, ja stosuje provag to bakterie kwasu mlekowego kt贸re wyr贸wnuj膮 flor臋 bakteryjn膮 pochwy, dla mnie wygodniejsza forma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wesolek
Finko, co my艣lisz o wiesio艂ku? Na co pomo偶e? Jak stosowa膰 i jak d艂ugo?

Udost臋pnij ten post

ja stosuje dosy膰 d艂ugo wiesio艂ek, pom贸g艂 mi wyregulowa膰 cykle,ale na torbiele endometrialne to nie, wiem, ze jeszcze te偶 pomaga na cer臋.

Udost臋pnij ten post

witajcie ponownie kilka dni temu by艂am na wizycie u lekarza ginekologa, okaza艂o si臋 偶e m贸j mi臋艣niak ro艣nie, pomimo picia mieszanki ojca klimuszki... w dalszym ci膮gu nie poddaje si臋; my艣l臋 co mog艂abym jeszcze zrobi膰, zeby sobie pomoc, bardzo boli mnie krzy偶 od tygodnia, wcale b贸le nie ustepuja. Zio艂a M.Treben mam , oprocz picia , smaruje bol膮ce miejsca. poczytalam o nagietku - bede pila 2 razy dziennie po lyzeczce, za miesiac mam wizyt臋 u chirurga, bardzo bym chciala doznac szoku :D i nie miec tego mi臋sniaka, albo przynajmniej, zeby nie dokucza艂 i nie ros贸艂... pomozcie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wawawawawa
mi pomaga na mi臋sniaki picie siemienia lnianego ,1艂yzka sto艂owa ,1 szklanka wody pije 1raz dziennie , mam mniej bolesne krwotoki ,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
Czarna Mamba -sugerowa艂am , ze zio艂a Klimuszki mog膮 nie pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
lusil Hej! Je艣li kt贸ra艣 z Was ma mi臋艣niaki, niech spr贸buje takiej metody, kt贸ra u mnie poskutkowa艂a.Trudno w ni膮 uwierzy膰,bo polega na piciu siemienia lnianego(gotowane wg przepisu na opakowaniu)3xdziennie po p贸艂 szklanki przez 3 tygodnie,tydzie艅 przerwy,powt贸rzy膰 dwukrotnie.W sumie to jest 11 tygodni.Moje usg w lutym wykaza艂o,,guz lity"ze wskazaniem na mi臋艣niaka.Ostatnie usg,robione przez tego samego specjalist臋,wprawi艂o tego lekarza w zak艂opotanie.Mi臋艣niaka nie by艂o!Hi,hi.Dodatkowo pi艂am balsam kapucy艅ski.Siemi臋 lniane to pomys艂 od Tombaka,udoskonalony przez kogo艣-znalaz艂am w necie.Je艣li kto艣 nie wierzy w to,co pisz臋,mog臋 wys艂a膰 ksera usg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
....finka ....finka Przepis na leczenie MIESNIAKOW ,W艁OKNIAKOW i innnych nowotworow : Czytamy :Ten sposob leczenia pom贸g艂 wielu osoba .Korzen pieciornika kurze ziele (Potentilla erecta )-najlepiej kupic go w aptece zielarskiej lub u zielarza -o d艂ugosci 10 cm i srednicy 2,5 -3 cm posiekac ,zalac 0,5 wodki i odstawic na tydzien w ciemne miejsce. Nastepnie p艂yn przelac i rozcienczyc jeszcze 0,5 l wodki . Pozostaly korzen zalac jeszcze 0,5 l wodki i powsta艂ego plynu juz nie rozcienczac .Otrzymamy 1,5 l nalewki .Stosowac po 艂yzce sto艂owej 3 x dziennie na 20 min przed posi艂kiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
....finka Kwiaty kasztanowca na MIESNIAKI ---czytamy " Moja mama wyleczy艂a miesniaki z pomoca kwiatow kasztanowca "....1 艂yzke kwiatow zalac szklanka wody ,doprowadzic do wrzenia a nastepnie odstawic na 8 godz . Sam napar nalezy pic po 艂yku ,ale czesto .W ciagu dnia nalezy wypic ok. 1 l naparu(5 szklanek),dlatego wczesniej nalezy przygotowac go wiecej .Najwygodniej przelac go do butelki i nosic wszedzie ze soba , zeby czesto popijac ..." W sumie pi艂a napar przez 2 tyg odnie . Kiedy po miesiacu by艂a na kontroli ,lekarz stwierdzi艂 ,ze miesniaka nie ma .Z listu Anny Libickiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
....finka NAGIETEK---naturalny antybiotyk.Jego stosowanie pozwala wyleczyc wiele ciezkich chorob ........takze kobiecych.Nalewke pic rozcienczona w wodzie.Uwaga niskocisnieniowcy!! ;obniza cisnienie -wowczas popijac dzielac 2 lyzeczki na krople albo pozwolic sobie na 1 lyzeczke przed snem-ulatwi dodatkowo zasypianie. 13:37 [zg艂o艣 do usuni臋cia] ....finka NAGIETEK---sposob uzycia ;2 lyzeczki dziennie rozcienczone z woda .Czas kuracji 3 tygodnie lub dluzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
....finka [zgo do usunicia] ....finka MIESNIAKI ---Wg dr Gornickiej -lekarki i zielarki ;Skutecznosc kuracji zwiekszaja 15-20 min minutowe nasiadowki ,do ktorych napar przygotowuje sie z Septosanu i miety.

Udost臋pnij ten post

Witam, mam 23 lata, od 2 lat leczy艂am si臋 hormonalnie na PCO, p臋cherzyki na jajnikach znikne艂y, ale po odstawieniu tabletek anty w kolejnym cyklu nie dosta艂am okresu, od 35 dnia cyklu zacze艂am pi膰 Kwiat Malwy Czarnej na wywo艂anie miesi膮czki. Od tamtego czasu mam lekki b贸l plec贸w, bol膮 mnie piersi- takie moje typowe objawy przed okresem, ale jest ju偶 39 dzie艅 i nic..., nie wiem czy mog臋 sobie jeszcze jako艣 pom贸c zio艂ami, czy i艣膰 juz do gin, kt贸ry raczej na pewno przepisze mi jaki艣 specyfik na wywo艂anie okresu, kt贸ry zapewne zablokuje mi owulacj臋 w przysz艂ym cyklu. Prosz臋 o porad臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
Popijaj nalewke z nagietka .....poprawi prace jajnikow ,wyleczy stany zapalne ,wyreguluje cykle . Ustapi b贸l piersi .2-3艂yzeczki dziennie.

Udost臋pnij ten post

Finka tylko 偶e piszesz o tym nagietku ktory dzia艂a na jajniki, moje s膮 w porzadku i nie wiem czy pic ten nagietek na mi臋sniaka... ja mam niskie ci艣nienie, wi臋c raz dziennie jak wypije to max, te偶 nie wiem czy to nie za ma艂o.. ja wyczyta艂am 偶e maria treben w swoich ksi膮zkach na mi臋艣niaka poleca p贸艂k膮piele lub k膮piele w krwawniku ja robie tak, albo rano, albo na wiecz贸r zalewam ok 2l zimnej wody z kranu 50g krwawnika... na wiecz贸r odsedzam lub rano w zale偶no艣ci od pory bo on generalnie musi postac kilka godzin , podgrzewam i .... u偶ywam w p贸艂k膮pieli np.... robi艂am tak przez 2tygodnie, pozniej zrobilam przerw臋 i od dzisiaj znowu zaczynam... MT nie kaze pic zi贸艂... ona na mi臋艣niaka ka偶e stosowa膰 tylko p贸艂kapiele z krwawnika.... jak przyniesie jakis efekt to na pewno napisz臋... pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wawawawawa
finka dziekuje za rady jak leczy膰 miesniaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 natalia 657
Droga Finko, Prosz臋 Ci臋 o rad臋 i pomoc.Mam guza na lewym jajniku, pobolewa mnie lewy bok i dosta艂am du偶y brzuch(wzd臋cia) Ostatnio jak robi艂am USG napisa艂 lekarz,偶e jest podejrzenie mi臋艣niak贸w macicy (nie mia艂 pewno艣ci).Dorad偶 prosz臋 co mam robi膰 Czyta艂am Twoje porady i odpowiedzi- bardzo m膮dre. Piszesz,偶e na mi臋艣niaki macicy dobry jest ok艂ad z oleju rycynowego, a czy taki gor膮cy ok艂ad nie podra偶ni guza na jajniku. Co mam pic,za偶ywa膰 aby chocia偶 si臋 podleczy膰, - masz du偶膮 wiedz臋 medyczn膮 nie tylko z dziedziny farmakognozji (nauka o zio艂ach )ale tak偶e farmakologi.GRATULUJ臉. Niejeden lekarz m贸g艂by si臋 od Ciebie wiele nauczy膰. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i wszystkie Panie wypowiadaj膮ce si臋 na forum

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
Dzi臋kuje za s艂owa uznania ....... Natalia -przeczyta艂as moje strony, wi臋c nie b臋de si臋 za duzo powtarza膰 .Obojetnie co to jest, zacznij popija膰 nalewke z nagietka.Koniecznie zr贸b nalewke z pi臋ciornika kurze ziele (przepis powtarza艂am wy偶ej-Przepis na miesniaki ,w艂贸kniaki,guzy ...Zio艂a Klimuszki raczej ma艂o skuteczne .Potwierdza sie skutecznosc pojedynczych zi贸艂 .Zamiast ok艂ad贸w z oleju rycynowego polecam zimne ok艂ady z plastr贸w borowiny ,ktore b臋d膮 s艂u偶yc w przypadku stanu zapalnego .Plastry z borowiny do kupienia w aptece .Wygodne w u偶yciu ,zamiast ok艂ad贸w z kapusty -ok艂ady z lisci topoli (skutecznie sci膮gaj膮 stany zapalne )- zmienia膰 jak tylko wyschn膮.Pomocne nasiad贸wki (paruj膮ce nie za gor膮ce ).Refleksoterapia (masowa膰 punkty jajnik贸w ,macicy) .Nafta (Petroleum D 5),Rosyjskie Mumio do picia (dodatkowo zakladac tampony z mumiem lub propoolisem )0.Pi膰 glinke z kt贸rej tez mo偶na robic ok艂ady .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
.............................

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ....finka
Przepraszam wszystkie panie dla kt贸rych nie znalaz艂am wolnego czasu .Prosze czyta膰 moje strony i korzysta膰 z dotychczasowych porad .Obiecuje nowe przepisy.................... jesli czas pozwoli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WanilijkaA
finko... a czy borowine taka w pascie mo偶na przyk艂ada膰 zamiast plastr贸w????????

Udost臋pnij ten post