Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość candy-girl

wiza do usa

Polecane posty

Gość candy-girl

dziewczyny poradzcie cos,kończe studia,chce do usa a wiza mi sie wlasnie skonczyla:( czy opłaca sie w zwiazku z tym isc do ambasady i prosic o wize?? bo jakby nie patrzyc,nic mnie w POlsce nie trzyma...

Gość Prowizorka
I to, ze cie w Polsce nic nie trzyma moze byc przyczyna odmowy ze strony konsula.

Gość candy-girl
a moze ktos jest w podobnej sytuacji? co zrobic zeby dostać ta wize?

Gość ZZZZzzzzzzzzzzzzzzz
pfff to co zakrec zabajeruj i dostaneisz teraz ostro daja i to na 10 lat wiem bo kumpel był a skonczył technikum i po0jechał do konsulatu. ja dostałem pierwsz wize ale nawywijałem i musiałem zostac w pl bo prorok zabrał paszport, pojechałem po nastepna po roku a smao konczyłem licencjat, konsul zapytał czemu nie wykozystałem tamtej to mu sciemniłem ze zostałem bo dostałem propozycje nieodpłatnej praktyki w dobrej firmie i dostaełm jakos tak dziwnie na 2 czy 3 lata, a w papierach mam 2 wyroki karne ktorych nawet nie wpisałem do tego podania. lec smiało pewnie gadaj nie wmawiaj nic na siłę ze masz to czy tamto jak zapyta to mow. jak masz nowy paszport to powiedz ze zwiedziałs pół europy jeszcze przed wejsciem do unii i zmieniłas paszport bo był cały w steplach a teraz masz nowke (i tak nie maja jak sprawdzic), jak cos beda gadac ze moze jedziesz do pracy to powiedz ze przy tym kursie $ to raczej nie opłacalne. tylko ie nie zamotaj bo powiedz gdzie byłac np w niemczech a ty moze ni eznasz zadnego miasta tamtego panstewka.

Gość candy-girl
sama nie wiem,nie jestem az taka pewna siebie zeby sciemniac:( a jak myslisz,czy teraz duzo podan odrzucaja?dalej sa takie kolejki jak kiedyś?

poco chcesz tam jechac, chyba tylko turystycznie. bilet penwie z 2 tys pln. zakladajac ze jedziesz do NY gdzie najlepiej placa i bedizesz tam tyrac np. jako sprzataczka dostaniesz teraz mzoe 10 $/h. dziennie 100$ miesiecznie 2800 $ = 6 000 tys., odlicz od tego zarcie stancje, bilet ... nie widze zysku. jedynie pozwiedzec do usa i na zakupy. p.s. o ile ise orientuje w Ny za sprzatanie teraz płaca 8 $ ( żecz jasa sprzatanie u żydoli)

Gość candy-girl
mam swoje powody zeby jechac,ale dziekuje za opinie.

nie wiem o jakie kiedys pytasz. teraz nie ma kolejek umawiaja na konkretna godzine i obsówa max 40 min. mało ludzi sie stara bo dolar po 2.20. jak dobrze zakrecisz t odostaniesz. jedyne co przemiawia przeciw to ze konczys nauke, ratuja cie tylko dobre oceny w indeksie bo moze pomyslec ze jak jestes kujonem to nie bedziesz tam sprzatac czy cos. moja kumpela 4 lata temu uczyła sie na medycynie kier. stomatologia z kozackimi ocenami nie dostała ale wtedy duzo ludzi sie starało. ja bym se odpuscił i pojechał do europy bo kasa lepsza i blizej, a do usa za pare lat pozwiedziac jak dolar bedzie moze po 1,50 ( tak spekuluja), ale słyszałem ze maja wprowadzic Amero walute ktora obejmi usa kanade i mexyk ustala jej wiekszy kurs i wszystko wróci d opoprzeniego stanu... ale moze to tylko bujda.

a ja polecam wybrac sie na zakupy :) bilet mozna kupic nawet za 1800zl a za niewielkie pieniadze wymienisz przy tym kursie dolara cala garderobe, w sephorze obkupisz sie jesli chodzi o kosmetyki i mozesz sobie kupic taniej elektronike :) trzeba sie dobrze zorientowac bo w sklepach typu macy's jak okazesz polski paszport a nawet dowod to dostajesz znizke na zakupy :)

hehe nie znizke tylko odlicza podatek wat czy cos. wie bo jak kupywałem se w naju kiedys tam spodenki to pytali czy mam przy sobie pasek to było by taniej, ale jakas czarna sucz powiedziała ze ma tyle samo znizki co daje paszport i dała mi swoja karte. dokładnie jak jechac to tylko po zakupy i nic wiecej, kumpel poleciał tydzien tem n miesiac. wroci to zpaytam co i jak.

Gość candy-girl
czyli co mowic w ambasadzie? ze ja na zakupy?

ha pojebąło cie, chyba ze masz w banku pare baniek. jedziesz do rodziny i pozwiedzec zerknij w przewodnikach co warto obadac a co wiaze sie z twoim kierunkiem ( resocjalizacje = alcatraz mozna zwiedzic) aj ak zapytaja na ile to powiedz ze na max 3 tyg. i tyle. bo wrqacasz do kraju pocostam nauka staz w dobrej firmie. TYLKO SIE NIE NAPRASZAJ I NIE NAZUCAJ, NIC NA SIŁE JAK COS ZAPYTA TO ODPOWIEDZ I PODKOLORYZUJ W 2 ZDANIACH. I TYLE. za duzo pierdolic tez lipa.

Gość candy-girl
acha,dziekuje!

o i moim zdaniem najwazniejsze, normalnie ubrac sie jak nastoletek, studnet czu cos zadne garniaki czasne suknie i jasies smieszne płaszczyki, nie rob z siebie zarobasa nie bowieszaj sie złotem, ja tam mysle ze dostaniesz.

Gość candy-girl
jeszcze jakies dobre rady? piszcie!!!

Gość candy-girl
obyś miał racje:)

sowja droga kumpel kiedys na tych wizach kase trzepał, wmawiał ludzim ze moze załatwic a jak wyjdzie lipa i nie dostanie do zwroci kase. ludzie dostawali bo konsul dawał sam a ten tysiaca do kieszeni. ja jak byłem w usa no i mialem nababrane w paierrach to jedna laska sie dziwiła jak dostaęłm to powiedziale ze ciotka pracuje w ambasadzie i przyłatwiła za dziekuje i ze jak cos komus to moze pomóc. wrociłem z usa spotkałem sie z kumpela, zawsze mi sie podobała i powiedzialem jasno co za to bede miał ona ile chce kasy ja ze wolał bym poruchac cała noc, kumpela ze ok heheh i tak nie dostała zapierdala w uk na zmywaku hehe. a poszła we wszystkie dzióry. taka tam anegdotka.

Gość candy-girl
napisze jak dostane,ale do porażek nie lubie sie przyznawac:)

Gość candy-girl
hmmm...rece opadaja:/

hehe a co tam se szkodowac, jest co powspominac przynajmniej. ale widac ile dlaniej znaczył ten wyjazd, bajerowałam mnie na gg przez 2 miechy jak byłem w usa zeby załątwic powiedziale ze ok jak wroce hehehe. w sumie t ouratowąłem ejj zywota bo chciała zostac na jakies 5 lat i co by teraz miala z tych dolarków po 2 pln.. nic a tak leca funty ktore lepiej stoja i pewnie jeszcze jakis brudas dopala, a fajna maniura wkleił bym fotke bo ma na naszej klasie ale huk tam.

Gość candy-girl
no ale dales z siebie wszystko,ma sie rozumiec?

Gość candy-girl
ok,dzienks,tak czy inaczej!!

no niezupelnie vat tam to 8,75 a znizka 11,00 ale zawsze to cos:) no i dosatjesz tourist pass na kilka dni uprawniajacy do xakupow ze znizka :)

Gość candy-girl
kochany, chodzi o sex!tak oszukac biedna dziewczyne!

a tam, mowiła ze było kozacko, ździrka i tyle straciła w moich oczach na maxa mimo ze podoba mi sie dalej widze w niej tylko sucz za kase. rozsadek przebija uczucia. najgorsze jest to ze miała faceta z ktorym była 3 latka, wiem ze sie rozeszli ale wtedy byli razem. ale sex z nia był niezpomniany znała sie na żeczy, lubiłą ten sporcik.

Gość candy-girl
ok spadam dobranoc