Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość candy-girl

wiza do usa

Polecane posty

Gość candy-girl
myslalam ze cie nie ma...

Gość candy-girl
ach,ci faceci...

Gość candy-girl
i tak moje pytanie o wize skonczylo sie sexem. jest ktos jeszcze kto mogłby mi pomóc?

Gość candy-girl
ny,a ty skad wróciles/

Gość candy-girl
tak mi sie zycie ulozylo,tesknie za kims wiec jade

ja byłem w NY, ale ja mialem kozacko. wujaszek mieszka na long island, kozacko bogata dzielnica w całym domu klima miałem swój pokoik. woził mnie do pracy zabierał, sponosrował kazdy weekend, wyjazdy do parkow wodnych, zwiedzanie. wydałem kase tylko na bilet i ubrania sobie byłem 3 miesiace. kumple co proacowali zemna to miwili ze prawie nic nie odkładaja bo placa za stancje za zarcie, i jak chodza na disko to cos cza jebnac. i z tego co mowili to chyba za bilet sie nie zwroci bo tez planowali siedziec tylko 3 miesiace.

to powodzenia......ja kiedys tez tak mialam, i mimo, ze z tym kims jestem, to mysle, ze lepiej bym zrobila zostajac w polsce, ale powodzenia ale co tu planujesz robic? chcesz na troche czy na stale? masz szanse na papiery jakies czy nie bardzo? znasz jezyk? umiesz cos konkretnego robic? masz plan? prace?

nom jak chcesz zostac na stałe to lipa musisz kołowac papiery. typy mowili ze po atakach na wtc ostro sie zjebało. prawka nie mozna nawet zrobic, lipa jechac gdzies na wakacje np. na floryde bo policja stanowa ma wszystko w kompach kiedy przyjechałeś czy jestes legal i jak pizna to w klapkach do polski mozna wrocic.

Gość candy-girl
o prace sie nie boje,nie ma z tym problemu, o chate tez nie.chce postawic wszystko na 1 karte,takie byc albo nie byc... musze dostac ta wize,niestety koniec studiow=problemo!!

Gość candy-girl
jestes pewny ze jest az tak zle jak mowisz??

praca to nie problem, pracy jest w bród chodiz o pobyt. jak chcesz siedziec dłuzej musi byc legal. teraz jest tak (2 lata temu tak było) ze musisz miec wize wazna wiecej niz 6 miesiecy zeby wyrobic prawko, a w usa na lotnisku dla turysty max daja na 6 miechów. mozna i dostac na tydzien albo odrazu zpowrotem do domu czego nie zycze nikomu. mozesz pojsc do szkoły i sie uczyc tam to dostaniesz socjal sec.. num.. ale musisz znalesc se chyba jakiegos sponsora czy cos bo to pozwala na prace chyba tylko 2 h dziennie. i na dłuzsza mete sie nie opyla. na ile planujesz tam zzostac ??

policja w tym kraju nie ma dostepu do bazy danej ins/hsd ....z tym lapaniem prze stanowa to bzdura. ale zastanow sie dobrze, nawet za $10/ godzine ciezko sie samemu utrzymac, a znajomi znajomymi, ale wierz mi ....tam bedziesz sama....ale jak chcesz wszystko na jedn akarte....to przyjezdzaj, szukaj szkoly , plac 700 na miesiac, zrob prawko - pozwolenie na jazde i szukaj meza z obywatelstwem, bo inaczej ciezko

tak było 2 lata temu a emigrantom napewno nie poluzowali mogli jeszcze przykrecic srube. był reportaz w tv jak typ był w usa 15 lat i wysłali w elegacje pod granice kanady robił w sklepie zakupy ktos obadał ze kaleczy nag. i deportowali tak jak stał. w domu miał tysiac papiera i to nie pozwolili zabrac zajechac do domu. polski konsul przykołował mu 2 pary butów i pare spodni i tak wrócił. teraz papiery to podstawa chyba ze chcesz wrocic w wyznaczonym terminie,.

Gość candy-girl
w zwiazku z tym ze tutaj czuje sie niekochana i niedoceniana to mam zamiar tam troche posiedziec...dluzej niz troche..az mi ta hameryka obrzydnie...

nie znosze bzdurnych historii ss nie daja juz jawet na podstawie szkoly - wizy/statusu studenta praca teraz to tylko totalnie nielegalnie, nawet na sprzataniu czesto wymagaja numer podatkowy (EIN) zielakMcTrawiak - masz przezterminowane, ze tak powiem , informacje

ze stanowa bzdura ha mylisz sie... stanowa to nie burki co chodza i pisza mandaty po manhatanie. maja kompy w autach dzwonia do emigracyjnego (jak nie maja u siebie) i moze byc deport. pracowałem z typem co siedzi tam 7 lat przed moim wyjazdem konczyło mu sie waznosc prawka, z drógim lipa. mowił ze z jazda w góry czy nurkowanie lipa bo łapia i emigracja moe byc. po atakach na wtc ostro sie zjebało. mowili ze kiedyz za 5 tys 4 mozna było załatwic zielona karte ale poco to komu było jak było ok, zaatakowali NY i wszystko pizneło zielonych nie było jak załatwic i zaczeli dobierac sie do emigrantów.

całkiem mozliwe pisałem wczesniej ze dawno byłem w usa. ale z typem co robiłem to chodizł do szkoły miał wszystkie papiery i mugł pracowac iles tam godzin legal. teraz nie wiem jak jest ale mysle ze dokrecili.

no to skoro wiesz lepiej - to masz racje milkne, bo tylko 6 lat tu mieszkam . powodzenia

ludzie bzdury opowiadaja, ktos cos gdzies slyszal i pozniej opowiada .....straszy , bez sensu! a jak przychodzi co do czego, to nie ma pojecia jak zalatwic jakakolwiek sprawe....ehhhhhh polaczki w usa :( jeszcze raz powodzenia, pamietaj tylko, ze plan musisz miec , bo bedzie ci bardzo ciezko!

Tez bede sie starac ale po wakacjach albo dopiero na poczatku następnego roku. Jak nie dostanę to juz nigdy nie bede ich błagać o wizę. Chociaz ostatnio tez czytam duzo opinii, ze ludzie dostają i jestem dobrej mysli. Narazie zbieram kase na zakupy ;) Moze i bym została, ale nie chciałabym mieszkać wsrod polonii, a tylko takich tam znam :)