Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Santa-Barbara 22

Poziom estrogenow

Polecane posty

Gość Santa-Barbara 22

w jakim dniu cyklu mozna zbadac poziom estrogenow ? jaki skrot sie uzywa ? bylam w labolatorium robilam inne badanie , ale nie pisalo nic o estrogenach , wiec podejrzewam ze jest jakis skrot

Gość Santa-Barbara 22
tak myslalam ze to moze byc to .Struna czasu - bardzo dziekuje za odpowiedz. A w ktorym dniu cyklu powinno sie robic badanie? znalazlam cos takiego ze w 3 dc , 2 doby przez owulacja i ok 6-7 dni po owulacji. Czy wystarczy jesli zbadam poziom w 3 dniu cyklu ? mam nieregularny okres i nigdy nie jestem na 100% pewna kiedy mam owulacje

Robi się w 3 dc, potem na ok 2 doby przed owulką i jeszcze 6-8 dni po owulce! To daje obraz całości!

Acha kup sobie domowe testy na LH .Rób od 9dc. Jak pokażą sie 2 kreski to za ok 24-36 godz będzie owulka. Obserwuj też sluz.

Gość Santa-Barbara 22
a gdzie mozna kupic te testy ?

Gość Santa-Barbara 22
ok ale badanie nalezy zrobic 2 doby przed owulacja , a tutaj mi wynik pokaze nawyzej 24-36 ha przed owulacja

Kupisz w aptece. Test np ACON LH. Jak kontrolujesz sobie to ja obserwuję kolejne zmiany na teście jak już ciut ciemnieje ten drugi pasek to jest to wynik plus/ minus. Z resztą robisz badanie na ok 2 dni przed owulka! Zatem 24 godz do 36 mieści sie w tym założeniu.

Gość Santa-Barbara 22
Astat dziekuje :)

Gość Santa-Barbara 22
struna czasu , jakie badanie powinnam jeszcze zrobic? jak narazie robilam proby watrobowe - sa ok , tarczyca tez w normie , tesosteron tez. Planuje jeszcze progesteron i prolaktyne. czy to wystarczy ?

wiesz, nie interesuję się tym, ponieważ nie mam takiego problemu, jak ty. Progesteron i prolaktyna t w twoim przypadku najbardziej istotne badania. Podobno od wysokiej prolaktyny cykle mogą się wydłużać.

Powinnaś zrobić w 3dc (ewent w 2 lub 4) LH, FSH, prolaktyna, testosteron, DHEAS, TSH, ft4, progesteron, estradiol. To tak na dobry poczatek:-) Ja niestety robię troszkę wiecej badań:-)

Gość Santa-Barbara 22
a ja robie badania do tabletek antykoncepcyjnych

Koniecznie też test na toksoplazmozę, chlamydię i cytomegalie...plus badanka ogólne krew mocz...i koniecznie cukier!

To tylko hormonalne, plus ogólne i próby wątrobowe

Gość Santa-Barbara 22
testosteron mam ju , tarczyce tez mam , proby watrobowe mam , natomiast niewiem co to jest DHEAS ?

Sam testosteron to za mało. No chyba ze jest ok. Jak jest go za dużo to sparwdza się ten DHEAS....to takie sprawdzenie na wszelki wypadek...tu chodzi już o nadnercza (jak kobieta ma zbyt dużo męskich hormonów...lub tuż przy górnej granicy).

Gość Santa-Barbara 22
CUCUKIER MAM wporzodku , a chlamydi nie mam ani zadnych innych swinstw natomiast leczylam sie kiedys na grzybice

Gość Santa-Barbara 22
testosteron mam w normie