Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JOANNA 74

łuszczyca

Polecane posty

Proszę poradzcie co robić lekarz rozpoznał łuszczycę ale maści które przepisał nic nie pomogły

Gość KLJHIOIU
naświetlania i smarowanko w szpitalu - najbardziej skuteczne

w szpitalu? no teraz to mnie postraszyłeś ja mam zmiany na łokciach nie są wielkie ale brzydkie i widoczne

hej Joanna a jakie maści używasz, bo są różne?ja np teraz elocom i mnie pomaga

zgadza się, ja miałam kiedyś pimafucort i mnie nie pomagał i lekarka sie dziwiła temu

słuchajcie teraz są takie maści że łuszczyca prawie jest niewidoczna.tylko lekarz musi dobrać odpowiednia maść do chorego.

dzięki za pocieszenie ja używałam diprosalik ale tylko 10 dni i kazała odstawić nie wiem czy to ma wpływ ale jestem teraz chora na gardło i zmiany wróciły .

Mój brat ma łuszczyce, podobno dobrze działaja na zmiany promienie słoneczne, dowiadywałam sie tez0 bo on ma tez za skroiami i to widac0 ze pomagaja kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6, oprócz tego on tez uzywał tego pimafukortu i tez nic nie pomagało, ma tera laticort czy cos takiego- to srednip działa ale od jakis 2 latek ma tez elocom on działa, ale trzeba ciagle smarowac,bo zmiany wracają. Kurcze podobno to jest dziedziczone genetycznie, ktos wie?? Bo ja jestem w ciazy i nie chce by moje dzidzi cos takiego miało, oczywiscie tego nie przeskoczy, ale cos w tym dziedziczeniu musi byc, moj ojciec ma, brat ma, ja i mama nie, ale .... No własnie

ja nie mam żadnego doświadczenia bo to moja pierwsza maść ,że to łuszczyca dowiedziałam się 3 tygodnie temu .

Bubba raczej dziedziczne tak mówiła moja lekarka chociaż w mojej rodzinie nikt nie ma

Gość czysta zlosc
moja matka ma- bierze metotrexat, masciami byl;a smarowana w szpitaly (cos na g ) i miala naswietlania. szpitala sie nie boj bo ci tam wiecej pomoga niz zrobisz w domu bo te masci sa bardzo tluste i w domu po prostu nie sposob ich uzywac. teraz smaruje sie jakimis masciami robionymi na zamowienie. po ilu oczekujesz na poprawe? pamietaj ze ta choroba przewaznie wraca. moja matka byla w spzitalu 1 raz ale inni byli po 15..20....

Gość cxcadd
nie rozdrapuj a sciagaj luski ktore powstaja- w polaczeniu z lekami pomaga. tylko nie zakaz ranek