Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trvytrvyt

tym razem naprawde zwalcze tradzik!!!

Polecane posty

Gość trvytrvyt

od wczoraj kuracja rozpoczeta do mycia DERMOKLAR na noc Benzacne na dzien krem nawilzajacy narazie nivea visage na cery normalnej i mieszanej ale w poniedzialek zamierzam kupic biodermy do cery tradzikowej oraz dermosan poltlusty. wiem ze trzeba czekac na efekty bede cierpliwa ale nie dam sie nie jem slodyczy i fast foodow kto sie przylacza?

Gość Beata21 lat
polecam Ci clindacne zel w antybiotyku, dobry na noc , bezbarwny i szybko znikaja bo nim pryszcze, sama go uzywalam kilka miesiecy.teraz lecze blizny o przebarwienia

benzacne poparzył mi twarz. nie miałam trądziku, ale stosowałam go miejscowo

Gość moje zdanie na ten temat jest
takie, ze tradziku nie da sie chyba wyleczyc. tak na dobre. owszem ustepuje w czasie jakis kuracji ale pozniej wraca. trzeba przeczekac..naprawde. ale to minie nawet nie bedziecie wiedzialy kiedy :)

jeśli masz prawdziwy trądzik a nie 3krostki na krzyż to napewno takimi rzeczami nie wyleczysz trądziku. Benzacne wysusza i działa tymczasowo, a dermoklar ani też krem nie leczą trądziku. Krem Nivea ma mnóstwo chemii wiec raczej moze pogorszyć sprawe i zatkaćpory.

yyyyy bardzo naiwnie to zabrzmiało jezeli mam byc szczera. takimi "cudami" nie wyleczysz tradziku, no chyba ze masz pare krostek na krzyz to uwierze. :>

Gość trvytrvyt
wlasnie chodzi o to ze mam zazwyczaj 3 krostki na twarzy przed okresem wiecej.czasami nie mam nic czasami gorzej..na jesien mialam differin ktory zniszczyl mi twarz totalny wysyp przed 3 msc.mialam lepsza skore przed uzywaniem differinu 2 lata temu mialam brevoksyl wyleczyl mi buzie potem zaczelam stosowac vichy i powrot do pryszczy.....potem differin.. macie racje z tym kremem nivea visage. tylko nie mam innego a mam sucha skore jaki krem nawilzajacy polecacie?

krem nawilzajacy : la roche posay - effaclar. kosztuje wiecej niz nivea ale nie powoduje zadnych zaskornikow, mozesz tez zapytac o inne kosmetyki np z vichy czy avene. w dobrych aptekach masz ich pełno.no i delikatny zel do mycia twarzy (tez effaclar polecam) a na zapalne zmiany popros lekarza zeby zapisał Ci detreomycyne, kosztuje jakies 10 zł i naprawde działa :) nie masz sie co truc taka gama specyfików jak wymieniłas na poczatku :) no i powinnas tez zwrocic uwage na to jakich kosmetyków kolorowych uzywasz, w dobry puder tez warto zainwestowac (o ile oczywiscie uzywasz)

Gość trvytrvyt
truc? hmm po prostu moje stany zapalne na buzi trudno sie goja chociaz widze ze benzacne je zwalcza bardzo szybko, zobacze co bedzie dalej,w poniedzialek kupie krem no i widze ze po chipsach zawsze mam wysyp,,

Gość tradzikowa
Ja tez sie lecze na tradzik ( grudkowo-krostkowy). Mieszkam w USA, wiec leki mam troche inne niz Ty. Ale lekarz powiedzial mi, ze ( WAZNE) OSOBY Z TRADZIKIEM NIE POWINNY UZYWAC KOSMETYKOW NA BAZIE OLEJU, TYLKO NA BAZIE WODY, bo takie nie zatykaja porow i nie sa pokarmem dla tych paskudnych bakterii, co tradzik powoduja. Wiec moze zapomnij o tym Dermosanie poltlustym i od teraz sprawdzaj sklad kosmetykow! Zycze powodzenia!

Gość AXAX
Zmień na pewien okres dietę na wegeteriańską + pij 1,5 l wody dziennie

Gość AXAX
Nasze leczenie u dermatologa bez zmiany diety i znalezienia przyczyny choroby można porównać do: - dziurawego, przeciekającego dachu i zamiast go naprawić, wyremontować to my po każdym deszczu malujemy sufit w mieszkaniu. Zdrowia życzę.

Gość trvytrvyt
owszem zmieniam diete,pije wode herbate ale z kawy nie umiem zrezygnowac, al tylko jeden kuek dziennie.. tradzkiwa-jakie masz leki? pozdrawiam

Gość tradzikowa
moje leki: -do mycia : glycolix ( 5% glycolic acid, 2% salicylic acid)\ -raz dziennie do smarowania - Differin ( adapalene gel) -dwa razy dziennie - topical solution Clinamycin phosphate - antybiotyk doustny -minocycline100 mg stosuje od dwoch tyg. i naprawde dziala!!!! Choc troszke mi skore wysuszylo i na slonce musze uwazac ( co jest straszne, bo mieszkam na Florydzie). pozdr

Gość tradzikowa
Hej, jeszcze jedno. Pisze tutaj, bo nikt mi nie odpowiedzial na zalozony wczesniej topic. Moze ktoras z Was ma wiedze lub/i doswiadczenie, bo ja zapomnialam spytac sie lekarza. Czy podczas leczenia tradziku mozna korzystac z zabiegow u kosmetyczki ( oczyszczanie twarzy, peeling kawitacyjny?)??? Czy te powiekszone zaczopowane pory (ktore sie troche obkurczyly)same znikna, czy bedzie je trzeba wycisnac?

moja dermatolog mowiła zawsze ze ZADNEGO oczyszczania u kosmetyczki, to pogarsza sprawe, pozniej takie osoby znowy wracaja do lekarzy z jeszcze wiekszymi problemami. a wogole po co kosmetyczka? idz do dermatologa , ale takiego ktory tez wykonuje rozne zabiegi i peelingi. z kosmetyczkami nigdy nic nie wiadomo :)

Gość erasmuska
nie usuniesz trądziku jakims mazidełkiem i dobrą dietą.

La roche posay ma niezłe kosmetyki, ale one nie są zbyt naturalne mimo iż są niby apteczne... Wystarczy popatrzeć na składy... Zreszta kremy nie wyleczą trądziku-mogą tylko wspomóc kurację. Krem ma za zadanie nawilżać. Ja polecam produkty Physiogel-krem i żel do mycia. Do stosowania na skórę-Atrederm płyn- ten średniomocny (nie pamietam steżenia) jako kuracje miesieczną, potem Brevoxyl dla podtrzymania efektu. U mnie taka kuracja sie spisuje extra ale niestety po jakims czasie wszystko powraca :( I tak jest zawsze :( Czy to po hormonach czy po środkach zewnętrznych. Brevoxyl mimo iż to ta sama substancja to jest dużo lepszy niż Benzacne bo jest robione na innym podłozu i można używac na większe powierzchnie.

Gość trvytrvyt
dzien trzeci benzacne wysusza mi twarz schodzi mi skora ale to chyba dobrze...nawilzam i jest ok bo poschodzily pryszcze,narazie zostal jeden na brodzi.te blizny dzialaja mi na newry powiem wam ze mam podobna cere to Britney tak mniej wiecej teraz wygladam...tylko na szyi nic nie mam .tak bardzo marzy mi sie gladka skora http://www.showbizireland.com/news/june04/15-britney04.shtml