Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdf

emigranci masowo wracają z UK

Polecane posty

Gość fdf

Gość bizonnnnnn
JAK TO NO I ? ?! GROZI NAM ZNOW FALA BEZROBOCIA I OKRES WZMOZONEGO OKUPOWANIA MIEJSCOWYCH SUPERMARKETÓW Z OPAKOWANIEM PO MARGARYNIE PROSZĄC KLIENTÓW O WSPOMOZENIE.

Gość bo jak byli na obczyznie
to ci co zostali pisali hasla typu : nieudacznicy, niezaradni, polki to kurwy itd, zamaiast ich wspierac-wysmiewali- z zazdrosci jak mniemam. Nie łatwo jest zyc w obcym kraju, nie łatwo sie uczyc jezyka, kultury itd. łatwo jest natomiast obrazac, oceniac, spekulowac, zazdroscic. I tak to sie własnie konczy. Jak zjada ci nieudacznicy- wielu z dyplomami zagranicznych uczelni, z jezykiem w małym palcu, to sie zacznie.

Gość bo jak byli na obczyznie
sluchaj, emigracja byla zawsze i z roznych powodow. To, co sie stalo po wejsciu do unii to faktycznie masówa byla. Mnie jesdnak zastanawia fakt: dlaczego polacy ktorzy zostali w kraju taka niechecia darza ludzi na emigracji? Ja akurat nie musialam wyjechac, mam rodzicow, ktorzy w razie czego pomoga, mam prace itd. Ale wielu znajomych wyjechalo, i wiem, ze nie byly to wczasy tylko zapierdol na maksa. Wiec jedyne co mi do głowy przychodzi to zazdrosc tych którzy zostali . Bo nie wyobrazam sobie startowac od zera w obcym!!!!państwie, bez jezyka, rodziny, znajomych. To jest albo odwaga, albo desperacja. Na pewno nie rodzaj niezaradności/ i jeszcze jedno- nie oceniajmy tak łatwo innych.