Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jajaja09

matura2008

Polecane posty

czy ktoś ma moze informacje co mniej wiecej jakie lektóry bedą na maturze?? :(

Gość nigdy nie bylo przeciekow
wiec zamiast jutro siedziec po nocy i czekac na nie poloz sie spac i wypocznij przed egzaminem, wiem co mowie, jestem ubiegloroczna maturzystka

ojeju ja slyszałam ze coś borowskieg ale jutro w nocy moze bedzie coś konkretnego:)

tylko o to chodzi ze sie tak przejełam ze nie moge spac i czytam wszystko co mi w ręke wpadnie ale lepiej cos sie dowiedziec jaka ksiązka przynajmniej co roku cos jest bo sama sprawdzalam na archiwach i bylo

Gość lektura
bez komentarza

chyba jestem troszke zdesperowana za duzo kawy z pewnością

Gość ja tez nie moglam spac
ale lepiej Ci zrobi jak przynajmniej sprobojesz zasnac, nie ma nic gorszego niz zmeczenie przed egzaminem, wiem co mowie, ja tez dzien przed matura spedzilam w ksiazkach a wszystko mi sie ze stresu mieszalo, to bylo bez sensu...jutro odpoczywaj, bo i tak juz sie niczego nie nauczysz a mozesz sie tylko niepotrzebnie skrzywdzic sleczac po nocach przed kompem...

kurcze od tego bezzsensownego egzaminu zależy moja przyszłość porazka totalna...no i teraz dżuma:(

Gość no niestety tak juz jest
ale w razie czego bedziesz mogla poprawiac w sierpniu...ale trzeba myslec POZYTYWNIE :) powodzenia i nie dziekuj:)

Gość nie rozumiem wiary
dlaczego wszystkich którzy uciekają się do oszustwa, sprawdzania, dowiadywania się, przecieki itd ... obłęd! panike siejecie i tyle. nie zdasz teraz to zaliczysz poprawkę albo za rok. a potem znajduja sie tacy nieuczciwi i jest jak jest :( po co? bez sensu.

a ja wam zycze powodzenia, mature zdawalam dawno temu, ale pamietam jak sie stresowalam.....aha i te przecieki nigdy nei sa "prawdziwe"

Gość maksyma
no to juz po maturce z polaka mi sie upiekło bo dzien przedtem doczytałam lalke do końca ......

Gość shjiutrub
ehh wiecie co ja to głowny wątek w tym śnie to pisałam ze ta karta oznacza ze są oni uzależnieni od wokulskiego gdyz to on im pomaga finansowo, in że bez niego nie dzadzą sobie rady. a w odpowiedziach pisało ze w tym śnie to wokulskiemu chodzi o nia- Izabele. boje się, że dostane mało punktów za nietrafienie w sedno tematu:( duzo własnie poświęciłam na temat tej pomocy finansowaej a o miłości wokulskiego napisałam dosłownie jedno zdanie. A co do odp d tekstu to tez nie jestem zadowolona:( a najbardziej nie moge pogodzić się z tym , ze w 2óch pytaniach najpierw zaznaczyłam dobra odpowiedz a potem poprawiłam na zła:( A jak tam u Was trafiliście w temat?? I odp do tekstu? Podsumowując żle oceniam moja mature;/

Gość właśnie...
tak ten fragment to była porażka,każdy zinterpretował to inaczej jedni,że ta karta to los izabelli drudzy,że to pieniądze trzeci jeszcze inaczej... boooooooooże

Gość 4453482935823908328
Ta matura to była kpina, a nie matura...Szkoda, że wam jeszcze nie zaczęli kolejnych akapitów...Na rozszerzonej całe opowiadanie, do którego miał być tekst napisany, wstawili...Szkoda, że jeszcze powieści nie mogliście mieć ze sobą...No po prostu żenada...Co niby to sprawdziło? Zdolność czytania? Nawet jak ktoś nie czytał powieści, a ma trochę oleju w głowie, to sie wybronił na podstawie fragmentów...To już egzamin gimnazjalny był trudniejszy, bo trzeba było mieć książkę w głowie, a nie podane na tacy wszystko... napisała pliszka.. tegoroczna absolwentka GIMNAZJUM:D

Gość maturzystka i h*j
to sie pliszko pierdolnij w leb :) ciekawe jak twoja matura pojdzie za kilka lat, nie wspominajac o tym, ze ci dojebią obowiazkowo matematyke :D hahahahaha żenua

Gość maturzysta08
na psy to ty schodzisz stara umo hihihi i sie nie napinaj jaka to ty nie jestes madra bo widac ze troche ci oleju brakuje skoro podajesz sie za ABSOLWENTKE GIMNAZJUM hahaha 3m sie pało

Gość ale poinformowane
pliszka... 7 lat temu zdawałas gratuluje, wtedy mozna było pisac esej. teraz niestety trzeba trafiać w klucz... jak masz fragment z Lalki, to defakto musisz napisac wszystko co o tej lalce mozliwe - na postawie fragmenty i to w takiej samej formie jak ktos sobie z cke wymysł... znasz już sensacje, ze tegorocznej matury nie zdało 2 słynnych polskich humanistów?? sprawdzajacy egzaminator nie wiedział o prowokacji dziennikarskiej.... na temat pracy wypowiada się: "gdyby pisali stara mature ,zdaliby celująco, niestety teraz nie trafili w klucz"

co cie to obchodzi co jest teraz napewno bylas tak samo zestresowana jak zdawalas mature jak my wszyscy teraz kazdy przez to przechodzi nie wazne kiedy i czy to stara czy nowa tak samo trzeba sie przygotowac ... a tak swoja droga ciekawa jest czy jakbys teraz podeszla do matury skoro niby taka prosta to czy bys zdala tak z miejsca bo watpie ... ale mnie to gadanie wkurza

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin