Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pim

Zostawiła mnie po 5 latach

Polecane posty

Gość pim

Witam wszystkich! Mam 24 lata i od 5 lat jestem zwiazany z moja dziewczyna...a raczej bylem Musze Wam powiedziec ze nawet miesiac temu sie zareczylismy! Ustalilismy date slubu itp. Przez te 5 lat bylo roznie, jak to w kazdym zwiazku raz lepiej raz gorzej, ale zawsze bylismy ze soba bardzo blisko zawsze razem(wyjazdy, wyjscia itd.) i caly czas bardzo sie kochalismy. Ona jest bardzo dominujaca dziwczyna .Chce byc zawsze w centrum uwagi. Ja studiuje zaocznie niezyt dobry kierunek.Pracuje i zarabiam srednio ale wiecej niz wystarczajaco. I sa jakies perspektywy na awans itd.wiec jestem dobrej mysli na przyszlosc.Ona studiuje dwa bardzo dobre kierunki i chce robic super kariere. Przez te 5 lat duzo rozmawialismy o przyszlosci i jej nigdy nie przeszkadzalo to ze nie jestem zaoznym czlowiekiem.Zawsze liczylo sie dla niej to co mam w swoim wnetrzu a nie co w portfelu. Czesto sie klucilismy i to tak bardzo powaznie, ostatnio nawet mialem jej w penym momencie dosc i co klutnie mowilem ze z nami koniec, jednak ona za chwile przychodzila do mnie z placzem i mowila ze sobie bezemnie zycia nie wyobraza.I ja wtedy mieklem bo tez sobie bez niej zycia nie wyobrazam.I chyba ostatnio powiedzialem o jeden raz za duzo ze nie chce z nia byc. Teraz bardzo tego zaluje i dalbym wszystko zeby cofnac czas.Przez te pare dni zrozumialem ze sam sobie na to zapracowalem swoja bezmyslnoscia. We wtorek pojechala do domu na caly weekend majowy i ustalismy ze sie rozstajemy do niedzieli i nie mamy zadnego kontaktu.W niedziele mielismy o wszystkim jeszcze raz porozmawiac i ustalic co dalej.Jednak zaraz jak pojechala ja strasznie zaczalem zalowac ze sie na to zgodzilem.W sobote nie wytrzymalem i zadzwonilem do niej a ona mi powiedziala ze tak jest jej lepiej i juz mnie nie kocha i na pewno nie bedziemy ze soba.Zerwala zareczyny.Jestem prawie pewien ze sie w tym czasie przespala z jakims innym facetem,bo skoro nie bylismy razem to nie miala zadnych wyrzytow.Przez ostatni czas bardzo schudla, wyladniala zrobila sie z niej naprawde bardzo fajn laska.Wczesniej miala duze kompleksy, ktore ja zawsze staralem sie leczyc.I teraz nasluchala sie bardzo wielu komentarzy od innych facetow jaka to ona nie jest piekna i sexowna i pewnie sobie pomyslala ze moze miec kazdego i nie chce juz byc z kims takim jak ja.Jak ona to mowi " z czlowiekiem bez ambicji". A to nie jest tak ze ja nie mam ambicji, dla mnie po prostu najwazniejsza jest ta ukochana osoba,rodzina a dopiero potem wszystko inne. Dzis przyjezdza( od dwoch lat mieszkamy razem) i bardzo sie boje tego spotkania.Strasznie ja kocham i chce sie z nia ozenic.Od wczoraj swiat mi sie zawali i nie potrafie sobie wyobrazic zycia bez niej.Dla niej zrezygnowalem z kilku przujaciol ktorych mialem bo przyjechalem tu za nia na studia i teraz bez niej nie mam nikogo! Co mam zrobic.Jak sie dzis zachowac?? Jak ja przekonac?Pozozcie blagam...

Gość I czego teraz chcesz
i bardzo dobrze. Jeżeli związałabym sie z człowiekiem bez ambicji, to tez po pewnym czasie zaczęłaby spadac w dół. Jak to sie mówi " Z kimprzystajesz takim sie stajesz" Ja tak miałam, ciągnął mnie cąły czas w dół, dopiero jak odeszłam czuje że znowu sie rozwijam i zyje...

heh, prawie jakbym czytala siebie sprzed kilku miesiecy (z wyjatkiem tych zareczyn i slubu). lepiej zastanow sie nad tym, co bylo szkodliwe dla ciebie w tym zwiazku, popatrz na to wszystko obiektywnie, z boku. przezyjesz, a za jakis czas bedziesz sie nawet moze cieszyc z tego, ze to sie stalo, chociaz jej pewnie i tak nie wybaczysz.

Gość d z i a r a
o co chodzi z tą ambicją?

a czemu od razu ma innego? a moze nie chce miec zadnego? btw, im wiecej chcesz osiagnac, tym wieksze masz ambicje... im sie nie zgadzaly, to przeszkadza.

Gość pim
Z ta ambicja chodzi o to ze wg. niej powinienem miec lepsza prace i wiecej zarabiac niz teraz i miec bardzo sprecyzowane plany na przyszlosc co do kariery zawodowej.A tak jak wspomnialem wczesniej studiuje dosc slaby kierunek (nauczyciel) a w tym momencie pracuje w zupełnie innej branży i patrzac na zarobki nauczycieli raczej nim nie bede bo juz teraz zarabiam tyle co nauczyciel z 10 letnim stazem a pracuje od pół roku.Oczywiscie bede sie staral awansowac i zarabiac coraz wiecej ale rczej jakichs kokosów nie bedzie.A ona ma juz bardzo sprecyzowane plany mowi ile chce zarabiac (bardzo duzo) i robic zaje...sta kariere, chociaz jeszcze studiuje (5 rok) i nie pracuje. Jakos przez 5 lat wszystko bylo ok. i nie przeszkadzalo jej to.

Gość d z i a r a
jaka karierowiczka się znalazła jeszcze nie pracowała też miałem plany...a jeszcze jakoś żyję

Gość pim
Na pewno nie ma innego na stale.Po prostu przed wyjazdem powiedziala mi zebym sie przespal z inna i takie tam, bo ona tez sie ma zamiar dobrze bawic,bo przez ten tydzien nie jestesmy razem.Wczesniej nigdy by czegos takiego nie powiedziala. I sie bawila bo jak do niej dzwonilem to byla na imprezie ze znajomymi i z tad moje przypuszczenia ze sie z kims przespala.

niestety kobiety nigdy nie są same, bo są "jak małpki - nie puszczą jednej gałęzi, puki nie chwycą drugiej" :)

Gość mooooooooooooooooooo
i co przyjechala juz do mieszkania? gadaliscie? tzn u was to wyglada tak ze wynejmujecie razem mieszkanie i ona tu studiuje ale pochodzi z innego miasta tak? no to chyba ktos sie bedzie musial wyprowadzic tak?

Gość Fajnie Zakochany ma racje...
kobiety sa fascynujace moim zdaniem...ich dwulicowosc czasem z poraza... pim >>> coz takie akcje to standard... trzeba po prostu byc takim samym w stosunku do nich

Gość pim
Ona twierdzi ze chce byc sama, bo tak jej dobrze.Ale to jest moja wina.A to dlatego ze wczesniej chodzilismy wszedzie razem no i odkad ja pracuje to nie moge juz tak czesto chodzic na imprezy, a ona jest na studiach dziennych i imprezy sa co chwile.No i ja chcialem zeby ona nie szla wtedy gdy ja nie moge,mowilem ze pujdziemy nastepnym razem oboje(ja dla niej nie raz zrezygnowalem).Ale ona nie chciala o tym slyszec(pare razy nie poszla ale pozniej miala o to pretensje) a jak szla to ja mialem pretensje!Ale ja juz zrozumialem ze zle robilem(po prostu bylem zazdrosny i chcialem ja miec tylko dla siebie) i teraz bym postapil inaczej.To tez jest jeden z powodow dla ktorego nie chce juz emna byc.

Gość pim
Tak, wynajmujemy mieszkanie i mamy umowe do konca czerwca.Mieszka jeszcze z nami kumpel w drugim pokoju.Mamy w pokoju 2 łóżka.I ona zaproponowała ze po prostu nie bedziemy juz para i bedziemy spac w osobnych łóżkach i po prostu bedziemy kolegami moze przyjaciółmi. A na mieszkanie jeszcze nie wrocila.Jak wroci i z nia porozmawiam to na pewno dam Wam znac jaki jest efekt tej rozmowy.

sytuacja z mieszkaniem byla u mnie identyczna. i ja tez wtedy czekalam, az on przyjedzie. heh, teraz wydaje mi sie to glupie, banalne i zabawne. w kazdym razie, nic dobrego z tamtej rozmowy nie wyniknelo... powodzenia.

najgorsze w takiej sytuacji jest wlasnie wspolne mieszkanie i widywanie sie na kazdym kroku

Gość pim
Ale jak sie bedziemy widziec codziennie to ja bede sie staral byc dla niej dobry, rozmawiac z nia i pomagac jak bedzie miala jakis problem.I mam nadzieje ze ona zmieknie jak sobie przypomni jaki jestem naprawde, bo musze przyznac ze chyba zapomniala i to przeze mnie.A jesli sie wyprowadzi to zapomni o mnie bo ma wielu przyjaciol ktorzy nie pozwola jej o mnie myslec.Po prostu nie bedzie miala na to czasu :( A ja bez niej nie wytrzymam.Wazne jest dla mnie zeby chociaz na nia popatrzec.

bedzie beznadziejnie. jedyne wyjscie: wychodzic codziennie wieczorem zeby wrocic pijanym. na kacu nie mysli sie tak intensywnie. ;]

tak bedzie beznadziejne sam jej widok i swiadomosc ze nie jest twoja bedzie bolalo najlatwiej sie upic wychodzic nie siedziec i rozmyslac i jesli nie bedzie szansy na powrot do siebie to wyprowadzic sie jaknajszybciej bedzie bolalo

Gość rany ale z ciebie memła
jak czytam to rzygac mi swie chce ze sa tacy faceci jak ty. zero godnosci, honoru, tylko jeczysz i lasisz sie jak pies. czekasz az ksiezniaczka ci kosc rzuci? wiesz kiim jestes? jeczydupą, najgorszym typem faceta, ktory uzala sie na forum baBSKIM. ta twoja laska tez jest o dupe rozbic, wielka damulka, ciekawe kiedy zamierza robic ta kariere jak jescze nigdy dupy nie ruszyla i nie pracowala! u nas polowa osobo na roku to juz miala prace, a ta twoja to chyba czeka na ksieca z bajki. wiesz gdzie tkwi problem? ona poczua sie lepsza od ciebie! tak, ta pusciara mysli ze jak konczy 2 kierunki to jest lepsza od takich jak ty!a wiesz jaka jest? gówno warta skoro po 5 latach tak igra z twoimi uczuciami. i zaloze sie ze i tak pusci cie w trabe albo rogi przyprawi , a ty nadal bedziesz sie korzył u jej stop i blagal by na ciebie chociaz nasrała. powodzenia słabeuszu

Gość pim
Wiem ze bedzie bolalo i tego sie najbardziej boje!!!A najgorsze dla mnie bedzie to jak ona bedzie gdzies wychodzic a ja nie bede wiedzial gdzie.Ale jak myslicie, jesli bedziemy blisko i ja bede jej na kazdym kroku pomagal to czy ona zmieknie??

Gość i ma rację
powiedzcie mi jak z taką mamłą założyc rodzine i miec dzieci? Nie da się, ten człowiek będzie płakała jak ja będe rodzic 2 dziecko, bynajmniej nie ze szczęścia... Ta życiowa sierota ściągnie ją w dół i razem bedą na dnie siedzieć...

Gość pim
Wlasnie mi napisala smsa ze bedzie wyjezdzac ok 19.I nie zamiaru zmieniac zdania :(

Gość no nie wiem powiedz mi
no tak jest jak kobieta schudnie i zaczyna dbac bardzo o siebie moze zostawic narzeczonego bo musi sie w koncu wyszumiec;-)

Gość powinienes zmienic nik na
p*i*z*d*a

Gość pim
Znawco zycia.Chcialem ci powiedziec ze niektorzy maja jakies uczucia i wcale nie jestem mamłą.Po prostu załamałem sie bo usłyszałem od najwazniejszej osoby w moim zyciu ze mnie juz nie kocha.Chyba kazzdy ma prawo sie zdolowac jesli mu swiat zawalil?? A ty chyba nigdy nikogo na prawde nie kochales skoro piszesz takie rzeczy. A to ze ona chce robic kariere to mi wcale nie przeszkadza i nie mam zamiaru jej ciagnac w dół!!!Wrecz przeiwnie.Ja chce z nia po prostu dzielic zycie

Gość chłopie tylko nie daj sobie
wmówić przez tą głupią pindę że jesteś gorszy od niej to ty pracujesz, ty zarabiasz i myślę że całkiem nieźle jak na pół roku pracy, na pewno będzie coraz lepiej- ze studiów też bądź dumny, a to że robisz je zaocznie to bardzo dobry wybór, przynajmniej możesz pracować na normalny etat a twoja księżniczka ze swoimi dwoma kierunkami i dwiema lewymi rękami do pracy to dopiero po studiach przekona się co jest warta bo bez doświadczenia to może liczyć na kasę w markecie albo staż w urzędzie

Gość davetch
to ludze maja problemy

Gość d z i a r a
czemu ciągle o tej pracy praca to jakiś chujowy wymysł co za palanty ustaliły że na tym ma się opierać życie