Gość kombucha Napisano Maj 4, 2008 są efekty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kombucza Napisano Maj 4, 2008 Są! :D Problemy jelitowe już nie są problemem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kombucha Napisano Maj 6, 2008 dzięki za odpowiedż, czy tylko na pracę jelit działa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kombucza Napisano Maj 6, 2008 Napój, który jest przyrządzany przy pomocy grzyba herbacianego kombucza, posiada silnie pobudzające działanie na przemianę materii, powoduje oczyszczanie krwi toteż stosowany jest przez wielu jako uniwersalny środek leczniczy. Działa wspomagająco w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Wieloletnie badania prowadzone na całym świecie udowodniły, że napój z kombuczy: wzmacnia układ immunologiczny, mikroflora kombuczy hamuje rozwój bakterii gnilnych i patogennych, reguluje przemianę materii, REGULUJE CIŚNIENIE KRWI, łagodnie odtruwa organizm, wzmaga spalanie tkanki tłuszczowej, przeciwdziała zakłóceniom równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, cukry białka oraz tłuszcze zostają lepiej rozłożone dzięki czemu są lepiej spożytkowane przez organizm (tłuszcze się spalają a nie zostają odłożone w tkance tłuszczowej), efektywnie pobudzanie śliny i soków trawiennych w żołądku i trzustce przyspieszając perystaltykę jelit, SKUTECZNIE PRZYWRACA MIKROFLORĘ JELIT PO LECZENIU ANTYBIOTYKAMI, zmniejsza objawy menopauzy, dodaje siły i poprawia koncentrację, łagodzi objawy reumatyzmu, zmniejsza ryzyko nowotworów, pomaga w leczeniu astmy, ZMNIEJSZA POZIOM CHOLESTEROLU, łagodzi dolegliwości związane z syndromem chronicznego zmęczenia, pomaga w zapobieganiu przeziębieniom. I najważniejsze - JEST SMACZNYM NAPOJEM! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon Szymon Napisano Marzec 5, 2015 Ja przygotowałem krótki wideo poradnik o hodowli kombuchy. Zapraszam do oglądania tu: http://naturalnienaturalni.pl/jak-zrobic-kombuche-przepis-i-wideo-poradnik-kombucza-grzyb-gerbaciany-wlasciwosci/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bRODAL87 Napisano Lipiec 15, 2018 Jest ktoś kto robi herbatkę z kombucha z Świętokrzyskiego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala Napisano Lipiec 15, 2018 Kupilam, juz widzę ze drugi grzyb sie wytwarza ale chyba nie będę nim zagrzybiala ciała : ) moze zaczne handlować jak będzie go kilka razy więcej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala Napisano Lipiec 15, 2018 bRODAL87 dziś A co : ) chcialbys sie na nia wprosic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala Napisano Lipiec 15, 2018 W sumie moze spróbuje jak to smakuje, ale najpierw poczytam o nim : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jezza Napisano Czerwiec 15, 2019 ja piję kombuchę - jest smaczna i ma wit C i B i żelazo, potas itp. A najbardziej mi smakuje od Brothers&Sisters. Smaczna bardzo, lekko gazowana. Taki naturalny probiotyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sitka Napisano Sierpień 13, 2019 ja także jestem zadowolona z kombuchy od brothers and sisters. I szczerze mówiąc nie mam zamiaru zmieniać napoju bo jest bardzo smaczne i pożywne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ankabakra 1 Napisano Lipiec 9, 2021 Czy ktoś ogarnia temat? Dostałam kawałek grzybka wraz z cieczą, zalałam go posłodzoną herbatą w litrowym słoju czy dobrze? Co dalej z tym robić, kiedy można pić i jak dokarmiać? https://codojedzenia.pl/kombucha-orzezwiajacy-napoj/ Czy może jednak nie kombinować oraz kupić gotową? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach