Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyprostowana

Jaką prostownice polecacie , i jaki kosmetyk do prostowania?

Polecane posty

Gość wyprostowana

Jaką prostownice polecacie , i jaki kosmetyk do prostowania? Nigdy nie potrafie wyprostować tak włosow jak robi to fryzjer. Po wizycie u fryzjera mam efekt wlosów "prostych jak druty ", sama nigdy w życiu nie uzyskałam tego efektu. Poradzicie cos! polećcie jakieś triki!! Może polecicie jakieś kosmetyki? Planuje kupić nową prostownicę , moze macie jakies sugewstie? Proszę o rady!!!

Gość minivell
ja w ogóle nie polecam prostownicy... wiem co mówię bo używam jej prawie już 3 lata, moje włosy są w fatalnym stanie ale cóż ehh, teraz używam rzadziej i jak nie musze prostowac (np. bedac w domu) to sobie chodze z kręconym:) ale jezeli juz pytasz to polecam prostownice ceramiczne, nie uszkadzaja tak bardzo włosów, chociaz temp 200 stopni C i tak je niszczy.. Taka prostownice w miare dobra dostaniesz juz od 100zł w kazdym sklepie z urzadzeniami AGD.... co do kosmetyków do włósow;p to nie ma zadnego ktory w 100% zadba o strukture wlosa.. Uzywalam roznych odzywek sunsilk, pantene ale to g*wno warte... Potem przez jakis czas preparat który teoretycznie dbał o włosy firmy ProfiSilk ale to także daje marne rezultaty... Jedyne po czym moje wlosy dobrze wygladaly ale i tak sie niszczyly to odzywka do prostowania wlosow z Oriflame... Ale polecam bardziej chyba ten ProfiSilk:) gdy prostujesz KONIECZNIE DBAJ O WŁOSY I PIELĘGNUJ JE ODŻYWKAMI I MASECZKAMI!!! Ja mam Nivea Hair Care do suchych wlosow i zniszczonych koncowek i sa bardzo gladkie po umyciu i wyprostowaniu:) Kupiłam tez ostatnio szampon Gliss Kura z odżywką w jednym, użylam 2 razy, poprawy znacznej nie widzę;p Wlosy najlepiej prostować od dołu głowy, na samej gorze spiąć sobie spinką i w miare starannie prostowac kazde pasmo... Jak masz grzywke to prostuj ją na początku, dzielac na dwie "wartwy", jedna na gorze, druga od spodu... O prostowaniu wlosow to ja wiem wszystko, wiec jak cos to pisz:D:D PS: Wiem ze sa prostownice tez teflonowe, ale takze niszcza... I od niedawna ceramiczne z marmurem.. Do wyboru do koloru:P ale jednak są drogie :]

Gość minivell
aha i nie unikniesz też puszenia sie wlosow jak zacznie padać.. wiec jedyna opcja to kaptur albo zwiazanie wlosow... mozna sie tez modlic o dobrą pogodę :D:D:D

ja kupiłam ceramiczną takie no name zobaczymy

Gość minivell
i jeszcze dwie sprawy:) 1. Jeśli chcesz zeby twoje wlosy wygladaly jak po wyjsciu od fryzjera to możesz je wysuszyć na okrągłej szczotce zimnym strumieniem powietrza, trzymajac suszarke skierowaną w dół, zgodnie z kierunkiem wzrostu wlosa a potem partiami dokladnie prostować wloski:) 2. Po każdym prostowaniu na cala dlugosc wlosow nałóż odrobinę (kilka kropelek) płynnego jedwabiu do włosów. Polecam także ProfiSilk albo Biosilk:) Za buteleczkę 15ml trzeba zapłacić około 10zł :) Jak już to zrobisz to włoski super wyglądaja, miękkie, gładkie i błyszczące:) (dopóki nie spadnie deszcz, bo wtedy cała robota na marne) :(

a można użyć olejku bo mam np olejki i woski lorela

Gość minivell
z olejkiem nie próbowałam, wole jedwab bo on w 100% nie obciąża włosów a z olejkami różnie to bywa:)

ok dzięki wielkie mam nadzieję że niedługo przyjdzie i będę mogła wypróbować

Gość wyprostowana
A CZYM SIE RÓŻNI PROSTOWNICA TURMALINOWA I CERAMICZNA, CO TO JEST JONIZACJA?

Gość wyprostowana
AHA miniwell dzięki za wskazówki, i czy rzeczywiscie uda mi sie uzyskać efekt prostych włosów jak "druty" po czynnościach które wymieniałaś?

Gość minivell
heh tego to ja już nie wiem, bo nie używalam takich prostownic:P ale polecam google, jako najlepsze źródło wiedzy:D jak zrobisz to wszystko co opisałam powyżej to myślę że powinno sie udać, mi zawsze wychodzi:) naloz tez po wysuszeniu wlosow suszarka a przed prostowaniem preparat który zabezpieczy wlosy i bedzie ok:)

Gość minivell
a jeśli chodzi o jonizację to suszarki z taką wlasnie funkcją zapobiegają elektryzowaniu się wlosow no i też wloski są duużo gładsze:)

Gość maaaaaartus
Też prostuję włosy jużok 3-4 lata... I powiem Ci, że żaden kosmetyk nie sprawi, że twoje włosy nie będą się nieszczyć... Od rodzaju prostownicy też to najmniej zależy... Jeżeli już się zdecydowałas na jej zakup to licz się z częstymi wizytami u fryzjera jesli nie chcesz miec siana na glowie. ja chodze 1-2 razy w miesiącu, zeby delikatnie podcinać zniszczone końcówki Ale mam ju z dosyc unikania deszczu, basenu itp. Chyba, że mam prostownicę w pobliżu

ja mam fajna z firmy MPM kosztowala chyba 140 zl ma regulacje temp., a plytki sa czarne ale nie wiem jakie :p

do prostowania zainwestuj w dobry kosmetyk,najlepszy jaki mialam to dwufazowy lotion z welli,kosztuje ok 60zl ale na allegro taniej,mi starcza na rok!!!a prostuje min raz w tyg.,teraz mam taki pomaranczowy z matrixa ale chowa sie przy tym z welli,takie drogeryjne sunsilki czy glis kury sa do bani

Gość katt
wszystkie rammingtona

Ja jestem zwolenniczką wszelkich produktów fryzjerskich. Zarówno sprzętu jak i kosmetyków. Może są trochę droższe, ale z pewnością bardziej skuteczne. Ja sobie zamawiam w necie. Znalazłam sklep fryzjerski kalamis.pl. Mają całkiem spoko ceny. Poszukaj sobie tam - powinnaś znaleźć i kosmetyki i prostownicę.