Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKZCIEKAWOSCI

ściąganie na maturze

Polecane posty

Gość TAKZCIEKAWOSCI

zamierza ktos? probowal ktos?

Gość haha teraz nikt ci sie
nie przyzna jak byla "stara" matura to tylko i wylacznie sie sciagalo lanie wody na 10str

Gość nie bo i sensu nie bylo
:o matura to pryszcz...zeby nei zdac albo zdac slabo to albo brak mozgu albo na wyraznie zyczenie :o

Średni jest sens, na polskim wszystko jest w tych fragmentach, a na innych są tak rpzekrojowe ze musiałabys obłożyć się ksiązkami z całego liceum:)

Gość ale ja sie np boje
ze mi temat nie podpasuje i nawet 30% nie bede miała. Boje sie i tyle. Czytanie ze zrozumieniem pewnie bedzie 15/20pkt. Ale o wypracowaniu nic nie moge powiedziec... nie wiadomo "czym nas zaskocza" :( ale boje sie ze dowala jakis temat i gemba mi sie otworzy z rozpaczy

Przecież ta matura jest łatwa, lepiej poświecic czas na nauke ,a nie na pisanie ściąg. Jak ktoś sie uczył 3 lata na biezaco to zda bez problemu , ale wiadomo na dobry wynik trzeba przysiąść🖐️

Coś tam zawsze się napisze. Chocby wstęp (powiesc..napisal... opowiada o...) najbardziej oczywiste rzeczy w treści i zakończenie:)

sciagalem bezczelnie na historii z Polski Piastow cale wypracowanie z takiej malej ksiazeczki ale uwalil mnie na ustnej ze zjednoczenia Niemiec , wiec jak nic nie umiesz to ciezko

Gość ja zdałem wszystko na 4
sa i tacy co nei zdaja, uczylem sie z typem co byl kompletnie ograniczony jedyne co trybił to matma. nie ogladał filmow w tv bo mowił ze nie wie o co w nich chodzi poprostu zasypiał. zaszedł na pisemna to wiadoma sprawa polski pisemny spisał costam, matme pisemna zrobił sam na 3. ustny polski total zero baba go pyta a ten nie wie kompletnie nic... na koniec zapytała go czy wogle cos wie np. co to jest jabłko adama a typ ze nie wie. tak sie zdołował ze na gegre nie poszedł i boleli typa.

Gość ale ja sie np boje
ale ten stress brrr ide sie "odmóżdzyć" nie bede sie juz uczyla

ale sa tez lenie czyli jakies 80% , mnie uwalili a na poprawke jak musialem to sie nauczylem i sie zdalo

Cup of coffee "Przecież ta matura jest łatwa, lepiej poświecic czas na nauke ,a nie na pisanie ściąg. Jak ktoś sie uczył 3 lata na biezaco to zda bez problemu , ale wiadomo na dobry wynik trzeba przysiąść " Pierwsze słyszę, że trzeba przysiadać :D

Pamiętam ze ja miałam coś z mitem Edypa (chyba fragment jakiejs greckiej tragedii) i Makbeta (porównanie czegoś tam). ŻADNEJ z tych lektu nie przerobiliśmy (moja kochana pani polonistka twierdziła, że można zrobić Antygonę LUB Edypa i Hamleta LUB Makbeta, i oczywiscie zrobila Antygonę i Hamleta). Dostałam między 70 a 80%, nie pamiętam, a jestem z tych co nie czytali nawet tego co było trzeba:)

Gość ogrowaty
polski pisemny sciganie na 3 matma pisemna.. zrobiła znajoma z innej szkoły i wozna wniosła po 2h dostałem 4 9baba co rozwiazywała powiediząła ze na 5 nie zrobi trzeba umiec) polski ustny było ciezko ale sie udało mimo ze nic nie umiałem. 3 gegra ustna,,, nic łatwiejszego.... 1 pytanie z mapy swiata cos tam pokazac. 2 pyt. mapa polski pokazac gdzie najwiecej jakichs tam drzewek rosnie, 3. luzne jak wpływac na popraw srodowiska. zenujaco łtwe pytania. na 4

Gość przecier z pomidorów
e tam! matura to bzdura. sesje z 13 egzaminami to sa dopiero ekstremalne sytuacje!!

Gość ogrowaty
dokłądnie doie dzieci, zobaczycie co to sesja. tyle ze nie na prywatnej uczelni zapraszam na polibude