Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Typowa samica

Wegetarianizm? warto spróbować...

Polecane posty

Gość Typowa samica

Nie znalazłam tu takiego wątku choć gdzieś daleko są zapomniane wzmianki na ten temat. Ja od tygodnia nie jem mięsa i nic co jest z nim związane( tzn nabiał i jaja jem ale oprócz tego nic) Dość radykalne to dla orgnizmu tak na pierwszy rzut więc postanowiłam jeszcze przez jakiś czas jeść sporadycznie ryby, by stopniowo przyzwyczaić organizm do tego rodzaju odżywiania. Do tej pory dla "zdrowia" stosowałam wiele diet... na których to chudłam to potem tyłam, albo czułam się osłabiona lub jeszcze inne... tą chce potraktować nie jako diete ale sposób odżywiania na zawsze!!! po Dotychczasowych kombinacjach stwierdziłam zew nie jestem w stanie ograniczyć węglowodany więc zrezygnowałam z mięska... tym bardziej że uważam że jestem w stanie się bez niego obejść... do tej pory jadłam go niewiele. Po dwóch dniach od wprowadzenia czułam się o wiele lżej... nie doskwierają mi bule brzucha ani wzdęcia zauważyłam jedynie wzmozoną potliwość (która teraz się zmniejsza). Wiem ze nasze dostępne w sklepach mięsko nie jest czysto ekologiczne... kury, świnie i inne tam są karmione paszami z "dodatkami" by szybko rosły i przybierały na wadze... to ma ogromny wpływ na mięso które normalnie spożywamy... te substancje w nim są!! i odkładają się w nas!!! Więc tą wzmozoną potliwość miałam więc czym usprawiedliwić - oczyszczaniem się organizmu. Jestem ciekawa ile tu na kafeteti jest wegetarian jakie były ich początki... może warto na ten temat rozmawiać... bo mimo iż tak krótko nie jem mięsa bardzo często spotykam się z brakiem tolerancji wśród osób ktore je jedzą.... na pewno tak nie powinno być... przecież ja nikomu nie dytuje co ma jeść...i niczego nie neguje u innych tym bardziej ze sama mam dzieci i męża którzy jedzą mięso tak jak większość i nie próbuje im wybić tego z głowy... Co wy na to??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować