Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kirra1

pierwsza miesiączka po porodzie

Polecane posty

kiedy dostałyście pierwszą miesiączkę po porodzie ? Rodziłam 8 miesięcy temu, karmiłam piersią do połowy kwietnia, z tym że przez ostatnie 2 miesiące karmiłam tylko 1 raz dziennie, czasem 2 razy. Już zaczynam się martwić :(

ja dostalam dopiero jak tabletki zaczelam brac czyli tak ok 8-9 mies po porodzie a karmilam 6 mies

a kiedy zaczęłaś brać tabletki ? Bo przecież bierze się je w pierwszym dniu krwawienia, a jak dobrze zrozumiałam, to dostałaś miesiączkę dopiero wskutek przyjmowania pigułek. Nie wiem, czy już powinnam iść do ginekologa, czy jeszcze czekać kilka tygodni.

ja dostalam 2 tygodnie po tym jak zrezygnowalam z karmienia w ciagu dnia (karmilam jeszcze 2x dzinnie) myslalam ze poki karmie chociaz te 2x dziennie, to tak szybko okresu nie dostane, a tu juz po 2 tyg dostalam ale wiem ze niektore dlugo nie maja okresu, jak sie martwisz zrob test albo idz do gina :) po co stresowac sie niepotrzebnie

Gość kukuru
hej :) ja karmiłam moją Kruszke samą piersią ( tylko pierś ) do 5 miesiąca. teraz ma już 6 miesięcy. oczywiście dalej karmię ale okresu jeszcze nie mam. ale nie spodziewam się dziecka

na szczęście o kolejną ciążę nie boję się :) martwię się tylko, czy po cesarce wszystko się dobrze wygoiło. Masz rację, lepiej iść do lekarza, a nie zamartwiać się niepotrzebnie.

Gość zatroskana
do lekarza idz dla swojego spokoju, ale o miesiaczke nie masz sie co martwic - jeszcze przyjdzie - przeciez 2 tyg temu jeszcze karmilas :)

Mój Kubuś ma już 14 miesięcy. A ja już zapomniałam co to znaczy mieć miesiączkę... Karmiłam go do momentu, gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Kuba miał wtedy 9 miesięcy. Jadł często, nie tylko raz czy dwa dziennie. Karmienie piersią nie zabezpiecza przed kolejną ciążą!!! I wcale nie musi wrócić miesiączka, aby \"poinformować\" kobietę o powrocie płodności.

jak pisałam wyżej, o ciążę się nie boję, zabezpieczamy się prezerwatywami, gumka nigdy nie pękła nam, nie zsunęła się, jesteśmy dość ostrożni w tej kwestii :) chodzi mi jedynie, czy po cesarce wszystko się dobrze zrosło, bo regularna miesiączka jest jakimś wyznacznikiem, że z narządami rodnymi i hormonami jest OK

Gość zazwyczaj
jest tak ze po calkowitym zakonczeniu karmienia piersią mija jeszcze miesiac lub dwa :) nie zawsze tak jest, jednak nie martw sie dostaniesz :) im dluzej sie nie ma tym lepiej, chyba kazda kobieta by tak chciala, ale wracając do tematu, dopuki karmisz to nie masz i trzeba jeszcze troche odczekac

Gość zazwyczaj
nie kazda kobieta tak ma, ale ja dostalam okres 2 miesiace po calkowitym odstawieniu dziecka od piersi :) za drugim razem miesiac, ale karmilam tylko 3 tyg