Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc prosze o pomoc

Czy waga obniża działanie tabletek antykoncepcyjnych??

Polecane posty

Dzisiaj powinnam zaczac brac tabletki,w sumie to cieszylam sie w koncu bede inaczej zabezpieczona niz prezerwatywa i tu pojawia sie problem. naczytalam sie w internecie ze za duzo waze i dzialanie tabletek moze byc obnizone przytylam ostatnio,przeszlam na diete ale nie schudne 20 kg w tydzien jestem przerazona bo po co brac tabletki skoro nie beda dzialaly dziewczyny z nadwaga lub te ktore wiecej waza please powiedzcie czy dzialanie tabletek nie jest zaklocone dziekuje za pomoc

podnosze az ktos odpowie :(

Gość viyvuyv
nie obniza

Gość aaaaaaaaaaab
http://www.zdrowie.med.pl/nowosc.phtml?slowo=hormon&nr=1 Okazało się bowiem, że w grupie kobiet z wyraźną nadwagą (o wskaźniku masy ciała, BMI, powyżej 27) skuteczność antykoncepcji jest od 60 do 70% mniejsza niż u kobiet z normalną masą ciała. Zjawisko to jest uwarunkowane większą ilością tłuszczu, w którym hormony stosowane w tabletkach antykoncepcyjnych się rozpuszczają. Powoduje to, że mniejsza ilość hormonu jest dostępna i słabiej oddziałuje na narządy rozrodcze. Tkanka tłuszczowa sama w sobie również "konsumuje" hormony, ze względu na obecne w tej tkance receptory.

no to zajebiscie ;(

Gość viyvuyv
ja waze 98kg mam 185cm wzrostu i jade na tabletkach 7 lat w cazy nie jestem a lekarz powiedzial miz e dla kobiet z wyzsza waga ciala sa specjalne tabletki takie jak yasmin np

Gość a ja slyszalam ze yasmin
ma wlasnie mala dawke hormonow,wiec...?

Gość viyvuyv
ma mala dawke hormonow ale to sa tabletki specjalnie dostosowane do kobiet z wyzsza waga, sa w 100% pewne, ja w cizy nie jestem moje znajome tez nie, do tego powoduja zatrzymywania wody w organizimie wiec zazwyczaj sie na nic traCI DO 3 KG

Gość a ja slyszalam ze yasmin
a te 80 kg to nie dotyczy plastrow?