Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mantodea

NA JUTRO MAM TERMIN A 11 MAJA KOMUNIE CÓRKI..A TU CIIISZA!!!

Polecane posty

No i co mam zrobic???probuje NATURALNIE wywolac porod tj.duzo chodze \"przytulam\"sie czesto z mezem okna pomylam i dupa a zadnych swinstw typu olej rycynowy nie bede lykac:(Wg.ostatniej miesiaczki porod wypada 13-19 maj ale wg.3D termin mam na jutro. Jestem troche podlamana bo corka ma komunie w niedziele wiem,ze malenstwo jest teraz najwazniejsze ale komunia tez jest raz w zyciu i malej byloby napewno przykro gdyby nas rodzicow nie bylo w tym waznym dniu(planujemy porod rodzinny).Najlepsze jest to ze grozil mi przedwczesny porod od ok.33tc bylam na podtrzymaniu lekarze i ja mielismy nadzieje ze maly nie wyrwie sie na swiat do min.37tc i co???:(

Gość to pojedz to szpitala
i popros o farmakologiczne wywolanie porodu, albo cesarke na rzadanie...chociaz tak czy inaczej chocbys nawet dzis urodzila to nie sadze zebys miala sile dowlec sie i 'swietowac' na tej komunii...

No widzisz tu tez jest problem bo w moim szpitalu woj.nie ma czegos takiego jak cesarka na zadanie ktorej zreszta nie chce miec i wywolanie farmakologiczne jesli nie jest po terminie:-o

Witam:) kurde widzisz jak to jest ,tu na podtrzymaniu żeby za wcześnie nie chciał wyjść,a teraz żeby wyszedł...nie za dużo chcesz:):) Faktycznie szkoda żebyś na komunii nie była...ja bym bardziej brałam pod uwagę. termin ten drugi .Napisz co i jak i w ogóle.:) Trzymam kciuki[ kwiatek]

Gość jakbys zaplacila to bys miala
za darmo nic nie ma, ja mialam cesarke na rzadane, rana sie super wygoila, maluch zdrowy, a ja sie przyanjmniej nie meczylam...zrobisz jak wolisz.

Gość tez pomysl o komunii
jednak wazne wydarzenie...rowniez trzymam kciuki:)

mantodea to jednak powoli masz tak jak ja miałam a po schodach chodzisz???

Gość trzeba było pomyśleć
i albo przełożyć komunię o rok albo ciążę, teraz tak czy inaczej na komunii cie nie będzie, no ale chyba ojciec powinien zrezygnowac z rodzinnego porodu i być w tym dniu z dzieckiem

kurde szoruj okna ,i polewaj sie bardzo ciepła wodą, mnie to pomogło za godz. wody odeszły mi ,tak poleciły pielęgniarki i faktycznie zaczął sie poród.Ciekawe jak teraz będzie:):)

Witam:) kurde widzisz jak to jest ,tu na podtrzymaniu żeby za wcześnie nie chciał wyjść,a teraz żeby wyszedł...nie za dużo chcesz:):) Faktycznie szkoda żebyś na komunii nie była...ja bym bardziej brałam pod uwagę. termin ten drugi .Napisz co i jak i w ogóle.:) Trzymam kciuki[ kwiatek]

he he ale sie tu namieszało mi:):) ciekawe jakim cudem:):)czary mary:):)

Gość a ja myślę ze teraz powinnaś
teraz spokojnie czekac na rozwiazanie. będzie przed komunią to trudno a jeśli uda sie jeszcze trochę wytrzymac to tez dobrze będzie:) z córką do komunii pójdą rodzice chrzestni, w końcu od tego są zeby w takich okolicznosciach pomóc rodzicom. a kiedy będziesz lezała w dniu kominii w szpitalu myśle ze swietnym prezentem dla córki będa odwiedziny:)

Dzieki dziewczyny za dobre slowo. trzeba było pomyśleć - baaardzo \"madre\" slowa nie ma co...:-o Nie wiedzialam o tym polewaniu brzucha bardzo ciepla woda a to nie zaszkodzi dzidziolkowi??? Kurde od 2 tyg.boli mnie podbrzusze wczoraj do poludnia bolal mnie caly brzuch mam skurcze co 20 min.ale trwaja one ze 2 godz.i koniec \"porodu\".W zeszla ndz.nawet na porodowce wyladowalam pokazaly sie jakies pojedyncze skurcze i na tym sie skonczylo:-o

Gość MANTI SLUCHAJ NO
chodzisz do gina prywatnie czy na nfz ???????? bo jesli na nfz to rozumiem ze nic nie wskorasz :P natomiast jesli na priwa to daweaj mu w łape wszyscy dzis tak robia i niech Ci wywylouje porod dzis w nocy urodzisz i w srode wracasz do domciu :) jejeuuuuuuuuu a myslalam ze ty taka wygadana sobie w takiej kwestiii poradzisz :P:P:P

nie no nie polewaj sie wrzątkiem, słuchaj i tak na okres ciąży nie możemy sie kąpać w gorącej wodzie tylko takiej pół na pół.bo mogą wody odejść i zacznie sie poród, ty już jesteś w terminie ,wiec co mam zaszkodzić jesli właśnie tobie o to chodzi żeby zaczął się poród:) śmiało spróbuj ,ewentualnie zapytaj swojego lekarza:) mnie tak kazały pielęgniarki ustawiły wodę i kazały mi sie polewać i nie była jakaś tama bardzo gorąca ze nie mogłam sie nią polewać,spokojnie :)

ty jak poród nie będą mogli wywowłac to zrobią jej cesarkę a ona jej nie chce...a dzisiaj tylko cesarkę preferują w szpitalach bawić sie z nią nie będą jak zobaczą ze nici z naturalnego porodu bo jeszcze dziecko nie chce wyjść...wiec plan iść do lekarza i dogadać sie ,nie brałam bym pod uwagę.

MANTI SLUCHAJ NO - :p :p :p :p :p.....;) Nie chce na sile wywolywac bo wlasnie wiem jak to sie konczy.Kolezanka tak sobie wywolala miala po kroplowie gigant bolesne skurcze meczyla sie 5 godz.i wzieli ja na cesarke.Przez 3 dni nie dalo sie z nia dogadac:-o Poza tym chodze prywatnie ale moj lekarz przyjmuje we wt.i czw.:-o

Gość MANTI SLUCHAJ NO
uuuuuuuu no to dupa zbita :P:P:P:P a ja bym tak czy siak probowala wywolywac :P przeciez z cie3bie twarda babka nie jeden porod przed Tobą :)

MANTI SLUCHAJ NO - buahahaha... jeden mam za soba teraz bedzie ostatni.Jak sie dokuruje to zaloze sobie nawet zlota spiralke:p Ide do szkoly malej co by mnie wyssali z ostatniej kasy pomyje gary bo chetnych nie ma do tego i biore sie do wanny...Zas za wode mi dowala;)