Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agatka_wariatka

czy zapowiedzi musza byc wywieszone minimum 3 miesiace wczesniej?

Polecane posty

Nie, minimum 3 miesiące wcześniej trzeba iść po raz pierwszy do księdza, jeżeli bierzesz ślub kościelny. U nas zapowiedzi zostały wywieszone 3 tyg przed ślubem i ksiądz nie robił problemu. I tak sobie wiszą:) Dopiero jak je zobaczyłam na tablicy ogłoszeń, to chyba do mnie dotarło, że biorę ślub:-D

Gość my bylismy u ksiedza
pol roku wczesniej bo pozniej jechalismy za granice i wracamy miesiac przed slubem. najpierw robil problemy wielkie, darl sie nawet na nas. ale na koniec stwierdzil, ze dobra on tam zalatwi bez nas te zapowiedzi zebysmy tylko przyszli do niego odrazu jak wrocimy. nawet protokolu nie spisalismy...

ja mam slub za 2 miesiace i teraz dopiero sa wywieszone nasze zapowiedzi :)

Gość blackk inezz
zapowiedzi musza wisiec 3 tyg i moze to byc nawet przed slubem. my poszlismy do ksiedza 2 miesiace przed slubem i nie robil problemu. zapowiedzi wisialy w dwoch kosciolach - nigdzie nie bylo problemu, ze przynieslismy je za pozno.

Na 3 miesiace przed idziesz do księdza i załatwiasz formalności! A wszystkie papiery kościelne maja ważność 3 miesiace! Zatem one muszą byc ważne na dzień ślubu!!! Tymczasem zapowiedzi musz byc wywieszone przez 2-3 niedziele!