Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cxcx

czy spowiadacie się z seksu przed ślubem??

Polecane posty

Gość cxcx

skoro idzieszjuz do spowiedzi to chyba po to zeby powiedziec prawde, jak chcesz kłamac to lepiej wcale nie idz, wez komunie i na jedno wyjdzie niestety sex przed slubem to w wierze katolickiej grzech ja takich dylematow nie mam, bo sie nie spowiadam :-P a poza tym slub juz miałam hehe

Gość melalela
tylko jak księdzu mówię to on nic mi na ten temat nie powie, że grzesze czy coś. trzeba żeby skrzyczał porządnie. he he

Gość jaaaaaaa......
ja się kiedyś wyspowiadałam! ksiądz się wydarł jak pojebany, rozgrzeszenia nie dał, bo "żyję w pernamentnym grzechu". poszłam póxniej do spowiedzi dopiero przed ślubem! chciałam, żeby to była spowiedź szczera, dlatego znów powiedziałam prawdę! tym razem obyło się bez żadnych komenatrzy, ksiądz rozgrzeszenie dał :D aha za tym drugim razem poszłam na mszę dla studentów :D stwierdziłam, że ksiądz w tym konfesjonale pewnie nie jedną już taką historię słyszał :D no i chyba się nie pomyliłam, bo, ani jednym słówkiem nie skomentował, tego co ode mnie usłyszał :D a jeszcze kiedyś mi się przypomniało jak koleżankę spytał czy uzywaja prezerwatywy! jak powiedziała, że tak, to ją od morderczyni wyzwał :( to był jeszcze inny ksiądz, w jeszcze innym kościele, ale tak sobie myślę, że jak trafi się na takiego, to potem zostaje uraz :( ja od tamtej pory spowiadam się przed Panem Bogiem, a nie księdzem! bo on jest tylko pośrednikiem! i jak ma do mnie jakieś wąty, to zaraz mu o tym przypominam :D

Gość gsfdgsfd
szykując się do ślubu jestem już na tyle dojrzała żeby nie przejmować się bzdetami o "spowiedzi świętej"

Gość babki
tak

Gość 3545345
spowiadacie sie i dalej uprawiacie seks? jaki w tym sens?

Gość ale po co sie z tego spowiadac
skoro i tak wiecie, ze dalej bedziecie to robic... I chyba tez nie zalujecie?? Przeciez zal za grzechy i mocne postanowienie poprawy warunkuja spowiedz :)

Gość nananananana
sex przed slubem to taki sam grzech jak to ze np nei poszlas do kosciola w niedziele... poprostu grzech jak kazdy inny.. Dlaczego ksiadz za kazdy grzech mialby na ktoras z was krzyczec? To byloby bez sensu, nikomu do spowiedzi by sie chodzic nie chcialo.. ;)

na mnie sie darl wlasnie, ze nie poszlam raz do kosciola w niedziele (to bylo w czasach jak jeszcze chodzilam co niedziela...). Wyskoczyl z konfesjonalu, darl sie i szarpal mnie :( Od tamtej pory nie bylam ani u spowiedzi, ani w kosciele. I nie wiem czy keidykolwiek pojde. Uraz mam, chociaz ten ksiadz juz nie zyje...

mi chodzi raczej o to, ze jak ja do tego kosciola nie poszlam wtedy to zalowalam bardzo i mialam zamiar pozniej juz chodzic. To bylo raz, pojechalam gdzies nad wode i z lenistwa jakby sie wtedy nie wybralam... A jezeli o sex chodzi, to przeciez najpierw trzeba zalowac tego, potem obiecac poprawe i dopiero mozna isc do spowiedzi. Bo bez tego to bez sensu ;)

Gość naprawdę myślicie
że Bóg gardzi ludźmi, którzy się kochają i uprawiają seks?

nie myslimy tak... Ale bedac katolikiem nalezy przestrzegac prawa koscielnego... Mozna sobie przejsc na protestantyzm i spowiadac sie bezposrednio Bogu :) To jaka kto wyznaje religie (o terminologie mi chodzi) nie ma wiele wspolnego z wiara i Bogiem ;)

"A jezeli o sex chodzi, to przeciez najpierw trzeba zalowac tego, potem obiecac poprawe i dopiero mozna isc do spowiedzi. " A na końcu zgrzeszyć ponownie, najlepiej zaraz po mszy. Perperuum mobile.

Gość przed slubem poszlam do
spowiedzi, i tak mnie ksiadz opier.... za seks przedslubny, wyzwal od grzesznic i ze jestem corka szatana i wiele innych strasznych rzeczy ze az sie poplakalam jak wyszlam z kosciola. Co sie okazalo potem, ze ten ksiadz ma kochanke, ktora jest z nim w ciazy i normalnie do niego przychodzi i mu zakupy robi i bzyukaja sie u niego w domu parafialnym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co za obluda!!!!!!!!!!!!1

ja obiecalam poprawe, przez 2 miechy do slubu seksu niet:D

przeciez wlasnie pisze ze to bez sensu! Bo przeciez nikt nie zaluje raczej i nie zaklada ze nie bedzie tego robic. A w tym przypadku spowiedz jest niewazna :D

Gość grzesznica.
Z moim chlopakiem ustanowilismy nowy "dogmat" nie spowiadamy sie z sexu bo i tak nie bedziemy w stanie sie od niego powstrzymac, a nie robimy nic złego, kochamy sie , jestesmy razem 2 lata i planujemy dalsze wspólne życie... to prawie jak malżenstwo... grzechm jest zdrada, albo dawanie dupy na prawo i lewo :)

tyle, ze wg kosciola katolickiego jest to grzech... wiec zatajac sie go nie powinno :P Zmiencie w takim razie wiare, bo katolikami nie jestescie ;)

po slubie seks z antykoncepcja to tez grzech i inne formy seksu, np. oral. Wiec 99,9% ludzi grzeszy:D

Gość grzesznica.
jeszce jedno to nie bóg powiedzial ze to grzech ludzie sobie tak wymyslili "duchowni' tak samo jak celibat... jezeli to grzech to juz przed bogiem a nie ksiedzem

Gość mógłbym się ewentualnie
wyspowiadać ztego że byłem kiepski w seksie, a że tak nie było to po kiego grzyba Panu Bogu duupę zawracać!!!!!!!!!!!!!

Gość należy się koniecznie
spowiadać przed ślubem ze zmarnowanych okazji i z tego że było się kiepskim kochankiem, a tak poza tym nie widzę powodu by wdawać się w dyskuje z kiecunem , którego to nie powinno interesować a priory

"Przeciez zal za grzechy i mocne postanowienie poprawy warunkuja spowiedz " ale jak tu załowac jak to takie przyjemne i nikomu tym krzywdy nie robię, a jedynie samą przyjemność hahahhahahahahahahhaa

Gość ulllla
Po co Wam pseudokatoliczki slub kościelny,skoro nie dotrzymujecie zobowiązań Waszej wiary?