Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadtdjejka

Popękane białka oka po porodzie,całe czerwone

Polecane posty

Gość Jadtdjejka

Mam oczy jak u krolika,bialka cale czerwone,popekane naczynka,co mi na to pomoze?

Gość Ajad
Nie wiem

moj syn tez tak mial po porodzie, nic nie pomoze tylko czas ok 6 tygodni:)

Gość parłaś z otwartmi oczami
?

Elenasss -----Tu chodzi o nią a nie o dziecko :D By z okiem było wszystko wporządku to w czasie parcia trzeba je zamykać.

Jadtdjejk- masz popękane naczynka w oczach- podobno przechodzi po kilku tygodniach!!!! Zapewne przy porodzie zamykałaś oczy-szkoda, że Twój lekarz nie powiedział CI iż najlepiej mieć otwarte co zapobiega pękaniu naczynek!!! Ja ich nie zamykałam i jest oki:) jeśli taki stan się utrzyma najlepiej idź do okulisty, ale powinno Ci minąć:)

Gość moze ze zmeczenia
za duzo przed kompem, z neiwyspania. Za slabo nawilzone - kup sztuczne lzy. I Rutinoscorbin lykaj :)

Ze zmęczenia nie pęka tyle naczynek! Ciśnienie w gałce ocznej, zdarza się po porodach. Dlatego ja biorę dupcię w troki i szoruję do okulisty po zaświadczenie czy mogę rodzić naturalnie, bo mnie gin pogonił, już jedno takie przyjemne zdarzenie zaliczyłam przy wymiotach, cieżko mi powiedzieć czy wymiotowałam z otwartymi oczami, czy nie, ale dzieci potem mogłam straszyć ;)Przeszło mi właśnie jak tu zostało napisane, po 6 zaczęło schodzić, pomogła mi surowa wołowina (tatar), bardzo przyspieszyła. Krople (antybiotyki) ani rutinoscorbin z wapniem nie pomogły nic a nic.Upewnij się też że nie masz anemii, bo z anemią możesz długo leczyć popękane naczynka.Najlepiej po prostu wybierz się do okulisty.

W szkole rodzenia mówili żeby zamykać.Inaczej będą pękać naczynia.

nie wiem czy ze zmeczenia nie pekaja :/ przy mnie lezaly kobietki po cc i tez mialy popekane naczynka w oczach:/ a przeciez one nei parly, watpie by to zalezalo od zamykania czy nei zamykania oczu, ale na pewno samo pzrechodzi po ok 2-6 tyg :) jesli cie boli to pomaga oklad z herbaty :) ja tez wygladalam jak krolik i samo pzreszlo :)

Ale popękane naczynka (np ze zmęczenia) to nie to samo co całe białka czerwone, wierzcie mi, jest ogromna różnica - to już jest wylew.

Poza tym wylew w gałkach ocznych może wystąpić przy CC przy gwałtownej zmianie ciśnienia, które samo w sobie również przyczynia się do tego typu sytuacji a wiele kobiet mimo CC ma czasem za sobą bardzo długą akcję porodową (nieudaną) siłami natury.

Gość do NGLKI
Skąd jesteś? Ja mam dużą wadę wzroku, z siatkówką na razie wszystko dobrze. Ale potrzebuję do 32 tc znaleźć w Warszawie lekarza, który czegoś się tam "dopatrzy" i da wskazania do cc.

Gość haabibi
a co zrobić jeżeli mi popękane naczynka nie schodzą już od 3 lat, a lekarze na to nic???? a oczy trza zamykać! ja otworzyłam i pękło....

Gość natmik
mi też wylała krew do białek wyglądałam jak wampir. schodziło 4 tygodnie