Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KITKA872

NOCLEGI !!!! POMOCY ! KATOWICE LUB CHORZÓW !!!!!!!!

Polecane posty

Gość KITKA872

SZUKAM SALI Z NOCLEGAMI - KATOWICE LUB CHORZÓW POMÓŻCIE!

Gość motel w mikołowie

Restauracja Amfora http://www.restauracja-amfora.pl/ jest tam apartament dla młodych gratis, oprócz tego miejsce dla ok 7 osób w pokojach w restauracji i domki kempingowe obok do wynajęcia (po 6 os na domek) chyba za 160 zł; Hotel Trojak http://www.hoteltrojak.pl/ tu od razu się trzeba zastanowić - jeżeli masz ślub w wakacje, to duże ryzyko, że oprócz Twojego będzie jeszcze inne wesele, bo mają chyba 2 czy 3 sale

juliaborejko - A W KTÓRYM MIEJSCU CI SIE LEPIEJ PODOBAŁO?

NO WIEM ZE W KIMIE JEST SUPER ALE NIESTETY NIE MA JUŻ MIEJSCA NA 2009 ROK :(

ja na początku chciałam w trojaku, ale jak się dowiedziałam, że robią po 2 wesela obok siebie (dosłownie w sali obok), to zrezygnowałam (poza tym w sierpniu jest tam off festival i dokładnie nie wiadomo kiedy, a wtedy odwołują wszystkie inne imprezy); plusy są takie, że jest dużo miejsca do spania, ładna okolica (las) no i dla mnie było bardzo blisko dom; w końcu wybraliśmy amforę, ale niestety wtedy kiedy chcieliśmy (sierpień 2009) już było zajęte, więc zdecydowaliśmy się na pierwszy wcześniejszy wolny termin :( tam też jest ładnie, blisko las, staw, stadnina.. miejsca dla gości no i ten apartament... :) bardzo ładnie w środku, pokoje też całkiem w porządku; co było dla mnie ważne, to wszystko (oprócz alkoholu) w cenie i to nie najdroższej - więc o nic się nie trzeba już martwić; na forach niestety mało opinii o amforze, ale jak już to większość dobre (tylko ktoś miał nieprzyjemności, jak chciał tam zrobić wesele na 40 osób); no i niestety trzeba zapłacić 2500 zaliczki :( oglądałam jeszcze magnolię i polonez w tychach, łanię w chorzowie i gościniec śląski w katowicach, ale każde miało jakieś minusy (jak dla mnie); gościniec i magnolia mają pokoje, ale gościniec jeż przy drodze szybkiego ruchu a o magnolii się naczytałam samych złych opinii (no i też przy drodze)

mam jeszcze jedno pytanie na jakim poziomie ksztaltuja sie ceny za osobe oraz nocleg w amforze?

jak byłam ostatnio (chyba w marcu) to było 170 PLN od osoby (dla porównania w trojaku czy polonezie 150, ale bez napojów, owoców, ciasta, tortu...); noclegi 60 PLN za pokój (są chyba 3 pokoje, w sumie się zmieści podobno 6-7 osób, nie wiem w jakiej konfiguracji); domki 160 PLN (czyli za osobę niecałe 30)

Gość MARCUS
Szkoda - no to dorzucę PINOCY w Lędzinach, Pod Sikorką w Kobiórze k/Tychów, Karczma Pod Jemiołą w Pszczynie, Stara Poczta w Tychach, Zajazd AXEL w Bieruniu, Hotel Aros w Tychach, Zajazd Jajosty w Bieruniu Pozdrófko MARCUS

data off festivalu (8-10.08) jest znana od stycznia więc mówienie, że \"niewiadomo kiedy\" jest mocno przesadzone ;) zgadzam się jednak, że robienie wesel na Słupnej (w Trojaku lub tej restauracji przylegającej do Doliny Egiptu - nie pamiętam teraz nazwy) jest mocno ryzykowne. na kąpielisku praktycznie co tydzień odbywa się jakaś impreza (strongman, siatkówka, koncerty \"gwiazd\" pokroju dody, często darmowe i w związku z tym ściągające przedziwną publikę, off festival itp.) podczas ostatniego off festivalu widziałam, że ktoś miał wesele w tej restauracji obok Doliny Egiptu i szczerze mu współczułam. tłumy ludzi przechadzające się tuż obok ich sali, głośna muzyka z 3 scen i inne tego typu atrakcje... głównie dlatego zdecydowałam sie na amforę, bo to jednak spokojniejsza okolica. cena na dzień dzisiejszy to 170zł/os (w tym wszystko poza lodami i alkoholem). obiad poprawinowy 30zł. przy spisywaniu umowy wpłaca sie 2000zł zaliczki, a resztę już po weselu. co do noclegów to są 3 pokoje + apartament dla nowożeńców (2 pokoje, wielkie łóżko, łazienka z wanną i prysznicem itp.)

fajnie ; tylko szkoda ze tak malo miejsc noclegowych ; ale pewnie tam zajrze ; dzieki za pomoc ; jesli ktos ma jescze jakies fajne miejsca blisko katowic chorzowa nawet rudy slaskiej prosze o wpisywanie sie ; to naprawde pomaga w wyborze dzieki

choc zawsze można wynajac domki o których pisala juliaborejko

data off festivalu na na bieżący rok nic nie daje, bo salę trzeba wynająć rok wcześniej (w trojaku już na 2008 rok miejsc dawno nie ma, w amforze już wiele zajętych na 2009) mówienie \"nie wiadomo kiedy\" jest więc uzasadnione, zwłaszcza, że organizatorzy nie odpisują na maile w tej sprawie

no masz rację, że termin offu w 2009 nie jest znany (zapewne nawet jego organizatorom ;) ), ale festiwal zawsze był w sierpniu więc podejrzewam, że nie przeniosą go nagle na lipiec. mimo wszystko unikałabym robienia wesela na Słupnej z powodów podanych powyżej...

przypomniała mi się nazwa tej restauracji obok Doliny Egiptu - to Turkus :D właśnie tam było wesele podczas zeszłorocznego off festivalu.

A CO SĄDZICIE O \"BIAŁYM DOMU\" CZERWIONKA ? MIAŁ KTOŚ MOŻE TAM WESELE?

Gość MARCUS
Biały Dom jest oblegany z 2-letnim wyprzedzeniem. Polecam jeszcze Pod Kasztanami w Zabrzu i Pałac Kawalera w Świerklańcu. Marcus http://videobeta.com/

MARCUS- NAPISALAM E-MEILA DO \"BIAŁEGO DOMU\" I PAN MI ODPWIEDZIAL ZE MAJA TERMINY NA 2009 ROK ; WIEC CHYBA WCALE NIE TRZEBA ZAMAWIAC Z 2 LETNIM WYPRZEDZENIEM ;)) ALE DZIEKI ZA ADRESY

Gość MARCUS
Wiem ze sala jest oblegana wiec wiem ze z 2 letnim wyprzedzeniem trzeba rezerwować terminy. Czekam na wybór sali...sam jestem ciekaw co wybierzecie. Pzdr MARCUS

CIEZKO MI SIE ZDECYDOWAC GDYZ WSZYSTKO JEST ODDALONE JAKIES 30 KM OD MOJEGO MIEJSCA ZAMIESZKANIA ; ALE MUSZE SIE W KONCU ZDECYDOWAC ; OCZYWISCIE NAPISZE CO WYBRALAM ; POZDR.