Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dewef

matura 2008- j. angielski

Polecane posty

Gość kuuuurdeeeeeee
ja z geografii tak odkladalam wszystko na ostatnia chwile :/ i co, teraz przeczytac vademecum, ktore ma 500 stron, czy moze oba podreczniki po 300? :P ale na pocieszenie: na geografii jest mapka i sa pytania dla poldebili, na ktore nawet ja odpowiedzialam - jest pare takich zadan i na pewno cos sie tam napisze :) jak pisalam probna to w sumie niewiele punktow mozna bylo zdobyc za wiedze... duzo zadan typu: podaj korzysci i negatywne skutki itd. ;)

Gość buuuuuhahahahhaa
martita nastepna tepa. nie pamietasz jaka odp zaznaczylas? to masz lipe. a jak pamietasz to czytasz odp wszystkie chodzby byly w innej kolejnosci i patrzysz ktora zaznaczona bezmozgu.

Gość buuuuuhahahahhaa
a.. piszesz podst?

Gość kuuuurdeeeeeee
nie wiem, czy w ogole zamieszcza te wszystkie kombinacje arkuszy z angielskiego. a nie pamietasz co tam pozaznaczalas? :)

Gość hmhmhmhmhm
No tak... podliczyłam sobie punkty z rozszerzonej a angola. i mam jak na razie 21,5, nie licząc tekstu pisanego, bo tego sama nie mogę ocenić. Czyli zdobędę coś pomiędzy 40-80 %. Ciekawe. Trochę mi smutno, bo chciałabym mieć ponad 80 :(

Gość hmhmhmhmhm
a angielski dla mnie najważniejszy bo wybieram się na filologię ang. :(

Gość hmhmhmhmhm
😭

Gość hmhmhmhmhm
😭 😭 😭

Gość matura to bzdura
Angielski to lipa, na sali gimnastycznej takie echo ze nie da sie nic zrozumiec tylko bolbot, ale reszta to nie taka najgorsza

Gość Ell_69
Ricky to był brat Marka

Gość olabogaaaa
Wiecie co? Ja jestem dopiero w drugiej klasie liceum, ale jak zobaczyłam Waszą maturę z j. polskiego (a orłem żadnym tam nie jestem) to powiem Wam jedo-zazdroszczę! Czytanie ze zrozumieniem-pikuś. Pisane stylem publicystycznym o czymś bardzo popularnym, czyli o blogach jeszcze z kolokwializmami... Lalka była moim marzeniem na maturze, które już się niestety nie ziści. A list formalny? Wystarczy znać kilka reguł i jego formułę +podstawowe słownictwo... Nie narzekajcie, bo aż wstyd

Gość Mag89
A ja jestem załamana.... napisałam...na 20 punktów z czytania i słuchania na 35 możliwych.... koniec z moim marzeniami o studiach chyba że napisze geografie na 80-90% co raczej nie realne.... A matura próbna była taka banalna...a teraz,,,, po prostu masakra......:((

Gość domeczek
istna strzelanka z listeningów

Listeningi były bardzo,bardzo OK.Ale i tak już nie spełnie swoich ambicji na 100 % z angielskiego :P A na ten formalny nie narzekajcie,słyszycie samą nazwę "formalny" i macie kisiel w majtach.To nie było podanie o pracę i nie trzeba było znać żadnych zwrotów.Nie pisać skrótami-wielka filozofia.

wypracowania były proste, ja na początku przeraziłam sie jak zobaczyłam list formalny,ale wcale nie był trudny.. za to słuchowisko, na wielkiej sali gimnastycznej z lipnymi głośnikami to była porażka... niestety.

O Boże zdałam!!!!Na minimum 60%!! :D:D I\'m very happy :D

Gość ola7
zawaliłam sprawe zaznaczyłam krzyzykiem zamiast zamalować na karcie odpowiedzi....;-/////

Ola, otwórz maila prosze chcialam pogadac bo tez zrobilam ten blad:(

Gość To taka ja
Spokojnie nie jesteście jedyne, które na karcie zamiast zamalować, zaznaczyły krzyżykiem. :) Parę osób dzwoniło do CKE i okazało się, że komputer to przeczyta. Nie traćcie na to nerwów! :) Mi maturka poszła spokojnie, z samego słuchania i czytania mam 84%. Najlepsze jest to, że słuchanie było ciężkie (echo, niewyraźne głosy) i bałam się, że będzie 0. :) A tu psikus - w 1 i 2 zadaniu mam po jednym błędzie, a książę Harry sprawił mi 2 błędy. :P List i notatka prościutkie. Ja najbardziej obawiałam się ankiety. Angielski podbudował mnie po maturze z polaka. A teraz słyszę, że Wos trudny, że heeej! Boje się, że gegra i biola także będą trudne. Oni kompleksy leczą czy co? W każdym razie angol tez miał być trudny, a był spoko. :* Pozdrawiam wszystkich i każdemu życzę POWODZENIA!

Gość to taka ja
A jak myślicie co będzie na jutrzejszej geografii? :> Jakieś przeczucia?

Gość hmotnost
Orientujecie sie ile było grup na angielskim? @ nawno były bo zauwazyłem że z przodu miał co innego a z boku miał niby to co ja. ten z boku miał 3 pierwsze zdania takie same co ja to myslicie z eresze też miał taka sama??

Gość a kto z was zdawał roszerzony
czy tylko same takie matoły co tylko podstawę zdają? chyba żartujecie, podstawa to żenua, nawet gimnazjalista by ją napisał, wystarczy znać podstawy języka :o . A po liceum to należałoby być bardziej ambitnym i wziąść się za rozszerzenie

Gość łatwa matura bardzo łatwa
matura była łatwiutka ha!

Gość hmmmhmmhmhmh
o k****