Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dewef

matura 2008- j. angielski

Polecane posty

Gość maturencja.
Ja mam 15 maja :) ok 12 jakoś więc się wyspie przynajmniej wiec sa jakies plusy cos mi sie wydaje, ze dopiero wtedy sie przekonamy o tym zo to znaczy STRES na maturze :O

Gość dewef
ja mam 16 maja ale jeszcze nic nie umiem

no to w takim razie tytul \'glupiej cipy\' jak to okreslilyscie nalezy takze do mnie . bo i ja zaznaczyłam krzyżyki . czuje sie jak BEZMÓGZ:(

Gość dewef
ja przezywam stres teraz bo chce juz wyniki z angal a tu trzeba czekac do godziny 15

Gość maturencja.
madchen- ja nie okreslilam osoby ktora tak zrobila głupią cipą. odpisałam tym samym na 'kulturalne' riposty tej .. nie wiem jaki ma nick ale tej ktora tez sie pomylila. co nie oznacza, ze nie pojmuje jak tego mozna bylo nie wiedziec ale cóz... mozecie liczyc ze jednak ktos sie zlituje dewef- daj spokój :D jeszcze sie nacieszysz heheh :) najwiekszy stres to chyba tuz przed wejsciem do sali.. pozniej pewnie jakos pojdzie.. zalezy jaka komisja

Gość hmhmhmhmhm
bo niestety esy które zaznaczają krzyżyki, kiedy to nawet w gimnazjum już wiadomo , jak się zaznacza nie nadają się na studia, a więc i do zdania matury

Gość fdsvfsd
jest juz gdzies na sieci ta matura?

Gość hmhmhmhmhm
ale może ktoś się zlituje. nie wiem... jedyne wytłumaczenie to stres

Gość dziewczyny wy uczycie
sie prezentacji calkiem na pamiec?Ja tak planuje ale boje sie ze bede recytowac jak automat i to sie nie spodoba komisji.Niestety nie mam za bardzo talentu aktorskiego zeby udawac ze sama z siebie tak mowie :(

mozna nie wiedzieć. nie byłam na próbnej bo byłam w szpitalu... a na testach w gimnazujm były krzyzyki z tego co pamietam. dobra ja juz sie nie tlumacze. podejme konsekwencje swojej glupoty. nie musicie juz mi ubliżać:(

Gość milenkaaa188
matura z ang byla do kitu!!!!!!!!!!!!!!! a ta sluchanka to przegiecie , nie chwalac sie na lekcjach nie mialam z tym problemu jaki inni a le na maturce ledwo co kojarzylam co ten facet z babka sepleni

Gość maturencja.
ale instrukcja była,ktora sie powinno przeczytac. wybaczcie, ze was nie glaszcze po glowie bo to jest mega głupi błąd. zawlaszcza jesli ktos mial dobrze zadania. ja zawsze sie w takich sprawach pilnuje bo dramat nie zdac matury ztakiego powodu... aha i w gimnazjum tez trzeba zamalowac całą kratkę... no ale nieistotne. ja sie nie ucze prezentacji na pamiec... czytalam to juz kilkadziesiat razy do tej pory i zapamietalam, nie słowo w słowo ale tresc ta sama... tez nie mam zdolonosci aktorkishc ale moze cos przykozacze :D

A ja właśnie dobrze by było jakbym powtórzyło słowo w słowo bo sam temat mam nieciekawy i główna zaleta mojej pracy to styl jakim go napisałam,a jak tego nie odtworzę to klapa :(

Gość dzięki tepaki ze tak
pozaznaczalyscie :D nam normalnym ludziom bedzie latwiej dostac sie na studia :D mam nadzieje ze jeszcze wiecej jest takich intelientow :D:D

inteligentow*

Gość maturencja.
e tam dasz rade :) mało kto mowi identycznie słowo w słowo bo w stresie sie zapomina i zmienia wyrazy :) wazne, zebys powiedziala wszystko to co masz w prezentacji ile masz stron?

Gość hmhmhmhmhm
MAdchen nie załamuj się to nie koniec świata, może jeszcze jest nadzieja, że ktoś uzna tę twoją maturę, może najlepiej, gdybyś o tym poinformowała jakiegoś nauczyciela, wtedy można by coś z tym działać...

3 strony tych dużych kartek pisane linijka pod linijką drobnym pismem więc nawet sporo.Nawet jeszcze nie sprawdzałam ile czasu może mi to zająć.Strasznie się boję tego ustnego,to już w poniedziałek :(

Gość maturencja.
dzięki tepaki ze tak - widze, ze nie tylko ja tu jestem niemiła :P ej ale to co wiem to moge pwoiedziec.. wiem, ze po maturze wszyscy zestresowani, kazdy sie nawzajem stara zrozumiec itp.. no ale kurwa wierzcie mi, że jeśli arkusze zostały zapakowane a dzieje się tak zaraz po skończeniu matury czyli tak jak dzisiaj o 11.00 to NIE MA szans, zeby jakis nauczyciel ta torbe otworzyl i cos zmieniał :O nie ma takiego prawa i mozliwosci.. a jak juz bedzie to w cke czy gdzies tam to myslicie, ze zadzwoni jakis nauczyciel i co, poda pesel jakiegos tam ucznia, ktory zle cos zrobil i bedą sie egzaminatorzy przekopywac przez arkusze, zeby komus poprawić ?:O nie sądze. Jestt jedynie opcja, ze jednak komputer bedzie mogl to odczytac...

informowałam . mówią że mi to może zaliczą . ale teraz nic sie nie zrobi (nawet o to z reszta nie pytałam) . trudno . a Ty co wyzywasz od tępaków (niemasz nicka to nawet mi sie nie chce pisac) nie martw sie, u mnie są osobne egzaminy:P pozatym , jak tak chcesz eliminowac konkurencje to musisz być w niezłej desperacji

Gość maturencja.
dziewczyny wy uczycie- to zacznij sie juz dzisiaj uczyc najlepiej i powtorz to kilka razy, musisz wczesniej wiedziec ile Ci to czasu zajmie zebys miala pewnosc w jakim tempie mowic itd i jeszcze dodaj do tego stres i wiecej czasu na zastanowienie sie niz masz w domu. najlepiej się 'oczytac'' z tym tematem

Gość MAturzystka_roku
no jednak egzamin z prawka jest miliard razy gorszy wiec sie nie stresuje juz

Wiem że powinnam sie już uczyć,ale jeszcze 2 egzaminy mnie czekają więc za bardzo nie mam jeszcze czasu

Kochana nie ma co sie denerwowac,nie twoja wina ze urodzilas sie tepa :P przynajmniej nie bedziesz zajmowac miejsca ludziom ktorzy sa madrzejsi od ciebie ale akurat na maturze mieli pecha lub nie chcieli sciagac

Gość maturencja.
wiem bo ja podobnie.. kurde... ale wiesz im wiecej razy poczytasz to tym bedziesz bardziej tego pewna, a z taką wiedza tez sie trzeba ''przespac'' zeby sie w głowie ułozyło.. ja sie pod koniec kwietnia zaczelam uczyc.. jeszcze jedna strone mam do opanowania zeby super umiec.. ale no to nie swiadczy o tym, ze super zdam:P

Ja moją pracę napisałam dopiero po zakończeniu roku :P Najgorsze jest to,że moja polonistka twierdzi że ta praca jest świetna.I jeśli się zestresują i źle mi pójdzie to cały mój trud pójdzie na marne :(

Gość buuuuuhahahahhaa
stresujcie sie! ja nei musze :P

Gość maturencja.
eee tam nie ma co złorzeczyć teraz :) ja sobie powiedziałam, że stresowac się zacznę od 5 maja :P heheh a do ustnych w dzien egzaminu:P , teraz trzeba trochę wyluzowac i ponownie zabrac sie do nauki i bedzie okej :)

Kurde no nie dowiem sie chyba Jak trzeba było zaznaczyć ten temat, który się wybrało? Było tam gdzieś miejsce na to? Nie wiem może ja ślepa jestem :O