Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda.ww.ww.

Ta paskudna depilacja, pomozcie

Polecane posty

Gość magda.ww.ww.

No i ja juz nie wiem co robić:( Czytam w necie o roznych sposobach, radach.... Ciagle usilnie probuje znalezc optymalny sposob depilacji miejsc intymnych... Stosowałam Nair, Tanite - kremy; nakładam, czekam 8 minut, probuje sciagnac wloski dolaczona paletką. Schodzi czesc;/ Reszte usuwam za pomoca jednorazowej maszynki i letniej wody ... jesli juz jakims cudem uda mi sie jako tako ogolic tam na gładko, to i tak widac czarne kropki, a po jednym dniu zaczyna juz drapac,i tworzy sie jeżyk :( Probowałam pensetą - nie moge zniesc bolu :( Boje sie plastrów - tez bedzie bolec... Dodam, ze wloski z nog usuwam bez problemów. Powinnam zainestować w droższe Veet?

mam to samo , brumetka z duzą ilościa hormonów męskich:( , masakra . ja traktuje sie depilatorem elektrycznym , niestety , pachwiny tez , reszta wzgórek i wargi ) maszynka 'gillette sensor exel" , męska . . . tez co dwa dni , bo gdyby codziennie to same krostki . przesrane mamy ,łączę sie w bólu :P

Gość magda.ww.ww.
jestem blondynką :(

Gość tez mam ten problem
a jutro ide na laser.... strasznie sie boje jakichs powiklan, przbarwien albo innego swinstwa, zwlaszcze, ze mam bardzo gleboko te wlosyy wrr...

Gość magda.ww.ww.
up ;-(

Gość polecam pastę cukrową
zrobiłam ją sama w domu i używając starej pocietej bawełnianej koszulki pierwszy raz zrobiłam sobie brazylijkę.Ból znikomy,a wlosy mam grube i mocne.Naprawdę super sposób :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak zrobic ta paste?

Wsypuję do malego garnka szklankę cukru,wciskam trochę soku z cytryny i wlewam 3 łyżki wody.Gotuję na małym ogniu aż sie rozpuści i kolor zrobi się bursztynowy.Potem przelewam do sloika lub miseczki (z miseczki lepiej wyjąć) i czekam aż przestygnie.Jak jeszcze jest ciepła ale nie parzy nabieram taką płynną gęstą masę na szpatulkę i cienką warstwę nakładam na skórę.Przyklejam pasek materiału ,przyklepuję,czekam chwilę i szybko zrywam pod wlos.Jak masa zacznie się robić twarda trzeba ją znowu podgrzać,najlepiej wstawiając miseczkę do garnka z gotującą sie wodą. Nie wiem czy proporcje które tu podałam Wam wystarczą,mi ostanio brakło i musiałam dorabiać,lepiej od razu zwiększyć ilość cukru i wody

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvve
pod zlos to z gore cwy nq dol sie ciqgnieM

Gość magda.ww.ww.
i to serio pomaga? material sie" przylepi" , a potem jak pociagne, wyrwie wloski? chodzi mi o miejsca intymne..

Gość magda.ww.ww.
polecam paste --- a na jak krotkie/dugie wloski bedzie to juz dzialac,? wystarczy, ze przyklepuję solidnie i od razu zrywam od dołu, czy czekam az wystygnie, zaschnie?

Pod wlos to w górę. Jasne,wyrywa włoski,ale czasem zostają 2-3 i trzeba jeszcze raz przykleić w to miejsce.I prawie wcale nie boli,szczególnie na górze i w pachwinach w ogóle,niżej jest troche gorzej,ale ogólnie ok.Tylko takie dziwne uczucie jak takie grube włosy wyłaża z takiej delikatnej skóry z cebulkami ;)

Lepiej chwilkę poczekaj,wtedy lepiej zlapie.Ja w okolicy bikini miałam nawet spore wloski,ale jak będą baardzo długie może bardziej boleć a jak bardzo króciutkie to pewnie nie będzie za bardzo jak złapać.Najlepiej żeby były średnie

Gość magda.ww.ww.
jak dlugo utrzymuje sie efekt? tzn jak szybko odrosna? ;> mowisz,ze nie ma krostek.... hmm ;-)

Gość dsaczc
mam wloski na 2-3 mm , myslicie, ze moge sprobowac tego? kurcze, polecam paste - zacheciłaś mnie :) nie dość, że tanio, nieboli, to jeszcze na gładko, i w miare naturalnie, bez chemikaliów.. :)

Nie wiem kiedy odrastają,depilowalam się w poniedziałek i na razie nic nie odrasta. Ten sposób depilacji świetny jest na pachy.Zawsze miałam z nimi problem bo po goleniu maszynką zostawały takie czarne kropki,a po depilatorze strasznie wrastaly mi włoski.teraz po paście skóra jest aksamitnie gładka,i w dotyku,i z wygladu :)

Gość dsaczc

Gość dsaczc
2-3 mm jest ok?

Gość fretka 234
z ta depilacją cukrową to ja nie mam niestety czasu,bo to strasznie długo trwa,ludzie już cierpliwość straciłam

Gość ncssdqsdqsds
chyba tego sprobuje bo z innymi srodkami mam dosc

Gość jajniczek
do polecam pastę cukrową- jesteś zadowolona z efektów? ja zamierzam zainwestować w ten sposób depilacji i czy to prwada, że można już golić bardzo krótkie włoski?

Gość nidandiandias
uppppp

Gość a mnie mąż goli
swoim mach 3 i to dodatkowo najpierw kładzie mi tą piankę do golenia męską do twarzy i w życiu żadnej krosty nie miałam. Gładka jak na twarzy skórka. Sama zawsze się pozacinałam;) Męskie kosmetyki do golenia są chyba lepsze...no przynajmniej na mnie działaja idealnie:D

Gość pytanie btyłoo
pytanie było o dlugosc wloskow jakie mozna usuwac pasta

Gość magda.ww.ww.
do polecam paste-- jesli jeszcze tu jestes, powiedz, jak Ty to robisz.. nie wychodzi mi :( masa zrobila sie bursztynowa, gesta, lekko lejąca, a jak wystygla, jest niczym kamien,,.potraktowalam ją suszarką, wlozylam miseczke z nia do goraczej wody... troche zmieklo, ale momentalnie twardło... przykladam do ciala, nic nie odeszlo, ani pol wloska :(

Gość ja tam nie wierze w takie
głupoty. Cuda niewidy i już to widzę jak schodzą idealnie włoski:D Hahaha

Gość magda.ww.ww.
zrobie podejscie drugie-zamowilam z allegro za 15 zł gotową pastę. jak nie uda sie znow-wracam do zyletki ;(