Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła matka może

Chcę mieć dziecko - jak znaleźć odpowiedniego dawcę spermy?

Polecane posty

Gość chetny konkretny
widac ze "aniab" ma sporo kasy Niestety gdyby kazda, pragnaca dziecka kobieta miala kilka tysiecy to pewnie nie pisalyby na forum... Gdy czytalem w internecie o kosztach samej inseminacji to tez nie sa niskie. Chyba najsensowniej poznac fajnego faceta z glowa na karku, ktory czy to za darmo czy za pare zlotych postara sie zrobic dzidziusia. W przypadku inseminacji szansa na powodzenie jest 25%, a koszt najnizszy jaki widzalem to 500zl + specjalne leki po inseminacji. Koszta rosna do nawet 2000zl. Chyba lepiej dac 500zl facetowi ktory bedzie dzialal do skutku....

Gość ejakulat
Chętnie pomoge parom własnym silnym nasieniem. Województwo śląskie, 28 lat, żonaty 172cm, włosy ciemne, oczy piwne, bez nałogów, grupa krwi 0 rh+, zadbany, wykształcenie średnie, mam już dzieci. Gwarantuję przed spotkaniem co najmniej 72 godziny wstrzemięźliwości dla lepszego efektu (skutku). kontakt poprzez e-mail ejakulat(małpa)vp.pl

Gość Dawca 68
Tak jak w tytule. Anonimowy dawca RH B+. I tylko dawca, nie jestem zainteresowany wychowaniem lub współwychowankiem w tym też od strony finansowej, ani również poznawaniem potomka. Nasienie silne i mocno aktywne. Mam 41 lat, wykształcenie wyższe, waga 112 kg, wzrost 185, włosy blond, oczy niebiesko/zielone. Mam 3 dzieci w małżeństwie 2 dziewczynki + 1 chłopiec, oraz 8 potomków jako dawca - płeć nieznana. Dojeżdżam do kobiety!, dojazd płatny również poza granicami Polski, nie zadaje pytań i oczekuje tego samego. Adres dawca68@interia.ue kasuje po następnym potomku i zakładam nowy inny. Oferta poważna więc i ewentualna odpowiedz zainteresowanej kobiety tez powinna być poważna.

Gość martac46
ZNALEZIENIE TAKICH IDEALOW TO PRAWIE JAK ZLOOTWANIE BOOTS OF HASTE W TIBII

Gość ejakulat
Są pary, które starają się o dziecko ale nie mogą go mieć z powodów chorób, schorzeń czy niepłodności mężczyzny lub z powodu związku typu les. Tych których stać stosują sztuczne zapłodnienie typu in-vitro, inseminacja. Wiadomo że skuteczność tego typu zapłodnienia maksymalnie jest do 25% i często trzeba powtarzać zabieg, który kosztuje około kilku tysięcy złoty. Wtedy pojawia się opcja dawcy nasienia w sposób naturalny. Faktycznie jest to najszybsza i najprostsza opcja, a nawet dość tania. Ale trzeba uważać. Naturalny dawca musi mieć kilka podstawowych zasad i ich przestrzegać. Najważniejsze jest zdrowie. Naturalny dawca jest namacalny i można go zobaczyć. Przed, dawca i biorczyni rozmawiają ze sobą. Dla biorczyni jest to istotne gdyż poznaję cechy charakteru, które dziecko może odziedziczyć. Sam 'zabieg' trwa od 5 do 20 minut, co jest nawet krótszy od in-vitro. Chętnie pomoge parom własnym silnym i sprawdzonym nasieniem. Moje zdolności prokreacyjne zweryfikowała już sama natura. Gwarantuję przed spotkaniem co najmniej 72 godziny wstrzemięźliwości dla lepszego efektu (skutku) oraz pełną anonimowość. kontakt poprzez e-mail ejakulat(małpa)vp.pl Mieszkam w jednym z miast województwa śląskiego, lecz na peryferiach. W malowniczym miejscu... Jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwójki dzieci. Włosy mam ciemne, a kolor moich oczu to brąz. Wzrost 172cm bez tendencji do tycia. Krew która płynie w moich żyłach jest z grupy 0 rh+ (dodatnie). Wykształcenie średnie z maturą. Posiadam zdolności manualne i umiejętność szybkiego uczenia się. Jestem zdrowym, opanowanym, towarzyskim, zadbanym mężczyzną, chyba przystojnym. Mam na swoim koncie sportowe osiągnięcia.

Gość on_19
witam chetnie pomoge pani zajsc w ciaze.Mam 19lat ,grupe krwi 0 ,184cm wzrostu blondyn niebieskie oczy ,szczuply wysportowany.

Gość ja ci chetnie doradze....
piszesz ze znalezienie faceta to nie problem - i tu sie myslisz ;) im jestes strasza tym trudniej kogos zlapac, a juz na dziecko tym bardziej. Im facet starszy tym cwańszy.

Gość ppp7
"Im facet starszy, tym cwańszy":D:D:D:D:D:D taka chytra bestia:D:D:D

Gość ja ci chetnie doradze....
o kurwa, nie przecztalam calego tematu, nie doczytalam ze tu jest kącik oblesniaków. lde stąd bo jestem zniesmaczona ;/

Gość ejakulat
Piszecie że świnie, że obleśni faceci. Jak byście miały problem ze swoim mężem który jest bezpłodny to byście inaczej gadały. Jakaś para potrzebuje pomocy, wsparcia, więc go otrzymuje. Śmiem twierdzić że i tak około 80% mężczyzn, którzy żyją w tzw. udanych związkach, może bądź ma wątpliwości czy dziecko które wychowuje jest właśnie z jego nasienia. Więc co za różnica kto użyczy spermy. Ważne że chcieli, mają i wychowują dziecko.

ejakulat - chyba nie wiesz ci piszesz. co ma bezplodnosc do wlewania w siebie obcej spermy?! ktory normalny chlop sie zgodzi aby zona cos takiego zrobila? chyba drugi dawca ;P

Gość ejakulat
Bezpłodny dawcą? Zastanów się co piszesz!

chodzilo mi o psychike takich świrów. ktos kto jest w stanie zrobic cos ak ochydnego i dać swoją sperme to rownoczesnie pozwoli aby zona wlewala obcą w siebie.

Gość ejakulat
Tu nie chodzi o przelewanie spermy. Dawca wykonuje tzw. zabieg. I tyle się widzieli. Nie jest to żadna zdrada, kurewstwo, puszczalstwo czy coś takiego. Chodzi o zwykłą umowę między dawcą a biorczynią. Chęć posiadania własnego potomka za strony kobiet jak i mężczyzn jest większy niż myśl o tym.

Nie sądze. Jakby to bylo tak popularne jak mowisz to nie byloby adopcji.

Gość ejakulat
Adopcja jest potrzebna i musi być. Ale omija okres, w którym kobieta jest w ciąży. Nie zapomniane chwile. Rzekłbym nawet bezcenne. Są zwolennicy różnych sposobów na własne dziecko. Każda opcja jest dobra, jeżeli nie narusza się przepisów prawa. Wszystko zależy od warunków zdrowia przyszłych rodziców. Jeżeli para nie ma szans na dziecko drogą naturalną, to dlaczego nie wspomóc się dawcą?

Gość a ja napisze tak...
bo to obrzydzliwe i wyzute z jakichlokwiek ludzkich wartosci!

Gość burza w szklance
Nie wiem, czy ta kwestia była wcześniej poruszana, bo nie chce mi się czytać całego wątku, ale co z przyszłością takich dzieci? Chodzi mi o ewentualne spotkanie takich dzieci, które nie wiedzą że są rodzeństwem, przyrodnim, ale rodzeństwem. W życiu wszystko jest możliwe, przecież. I co dalej? Będą się zastanawiać skąd u ich potomstwa wady genetyczne? Rozumiem chęć posiadania dziecka, ale myślicie nad konsekwencjami?

Gość ejakulat
No właśnie! Gdy wychodzi na jaw jakaś wada genetyczna lub inne choróbsko, np. potrzeba oddania nerki, to wtedy wychodzi na światło dzienne, że ojciec to nie ojciec. Więc co wam za różnica, czy kobieta poszła przygodnie z gościem do łóżka i wmówiła mężowi że to jego dziecko, czy skorzystała z dawcy spermy gdy mąż jest bezpłodny. Większość mężczyzn i tak nie jest pewnym swego ojcostwa. Więc pytam! Co za różnica?

CO Za roznica ?? TY PYTASZ CO ZA RÓŻNICA kto jest ojcem?? CZLOWKIEKU TY SIE LECZ! brniesz w swoich pogladach juz daleko za daleko!

Gość ejakulat
Pisze tylko że jak żyją mężczyźni w pełnej nieświadomości o swoje ojcostwo jak i dzieci, którym świadomie lub nie świadomie wpaja się swoje rodzicielstwo. Więc jeżeli ktoś skorzysta z usługi dawcy nasienia to przecież to samo, tylko ze świadomością obojga rodziców.

Gość ejakulat
Są pary, które starają się o dziecko ale nie mogą go mieć z powodów chorób, schorzeń czy niepłodności mężczyzny lub z powodu związku typu les. Tych których stać stosują sztuczne zapłodnienie typu in-vitro, inseminacja. Wiadomo że skuteczność tego typu zapłodnienia maksymalnie jest do 25% i często trzeba powtarzać zabieg, który kosztuje około kilku tysięcy złoty. Wtedy pojawia się opcja dawcy nasienia w sposób naturalny. Faktycznie jest to najszybsza i najprostsza opcja, a nawet dość tania. Ale trzeba uważać. Naturalny dawca musi mieć kilka podstawowych zasad i ich przestrzegać. Najważniejsze jest zdrowie. Naturalny dawca jest namacalny i można go zobaczyć. Przed, dawca i biorczyni rozmawiają ze sobą. Dla biorczyni jest to istotne gdyż poznaję cechy charakteru, które dziecko może odziedziczyć. Sam 'zabieg' trwa od 5 do 20 minut, co jest nawet krótszy od in-vitro. Chętnie pomoge parom własnym silnym i sprawdzonym nasieniem. Moje zdolności prokreacyjne zweryfikowała już sama natura. Gwarantuję przed spotkaniem co najmniej 72 godziny wstrzemięźliwości dla lepszego efektu (skutku) oraz pełną anonimowość. kontakt poprzez e-mail ejakulat(małpa)vp.pl Mieszkam w jednym z miast województwa śląskiego, lecz na peryferiach. W malowniczym miejscu... Jestem szczęśliwym mężem i ojcem dwójki dzieci. Włosy mam ciemne, a kolor moich oczu to brąz. Wzrost 172cm bez tendencji do tycia. Krew która płynie w moich żyłach jest z grupy 0 rh+ (dodatnie). Wykształcenie średnie z maturą. Posiadam zdolności manualne i umiejętność szybkiego uczenia się. Jestem zdrowym, opanowanym, towarzyskim, zadbanym mężczyzną, chyba przystojnym. Mam na swoim koncie sportowe osiągnięcia.

rozumiem ze twoja zona wie czym sie zajmujesz? i ona rowniez rodzi dzieci innym bezdzietnym parom jako surogatka tak?

Gość zapłodnenie bez stosunku
witam proponuję zapłodnienie kobiety bez konieczności uprawiania seksu. zainteresowane kobiety prosze o kontakt na tym fotum

Gość LeoNYC
Pomoge bezdzietnym parom.35 lat,wykszt wyzsze .bez nalogow ,zdrowy,wysportowany,184 cm,100kg.wolny.1 dziecko,coreczka.stawka do uzg +koszty dojazdu.gwarantuje dyskrecje.kontakt.Leon1974@gazeta.pl

Gość przede wszystkim to...
pamiętajcie - żadnego sexu, - zdjęcie, - wszystkie badania, - żadnej zapłaty. Jesli męzczyzna nie spełnia któregos z tych kryteriów, to jest skreslony. Inne propozycje powinny być ignorowane.

Gość migotka34
-A dlaczego zero sexu?, przecież to naturalny sposób!, niech każdy czyni jak chce! -Po co komu zdjęcie? dawcy przeważnie są anonimowi! -Z badaniami to się zgodzę w 100%! -A dlaczego bez zapłaty?, jest to przecież jakieś wyżeczenie!, czas!, za darmo to umarło!, a ewentualnie po alimenty to dawczyni przyjdzie i nie będzie że za darmo! UWAGA tylko na zwykłych zboczeńców, małolatów i erotomanów gawędziaży.

Gość migotka34
Małe sprostowanie w jednym zdaniu, nie "dawczyni", tylko miało być "biorczyni"!