Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewielka

Alimenty, co i jak?

Polecane posty

Potrzebuje informacji dotyczacych przyznawania alimentow. Moze opisze pokrotce moja sytyacje. moj ojciec ma wyrok za fizyczne i psychiczne znecanie sie nad rodzina. mieszkam z bratem oracujacym i studiujacym u babci. Mama mieszka z tata dom obok. nie chce wracac do ojca, boje sie nie ufam mu juz wiem ze nie skonczyl wcale z alkoholem. wlasnie zdaje mature, pozniej chce isc na studia ktore w moim wypadku wiaza sie z wielkimi kosztami poniewaz w moim miescie nie ma zadnej uczelni. Ojciec narazie daje mamie pieniadze na moje utrzymanie. nie moge narzekac ze czegos mi brakuje,. mama daje ze swoich dziadkowie czesto daja na moje wyzywienie brat tez czasem cos kupi. ale wiem ze po maturze ojciec bd zadal zebym szla na studia zaoczne i pracowala. logiczne ze sama sie nie utrzymam na dzien dzisiejszy, czy jesli bd chciala isc na studia dzienne moge liczyc na przyznanie alimentow? Kto wtedy bd finansowal moje studia. dodam ze obeje z rodzicow pracuja. mama zarabia ok 800zl netto ojciec ok 2000zl netto a nawet wiecej... Jakie alimenta w tej sytuacji mi sie naleza? Co robic?? czy w tej sytuacji alimenta bd sciagane od obojga rodzicow? dodam ze z mama zyje w bardzo dobrych stosunkach i pomaga mi ile porafi i wiem ze czy zdam mature czy nie czy bd studiowac czy nie bd mi pomagac. pomoc od ojca jest pod wielkim znakiem zapytania i z wyrzutami...

Gość jewgienij primakov
W takiej sytuacji sad zasadzi alimenty tobie dopoki bedziesz sie uczyc. Ale nie pow. 25. roku zycia.