Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania Bajbak

Kiedy wkoncu Mantodea urodzi ?? Obstawiamy ... Kto wygra stawia PIWO ...

Polecane posty

Gość Ania Bajbak
a tak na serio - to czy ty z tymi 6 cm nie powinnas byc w szpitalu ? niewiem nie znam sie - nie rodzilam nigdy ... ale jeszcze to plamienie ???? ech biedulko :(

Ania Bajbak - lekarz i polozna powiedzieli ze takie plamienia przed samym porodem po badaniu to normalka.Chodzi o to ze w \"srodku\"jest wszystko przygotowane i bardzo cienkie wiec pekaja naczynka krwionosne.Jesli chodzi o rozwarcie to nawet przy tak duzym nie wywolaja mi porodu jedynie co to mam sie czesto myc i brac dopochwowe tabletki przeciw grzybicy.Ide zaraz do przychodni posluchac serduszka:)

Gość a ja obstawię
19 maj

a ja obstawię - dzieki:-o Ja tez mysle a nawet pewna jestem ze do jutra urodze.Zreszta Mariusz sie bardzo boi o mnie i malego wiec obiecalam mu ze jak mnie chwyci tak jak wczoraj to juz nie czekamy tylko do szpitala jedziemy.Zreszta ja tez sie troche boje:(Bylam w przychodni polozna sprawdzila serduszko malego jest oki.powiedziala ze takie skurcze mijajace sa normalne:)

Nadiya26l - oj czego ja juz nie stosowalam....a myslisz po czym ja mam tak duze rozwarcie..???:p ;)Wczoraj skurcze przeszly mi wlasnie po cieplej kapieli:-o

Gość cos cicho znow....
rodzi ? :P

to chyba najdłuuuuuuuuższy poród na forum, bo jakby nie było... 6cm, to kawał porodu... a do komunii przygotowanewszystko?

w sumie to mogli by jej jużnie męczyć bosz ja przy dwóch porodach nawet nie doszam do 6 cm rozwrcia ;)

hahah...ja tu nerwowo;) zaglądam co jakiś czas i nic... może faktycznie rodzi, bo coś Jej nie widać nigdzie ;)

oooo nefry ty tutaj ?? :D

jeszcze troche na macierzynskim zawita komiczne ;)

Wtedy na pewno odbędzie sie lincz:classic_cool: Czasem zagladam i czytam.. nie powiem co myslę:D A ten topik zauważyłam przypadkiem i tak zagladam:D

co chcesz to najsympatyczniejszy dzial z całej kafe:P

Gość Ania Bajbak
no i ? ............................................................................... czyzby juz bylo po ????

oj, choćby uprawomocniła agatkę, to przekazania wieści... mam nadzieję, że tak czy siak, komunia się udała :D

Buahahahahaha....To wcale nie jest smieszne.Juz nie jest smieszne:-o Wczoraj bylam w szpitalu na izbie przyjec posluchac serduszka a polozna tekst ze bije za wolno meza poslala po rzeczy a mnie na porodowke.Na szczescie dyzur mial moj prowadzacy.Wyslal mnie na zapis okazalo sie ze bije idealnie a ja juz tam mdlalam ze strachu. Dzis od rana skurcze.Po poludniu tak jak w czwartek co 10 min.bolesne ale wytrzymalam i rozeszly sie!:-o Do dupy i jestem PADNIETA:-o Teraz dalej chwytaja ale nieregularnie i mniej bolesnie mam prawie caly czas twardy brzuch tak sobie po cichu marze ze moze w nocy mnie chwyci juz na powaznie i dzis urodze.Acha.Lekarz powiedzial ze mam sie sugerowac tym drugim terminem13-19 maj ale jak do wtorku nie urodze to mam przyjsc do niego i wysyla mnie na wywolanie.Zaloze sie ze nie mam juz 6 cm a min.8 cm.rozwarcia przy takich skurczybykach.Z drugiej strony cieszy mnie to bo licze ze dzieki temu porod bedzie blyskawiczny:)

mantodea uwazaj bo jeszcze troche a będziesz miala pełne rozwarcie nic o tym nie wiedząć i urodzisz na spacerze;)

zazdroscicie mi ze rodze na raty i juz mam tak duuuze rozwarcie ze jak przyjade juz tak na serio na porodowke to bedzie plusk i po wszystkim!:p ;) a tak na serio to skurcze wrocily i sa coraz silniejsze!

no to może akurat:D widzisz jaki grzeczny dzidziuś po cioci ike- wytrzymal do komuni i pewnie się juz pcha bo może

mantodeo, z całą pewnością jesteś rekordzistką jeśli chodzi o łażenie z rozwarciem! mam nadzieję, że komunia się udała! ucałuj pierorodną :) a młodszego, to pewnie możesz już pogłaskać przez błony płodowe! próbowałaś?

hihi ja też mam nadzieję :D najwyższy czas Moja kumpela poszła do szpitala spacerkiem z rozwarciem na 8 cm. Lekarz był zdziwiony, że dziecka po drodze nie zgubiła... A ją wcale tak mocno nie brało, ale stwierdziła, że może pójdzie sprawdzić :D ale jaja!

Gość nowa ufliczka
nie macie o czym pisać tylko o tym kiedy ta paranoiczka Menda urodzi? A KOGO TO OBCHODZI, BIEDNE DZIECKO TYLKO ŻE DEBILKE ZXA MATKE BEDZIE MIAŁ.