Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 29.06

29.06 strasznie boję sie porodu

Polecane posty

Gość 29.06

bardzo boję się porodu :(( Nie chcę rodzić przez cesarskie cięcie a siłami natury mnie przeraża .Czy jest jakiś sposób żeby lżej to znieść ? Może jakieś ćwiczenia ?

Gość diamond bicz
Przestać na ten temat czytać/oglądać/słuchać i sobie wkręcać. Kiedyś kobiety rodziły w domu i też jakoś ludzkość nie wyginęła. Trochę zaufania do własnego organizmu. :)

Gość 29.06
wcześniej się nie bałam ale teraz boli mnie nawet badanie lekarskie i pewnie dlatego nabrałam stracha ...

Gość podstawka
poproś o epidural :) można tańczyc i śpiewać super znieczulenie:)

Ja się bałam i powiem szczerze, że teraz po porodzie drugiego bałabym się jeszcze bardziej. To zależy od porodu, niektóre przechodzą to łatwo, ja rodziłam dobe:/

Gość podstawka
znieczulenie zewnątrzoponowe:) no przecież wiecie:)

Gość 29.06
niestety we Wrocławskich szpitalach tego nie praktykują :( brak lekarzy .......

eee a myslalam ze wynalezli juz cos czego nie trzeba w kregoslub ladowac:-o

Gość Ania Bajbak
rzeczywiscie podstawka przy zewnatrzoponowym mozna tAnczyc i śpiewać hehe puknij sie w glowke-

Gość Ania Bajbak
toz ty nog nie czujesz wogle kobieto ja tam niechce tego znieczulenia.

Gość podstawka
ania bajbak ----to była przenośnia!!!! o matko łopatologicznie trzeba niektórym tłumaczyć!!

Gość podstawka
...no to się męcz

Gość iza_a
ćwiczenia mówisz.. ;-) Wszystko czego nauczą Ciebie w szkole rodzenia - zapomnisz.Co innego Twój partner.Warto więc wziąć go ze sobą ;-) A całkiem poważnie,to powiedz,skąd ten strach? Każda z nas bała się tego procesu,ostatecznie jednak nie wiesz jak będzie znosić ból Twoje ciało. Możesz kupić znieczulenie,wówczas możesz mieć poczucie,że poród lżej zniesiesz.. Rozumiem Cię doskonale,bo sama jestem młodą mamą,ale.. "nie chcesz rodzić przez cesarskie cięcie" - jeśli jest wskazane,to na nic Twoja niechęć..,"siłami natury mnie przeraża"..wiesz,ja oglądałam filmiki w necie z porodów domowych,pozwoliły mi inaczej spojrzeć na sprawę.. Przestałam myśleć wyłącznie o sobie,o bólu,którego zapewne nie zniosę,o strachu i wszelkich bolączkach.. Oglądając pierwszy raz poród w wodzie(bo o takim myśleliśmy),byłam przerażona,ale wracając do obrazu po jakimś czasie,jakoś człowiek widzi więcej;-) Jest ból,owszem,ale to czas kiedy na świecie pojawia się tak długo wyczekiwana istota. Poza tym nie ma metody.Nie wiesz jak będzie reagowało Twoje ciało. pozdrawiam i powodzenia

ja tez bym sie bala, biorac pod uwage, to czego tutaj sie naczytac mozna, czyli to, ze podczas porodu: 1. oddaje sie mimowolnie kal i mocz. 2. pekaja naczynak w bialkach oczu, tak ze potem sa czerwone a nie biale. 3. ma sie problemy z kregoslupem. 4. mozna miec rozcinane krocze. ...o czyms zapomnialam? :o co wiecej, ja bym przede wszystkim nie rodzila.

Gość podstawka
będzie dobrze:) zobaczysz:)

Gość 29.06
wiem ,ze jest to juz bezpieczne , poniewaz jego dawka jest 8 krotnie mniejsza niz kiedys Poza tym wstrzykuje sie ja miedzy 2/3 lub 3/4 kregiem gdzie nie dochodzi rdzen kregowy wiec nie ma moliwosci jego uszkodzenie Jedyny problem ,ze nie wykonuja tego we Wrocławiu

niuł brend - op przebijaniu pecherza plodowego i rozcinaniu krocza acha i zszywanie!:p

Gość podstawka
postaraj się mysleć o dziecku a nie o bólu(wiem, że to trudne, sama to przechodziłam 5 miesięcy temu)maleństwo nie wie co się z nim dzieje i też samo musi się nieźle namęczyc aby wydostac się na świat...:)

Gość affirmativeeee
najgorszy jest ból

Gość Ania Bajbak
a widzisz podstawka

ból da się wytrzymać, dla mnie najgorsze były wymioty, i dezynfekcja w czasie rodzenia;/ to dopiero pieklo;/

Gość podstawka
o co Ci chodzi:) jeśli jest możliwośc ulżenia sobie w bólu więc w czym problem??:)

Gość affirmativeeee
podstawka w tym problem ze mamusie nie chca

Gość podstawka
ja rodziłam 18 godzin:( bolało okropnie:(dopiero w ostatniej godzinie dostałam epidural:) i całe szczęście :)ulga nieziemska:)

rozcinanie wspomnialam, ale o przebijaniu pecharza nic nie wiem. :p brr, az boje sie pytac. :p

Gość affirmativeeee
widocznie lubia ból

z tym znieczuleniem to nie jest tak, bo wtedy ciezej jest urodzic bo nie czujesz tak skurczy. Ja mialam bardzo slabe i nie moglaby wypchanc dzidziusia, nie wyobrazam sobie tego robic ze znieczuleniem. Ten bol wlansie mobilizuje do akcji porodowej...taka natura.