Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem gotować

czy do zupy można zamiast śmietany dodać mleka lub

Polecane posty

Gość nie umiem gotować

kefiru? zapomniałam kupić smietane i myslę sobie czy nie zepsuje tym zupy,jak myslicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po co gotować
Kefir się zważy a mleko nic nie da

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można - ja chwilowo na diecie, więc śmietany w lodówie brak ;) Jaka to zupa? Jeśli jakaś niekwaśna bardzo, to spokojnie mozna lać do niej mleko (w szczawiowej lekko mi się ścięło :/ ) Kefiru lub jogurtu używam zawsze do zabielania pomidorowej, a mleko do jarzynowej i barszczu białego. Żeby się nie ścięło, to zupę trzeba zestawić z gazu, poczekać jak trochę przestygnie i wtedy dopiero wlać do niej zahartowany kefir. I tak niestety zawsze jest większe ryzyko ścięcia się niż śmietany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja z zasady zamoiast smietany
dodaje jogurt, kefir ciut gorszy, ale moze byc.Mleko raczej nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie umiem gotować
dzieki dziewczyny,pocieszyłyście mnie bo do sklepu daleko a nie chce mi się wychodzić;) robię jarzynową. jaka proporcja mleka do zupy będzie dobra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blackcat
mleka NIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zawsze dodaję jogurt naturalny beztłuszczowy, najtańszy marki TeSCO i nigdy nic mi sie nie ścina

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaaano
rozrob mleko albo kefir z zupa w miseczce i wlej to doreszty zupy w garnku. Tak sie zupa nigdy nie zetnie.Nie leje sie smietany prosto do gara tylko trzeba najpierw rozrobic,no.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaaano
a masz prawdziwe maslo w domu? Jak tak to możesz dodac troche do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pewnie,że można mlekiem,tyle,że cieniutka zupka wyjdzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mleko, śmietana, jogurt naturalny - wszystko jedno, tylko inna zawartość tłuszczu - czyli wyjdzie Ci zupa bardziej tłusta lub mniej a tak w ogóle - dobrym zwyczajem jest dodawanie tego już na talerzu - wtedy zupa dłużej Ci postoi i nic się nie zwarzy, bo nie masz w talerzach wrzątku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alpro soya
bardzo dobrze spelnia role smietany alpro soya cuisine. sojowa alternatywa. bogata w pelnowartosciowe bialko, a nie obciaza zoladka tak jak smietana :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moja mama nie raz jak
zabraklo jej smietany to zabielala zupe mlekiem z maka ale to bylo tluste mleko bo kozie, czasami tez prosto od krowy. Mi kiedys zabraklo smietany to zamiast niej dałam maślankę i też zupa wyszła dobra :) Ja osobiście wole kwaśniejsze zupy więc mlekiem bym nie zabielała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Resetta
Tam gdzie pozbyto sie tluszczu doladowano cukier. Nie polecam beztluszczowych produktow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oczywiście od zawsze
zabielam mlekiem i jakoś się nic nie dzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Waletennick
Świetne jest mleko kokosowe. Potrawy nabierają nowego smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×