Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kawusia65

Czy ktoś odstąpił od umowy?

Polecane posty

Witam! Czy ktoś z Was odtąpił od umowy sprzedaży? z jakiem skutkiem czy musieliście płacić odszkodowanie albo czy ktoś kazał wam w takim wypadku zapłacić odszkodowanie/odstępne? Piszcie co kupiliście i jak Wam poszło ze zerwaniem umowy. 1. Ja uzdatniacz do wody ;( Chcę oddać, wysłałam odstąpienie od umowy. Rezultat: czekam i zobacze co czas pokaże. a i tranzakcja odbyła sie poza lokalem przediębiorcy czyli u mnie w domu ;(

Gość aniuniaaaaa
masz 10 dni od dnia zawarcia umowy, bez zadnych konsekwencji. jesli odstapilas pozniej to juz na ich zasadach (czyli okreslonych w umowie).

Wiem wiem. Odstapiłam w terminie. Szukam osób, które miały podobna sytuację.

\"masz 10 dni od dnia zawarcia umowy, bez zadnych konsekwencji\" ale w sprzedaży wysyłlkowej czy przez internet, gdzie nie ma możliwości obejżenia towaru osobiście w zwykłych sklepach juz tak nie jest (zależy od sklepu)

kiedys do mieszkania zapukal jakis facet z plakietka z firmy el-gaz, powiedzial, ze jest z administracji i ze beda mantowac czujniki gazu, i ze wszyscy sasiedzi podpisali, wiec tez podpisalam, po czym pan kazal zaplacic sobie 100 zl zaliczki, na szczescie nie mialam w domu pieniedzy i nic mu nie dalam. Po chwili okazalo sie, ze to oszusci, administracja nic o tym nie wie. Ale ze podpisalam umowe, (dodam, ze jak dowiedzial sie ze nie zaplace zaliczki, zwial i nie dal mi kopii) to wyslam na adres firmy nastepnego dnia umowe odstapienia i nikt sie nie czepial. Dodam, ze firma ta faktycznie sprzedaje te czujniki, ale sposob sprzedazy jest nielegalny (chodzi o podawanie sie za pracownika administracji).

z tego co ja sie orientuje to na tkaie odstapienie ma sie 10 dni i czeka sie min 2 tyg tak +/- ale wiecej ci nie pomoge bo na ten temat nic nie wiem myslam ze moze to bylo cos na raty badz cos w tym stylu