Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawka kalifrnijska

SPACERÓWKA- JAK DŁUGO UŻYWAŁYŚCIE?

Polecane posty

Własnie stanęłam przed koniecznością kupna nowej spacerówki. Poprzedania...hmmm...zniknęła. :O Rozpłynęła się w powietrzu. Mam taki wielki wózek, na wielkich dmuchanych kołach ale na lato to jak czołg i waży chyba z tonę. Syn ma 2,5 roku. Uwielbia biegać na nogach ale po 15 minutach biegania lub chodzenia za rączkę zaczyna płakac, że nózki bola i chce na ręce. A mnie ciężko nocic takiego kloca więc chcę kupić spacerówke... jaką parasolkę leciutką. I pytanie. Do jakiego wieku woziłyście dzieci w spacerówach? czy za rok 3,5 latek będzie jeszcze jeżdził w wózku? No i chcę jakis dobry wózek ale duzy bo ostatnia pseudo spacerówka była jakas strasznie wąska i mały w kurtce jesiennej w nią nie wchodził. Poradzcie mi coś. Ale taką prawdziwą spacerókę, którą złzę i wezmę pod pachę a nie spacerówe o wazę 10 kg. :(

Gość to ja tez
to moze kup rowerek (mowie powaznie).jak dziecko zmeczy sie spacerem to moze wsiasc do rowerku.(sa takie rowery ,ktore moze prowadzic rodzic,a dziecko sobie spokojnie siedzi)

Mam rowerek. Mały popsuł w nim blokadę kierownicy i nie da się go prowadzic bo cały czas skręca. :( Czeka więc do chwili, gdy syn nauczy się jezdzić i bedzie sam pedałował.

Mój syn ma 3,5 roku i jak idziemy do miasta gdzie jest dużo chodzenia to spacerówka się przydaje. Teraz ma spacerówkę Chicco 0,4 http://allegro.pl/item354834941_nowy_wozek_chicco_ct_0_4.html ponieważ ma bardzo dużo miejsca dla dziecka jak na spacerówkę i rozkłada się do pozycji leżącej no i ma dość duży kosz na zakupy. Wg mnie możesz śmiało kupić spacerówkę ale idz do sklepu z dzieckiem i \"przymierz\" go do różnych spacerówek aby nie była za ciasna lub poprostu nie wygodna.

moja córka ma 2 lata i 2 mies. i jak sie zmeczy chodzeniem to tez wsiada do wózka, takze to nic dziwnego uważam

Gość kubek z zimna herbata
hmm... wiesz, ja juz nie decydowalabym sie na kupno wozka na Twoim miejscu, chyba, ze spisz na kasie u mnie bylo tak: wyskoczyl mi nagly wyjazd na drugi koniec kraju z synkiem, maly byl wozony jeszcze w glebokim wozku, musialam kupic spacerowke-laske (jest naprawde lekka i mala po zlozeniu), bo do pociagu nie wlozylabym jakiejs duzej kobyly spacerowka-laska okazala sie strzalem w 10-tke! po powrocie do domu dokupilam jeszcze daszek z ochrona na deszcz, koszyk pod wozek i maly jezdzil tym wozkiem do niespelna 3 roku zycia Twoje dziecko juz teraz wlasnie jest w tym wieku, kiedy moj syn juz bardzo rzadko myslal o tym, by wejsc do wozka! w wieku jego 3 lat wozek juz byl mi niepotrzebny :-) jesli jednak twierdzisz, ze potrzebujecie tego sprzeta to polecam wlasnie najzwyklejsza "laske", dokupisz do niej inne dodatki, miesci sie z latwoscia w bagazniku samochodu

Gość wygodnicka pani
ja uzywałam długo, bardzo długo heh ale jak szłam cos załatwic to dziecko do wozka i szybciej było nizli spacerek małymi nozkami :P wiem jestem wygodna :)

Nie rozumiem pytanie Agnieszko. Rozumiem, że twoje dziecko na kilku kilometrowe spacery chodzi nogami.

No własnie chodzi mi o taką najzwyklejszą leciutką parasolkę/laskę. :P Ale na allegro nawet nie moge takiej znaleźć.

Gość to ja tez
ale te parasolki/laski maja bardzo waskie siedzisko.i taki 2latek smiesznie w niej wyglada,a w zime to bedziesz musiala go tam wepchnac na sile,biorac pod uwage ze bedzie grubo ubrany.pomysl jeszcze.moze jakis wozek z -baby design-bedzie dobry.

Gość kubek z zimna herbata
proponuje wiec - idz do sklepu z wozkami! ale nie jakis wypasiony, tylko zwykly sklep z rzeczami dla dzieci, nawet jesli nie beda mieli takiego wozka to na pewno Ci sprowadza moj maly bez problemu miescil sie w "lasce" w wieku 3 lat, nawet w zimie, kiedy byl grubo ubrany

ja mam parasolkę coneco traffic i spokojnie wejdzie w nią 4 latek

Sklep jest najlepszym wyjściem.... samo ułożewnie nóżek w wózku, itp Ja gdy kupowałam wózek (miał wtedy 3 latka) przymierzałam go do ok 10 najróżneijszych (Maclareny i te taniutkie) i wybrałam ten co wybrałam. Mój synek jest akurat szczuplutki (waży ok 14kg przy 104cm) ale każde dziecko jest inne :-)

hmmm nie lepiej odkupić ci za pare grozy używny- przecież ten wóze jest dosłownie na chwilę

w sumie też mi się już rozlatuje, bo mały jeździ w niej odkąd skończył 10 miesięcy a wożę na niej czasem 10 kg zakupów, to nic dziwnego :D ale nie zamierzam kupować następnego wózka, 3 latek w wózku to lekkie przegięcie, mój za 2 m-ce będzie miał 3 lata, ale jak się zrobiło ciepło to już jeździć nie chce, wszędzie na piechotę sunie no i dobrze, bo w wózku do przedszkola chyba jeździł nie będzie :D bo obciach fakt, to moje lenistwo, bo on bardzo lubił swój wózek i zawsze siedział grzecznie ale moja córka jak miała 2 latka, to wózek był już w głębokim zapomnieniu