Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matuurzystkaa

ANGIELKSI USTNY-TAMATY!!!

Polecane posty

Gość matuurzystkaa

wpisujecie jakie mielsiscie tamaty na ustnym,przydasie tym ktorzy dopiero beda zdawac!

Gość matuurzystkaa
obrazek-piekarz robi pizze pytanie-dlaczego ma czapke na glowie i 2 czy chcialbym pracowac w restauracji kolejne dzieci zbieraja smieci w jednakowych koszulkach pytanie dlaczego sa tak samo ubrane 2 co mozna zrobic zeby srodowisko bylo mniej zanieczyszczone

Gość matuurzystkaa
upup nie chcecie wiedziec jakie sa tematy?

Gość do ksiazek a nie tu siedziec
ale co to wam dam wiadomo ze sa rozne

Gość matuurzystkaa
no rozne sa ale jest 50 zestawow z ktorych lozujemy wiece lepiej wiedziec mniej wiecej jakie sa tematy

Gość matuurzystka
tak

Gość rozszerzonY USTNY
tekst o tym że teraz wszyscy sie odchudzaja, o kulcie ciala.

Gość agaciaaa
ja dopiero wóciłam. czuej lekki niedosty a miałam. 1 miałam osporcie , jaki sport uprawiasz zapytać sie jaki sie uprawia u nich w kraju i jaki w twoim kraju jest populary i dlaczego 2. cos ważnego miałas w pracy wydrukowac i co to było. zepsuła sie drukwarka , co sie z nią działo, jak sobie z tym poradziłam (troche durne) 3. chcesz na wekend zwiedzić zamek koło londynu a druga osoba chce nad morze , nei zgódź sie i pwoedz czemu i zaproponuj roziwaznie 4 obazek matka z dzieckiem , dzieck o z zeszytem nad nia stoi czyli prosi o pomoc w nauce a oan wóciłą z zakupów pytanie : czy rodzice powinni pomagać dzieciom w nauce ogólnie proste. 95% cholera , szkoda że nie sto. :P

mam obrazki od kolezanki 1) dziewczyna biegnie przez łąkę z psem na smyczy 2)sam ratusz 3) panda i jakieś małe Japończyki 4)dziewczyna i koło niej pies w koszyku 5)dziewczynka oglądająca w muzeum 6)dwie rozmawiające dziewczyny

zestaw 31 1 zad: -jakie ksiazki lubie/czytam -jakie ksiązki lubi czytac egzaminator -i mialem pozyczyc jakas od egzaminatora z tych co ona czyta rozpoczyna egzaminujący 2: bylem gdzies na zakupach -jaki był cel moich zakupow -czy mialem jakies problemy podczas zakupów -jak rozwiazalem te problemy rozpoczyna egzaminujacy 3: mialem zaprosic egzaminatora gdzies na weekend -zapros go na tenisa -odmow pojscie na basen i podaj przyczyne -zaproponuj cos innego rozpoczyna zdajacy obrazek: bylo jakies lotnisko chyba, na 1 planie kobieta i mezczyzna sie obsciskuja i sa zadowoleni, on trzyma w reku jakas kartke, za nimi jest bardzo duzo ludzi ubranych w garniaki i gdzies se ida pytania do obrazka: -dlaczego ten gościu sie cieszy -i przykłady wydarzen szczesliwe i stresujace dla mlodych ludzi

????? łódzkie Obrazek: Skinhead blond włosy stoi przy rowerze i go zamyka, w tle widać restauracje, tzn. krzesła parasol, rośliny. Gość ma około 17 lat, jest nastolatkiem, ma na sobie kurtkę dżinsową niebieską i dziwne spodnie w kratę czerwone. Pytania zadane przez komisję? Nie pamiętam dokładnie duży stres Ale miałem powiedzieć o lifestyle tego typa i czy dziwne ubieranie się wpływa na ocenę człowieka, coś takiego. Rozmówki: ~1 Jesteś na imprezie sportowej, powiedz gdzie, kiedy i dlaczego na niej jesteś, jak ona przebiegała, i jakie były na niej pokazy (wymienić dyscypliny sportowe). ~2 Z koleżanką z Holandii pracujecie na temat sztuki nowoczesnej, zaproponuj podział pracy, podaj powody dlaczego oddzielnie wolisz pracować (że tam szybciej zrobicie pracę itd.). Przystań na kolejną propozycję koleżanki. ~3 Nie pamiętam :S Ale coś miałem zarezerwować, bilet czy cuś;] zestaw 13! speaking: 1) rozmowa na temat mieszkania które chce wynając,jakie ma byc gdzie sie znajduje i ile kosztyje 2)relacja z wypadku który widziałam,jak to sie stało,skad to obserwowałam i co zwróciło moja uwage. 3)mieszkajac z kumlem w angli popsuł sie nam sprzet kuchenny i mam odrzucic jego propozycje kupienia nowego sprzetu, powiedziec ze to jest zły pomysł zebym on naprawiał ten sprzet i zaproponowac kompromis. A obrazek był zrabany bo jak nie widziałes jak jest zbierac śmieci to juz dupa! na obrazku było kilka dzieci w żółtych koszulkach zbierajace śmieci. a pytania:1)dlaczego nosza takie same koszulki(a były z napisem green tree wiec mozna powiedziec ze należa do jakiejs grupy ekologicznej) 2)co można zrobic aby srodowisko było mniej zanieczyszczone! i to tyle! Zestaw 36 podstawa 1 scena rozmawiasz z przyszłym sublokatorem powiedz: - jak jest wyposażone mieszkanie -jak mozna dotrzec do centrum miasta -ile wynosi czynsz 2 scena złamałeś noge.opowiedz: -jak do tego doszło -jak wyglądało leczenie -jakie rozrywki miales w szpitalu 3 scena wybierasz sie z kolega do kina.on chce jechac autobusem -nie zgodz sie i podaj przyczyne -podaj inny srodek transportu -zaproponuj rozwiazanie Obrazek: są sprzedawcy i kupujący, to są jakies stragany na dworze. trudno okreslic wygląda jak cos np. nad morzez tymi wsystkimi pamiątkami 1 pytanie: dlaczego Ci ludzie tam przyszli 2 pytanie :jakie sa wady zakupow w takich miejscach zestaw nr 6 : Uzyskiwanie i udzielanie informacji: Jestem w biurze turystycznym i intereseuje mnie lot z Nowego Yorku do Los Angeles 1)ile kosztuja bilety 2)o której jest samolot 3) rezerwacja miejsca w jakims terminie Relacjonowanie wydarzen: Opowiadam o wystawie na której byłam: 1) gdzie i kiedy była ta wystawa 2)co tam było 3) co mówił artysta Negocjowanie: mam dwa bilety do filharmoni i zapraszam kolezanke która miała isc ze znajomymi do pubu 1)zapytaj sie czy pojdzie z toba 2) nie zgodz sie z jej opinia 3) rozwiazanie kompropmisowe Obrazek: mezczynza i kobieta sa w kuchni, ona przygotowuje jakies jedzenie a on jej cos podaje 1) czy wygądaja na szczesliwych 2) jakie role pełni kobieta i facet w rodzinie Zestaw nr 39 Rozmowa: 1) Rozmawiasz z Anglikiem na temat zainteresoań kulturalnych Polskiej młodzieży: -powiedz jakie rodzaje sztuki są najpopularniejsze -jakie najmniej -jaka jest tego przyczyna (rozmowę rozpoczynasz ty) 2) Opowiadasz znajomemu o tym jak przeprowadzałeś gdzieś za granicą ankietę uliczną na temat zakupów -powiedz jakie miałes wrażenia (czy coś wtym stylu) -jak reagowali ludzie na zadawane pytania -czy miałeś jakieś problemy językowe (rozmowe rozpoczyna egzaminator) 3) Ustalasz godziny pracy ze znajomym -nie zgódź sie na to co proponuje egzaminator -podaj powody -znajdź kompromis (rozmowe rozpoczyna egzaminator) Obrazek-banalny Jest Boze Narodzenie. Dziecko siedzi w czerownej piżamie przy kominku i zagląda do niego- tak jakby czekało na Mikołaja. Kominek jest udekorowany skarpetami, obok stoi gwiazda betlejemska. Egzaminator zadął mi tylko jedno pytanie bo chyba na pierwsze musiałam udzielić odpowiedź (pewnie chodziło o to na co czeka to dziecko albo czemu zagląda do kominka) A drugie pytanie to było: Jakie Święta lubisz najbardziej i dlaczego Ja zdałam na 95% Wam życzę samych stówek!!! Pozdrawiam Co do innych to niewiele wiem... Ale moze coś wam to pomoże?? Były rysunki: -Panda wychodzi z klatki -Sklep z antykami (to ten zestaw 36) -I coś u dentysty chyba? -Koles wchodzi do pokoju a w pokoju jest ogromy bałagan Z rozmów to: trzeba było powiedzieć jak dojechać do Polski (z Australi??), opisać naszych sąsiadów i podać jakieś najciekawsze miejsce do ziwedzania. Dziwne? Albo: Negocjacje Nie zgodzić sie na wyjscie do chińskiej restauracji i podać inny pomysł i przekonać egzaminatora.

Gość 77777777777777777777777777777
Ja miałam zestaw 20. albo 21 już nie pamiętam. obrazek: miałam helikopter - ambulance i 4 ludzi. pytania: o czym mogą rozmawiać, czy chciałabym być lekarzem latającym w helikopterze? scenki: chce jechać do kolegi, poinformować w kasie gdzie, ile potrwa podróż , ile kosztuje bilet, potem miałam zrelacjonować przyrządzanie potrawy, jakie składniki, co robiłam, czy smakowało gościom,potem że jestem sprzedawczynią w sklepie, mam polecić klientowi inny model roweru i czemu właśnie ten, nie zgodzić się na obniżenie ceny, i jakiś kompromis. województwo śląskie.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Ja1 22:13:23 pierwsza rozmowka: umowic wizyte u dentysty, i zapytac sie ile bedzie kosztowac druga: omowic jakies wydarzenie podczas pubytu w angli, powiedziec cos o problemach z komunikacja z anglikami i cos o powrocie do polski 3. podac argumenty kumplowi zeby isc na koncert a nie na dyskoteke i ustalic jakis kompromis Ja1 22:14:04 a na focie mialem policemana co ogladal samochod w stluczce a za nim stal kierowca i drapał sie w łeb

opolskie, zestaw 12 Dialog nr 1 ( niby z koleżanką) - powiedz co chcesz studiowac - dlaczego akurat to - zapytaj co ona chce Dialog nr 2 (niby z kolezanką )- o wycieczce w gorach , w zeszly weekend - poinformuj o przygotowaniach - powiedz jaki byl przebieg wycieczki - jakie problemy z powrotem do domu mialas Dialog 3 - jestes u kumpla w londynie, on proponuje Ci wypad do galerii - Ty nie chcesz tam isc, powiedz czemu - podaj inny sposob spedzenia czasu - zgodz sie na kompromis, podaj zalety tego rozwiazania Obrazek - dwie dziewczyny w sklepie, ogladaja ciuchy Pyt. 1 czy dziewczyna kupi ta bluzkę czy nie ? dlaczego pyt.2 Zakupy to przyjemnośc czy męczarnia ? dlaczego

Gość bejbe 19
a to jest na wojewodztwa podzielone!!!!!!!!!!!!!!!!! czy tylko numerki pozamieniane

Gość fffffffffffffff
fffffffff

Gość ada446238
1)pani stoi na srodku autokaru i mowi przez mikrofon

Gość sadsadsd
wpisujcie mi drodzy kto miala angielski jakie tematy?

Gość sandrahhhhy
11111111111111111 wpisujcie!!!!!!!!!!!

Gość agaciaaa
nie ma co panikowac na nagielskim :) na każdy temat sie coś powie , mója kumpelka miała o penicylinie i dała rade :) niektóe sa straszne ale zawsze da sie wybrnać. Ja mam dzisiaj na 17.35 polski ustny... ostatni egzamin , ale sie zaleje jak już bedzie po wszystkim...

ja mialam takie Jedziesz do londynu zwiedzic muzeum. Zapytaj przewodnika o najlepsze muzem . W jakiej czesci londynu jest. Po ile sa bilety i od ktorej do ktorej otwarte. drugie. Wydarzylo sie jakies wydarzenie opowiesz jej przyjaciolce. jakie to bylo wydarzenie i kiedy. CO sie na nim dzialo. Co ciekawego sie wydarzylo podczas wydarzenia. romowe zaczyna zdajacy ! trzecie. Powiwedz kolezance z akademika zeby sprzatała swoj pokoj. ( ona sie nie zgodzi) podaj powod dlaczego sie nie zgadzasz zeby nie sprzatała ile razy sprzatala i idz na ugode

Gość sandrahhhhy
dziewczyna w muzeum

Gość a jest tu ktos moze
ko zdawal usty polski juz?

Gość gozka-czekolada
ja zdawałam

Gość wlasnie mialam angol
rysunek - 2 policjantow trzyma faceta. Pytania: czemu go aresztują i czy miejsce w ktorym mieszkam jest bezpieczne dialogi: boli mnie ząb i mam spytac gospodynie u ktorej mieszkam gdzie jest najblizszy dentysta, wyjasnic jaki mam problem i spytac czy nie wie ile kosztuje tam wizyta opowiadam o wycieczce podczas ktorej zaginął jeden z uczestnikow i kiedy to zauwazylismy i co zrobilismy wraz ze wspollokartorką postanawiamy przygotowac jakies żarcie dla naszych gospodarzy, musze zaproponowac jakąś polską potrawę, nie zgodzic sie na włoską potrawe, powiedziec czemu polska jest lepsza i zaproponowac kompromis. Ogólnie łatwe, 80 %

1. The generation gap - myth or reality? How does the problem influence different aspects of life and what might be done to reduce it? (OKE) 2. Some people say that films adaptations kill off literature. Present your opinion on the subject based on a film adaptations of a book by an English or Americans writer. (OKE) 3. Shopping in big supermarkets and malls versus shopping in small local shops - advantages and disadvantages for buyers and sellers. (OKE) 4. Does the British or American educational system give better opportunities to young people than the Polish one? Justify your opinion. (OKE) 5. Internet zmienił świat - omów zalety i wady tego medium. (CKE) 6. Operacje plastyczne są coraz bardziej popularne. Omów przyczyny tego zjawiska i możliwe niebezpieczeństwa. (CKE)