Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarek

swędzenie STRRRaszne

Polecane posty

Gość barbarek

Witam! Mam problem ze swędzeniem skóry....na całym ciele...słyszałam o zatruciu ciążowym, ale tp ponoć zdarza się zazwyczaj pod koniec ciąży a ja jestem dopiero w 10 tygodniu ciąży...Co to może być???? Jestem w ciąży pierwszy raz...

samo swędzenie to efekt rozciągania skóry. Jeśli towarzyszy mu nagły spory przyrost wagi, opuchlizna, to wtedy mowa o prawdopodobnym zatruciu ciążowym. Smaruj się oliwką :)

Gość stróż pradwy
idź do lekarza koniecznie! KO NIE CZNIE!

z tego co kojarze to moze byc tez objaw gestozy. Mnie w ciazy swedzial tylko brzuszek-ale nie jakos strasznie-po prostu skora sie rozciagala, najlepiej skonsultuj to z lekarzem

jezuu co ja za bradnie pisze...nie gestozy tylko CHOLESTAZY sorki...)

Gość ......kjh......
to skora sie rozciaga,niemozliwe zebyw 10 tyg byla juz cholestaza.. przy zatruciu ciazowym nie ma swedzenia - ja mialam zatrucie .a swedzenia nie... smaruj sie balsamem lub oliwka po jakims czasie przejdzie,bo skora przyzwyczai sie do rozciagania

ale chodzi o to, że zaczęlo się od stóp i nóg....teraz całe ciało...smaruję się balsamem 2 razy dziennie...w nocy budzę się z powodu swędzenia:(

Gość Już wyleczona
ja ci powiem tak pij wapnno najlepiej z polfy 3 razy dziennie po jednej tabletce:)-wapno nie ma skutków ubocznych...wczoraj byłam u dermatologa bo 3 tygodnie mnie męczyło swędzenie i wysypka i teraz juz jest git:)

Gość Już wyleczona
podkreslam też jestem w ciąży:)

barbarek to moze byc juz cholestaza, mnie zaczelo swedzenie ok 14 tyg a w 18 tyg to jzu mialam zdiagnozowana cholestaze i sie elczylam, na poczatku tez myslalam ze sie skora rozciaga, ale ludzie bez pzresady na stopach czy na szyi, na dloniach? skora sie az tak nie rozciaga, na brzuchu udach owszem ale ... autorko idz do lekarza i popros o badanie prob watrobowych bo to na prawde moze byc cholestaza

Gość harfaII
potwierdzam, możliwe ze to cholestaza. Najpierw zrób sobie w laboratorium, enzymy wątrobowe, aspaty, alaty, będziesz miała wyniki i dopiero idź do lekarza, już z wynikami, bo lekarz nic ci bez wynikow nie powie.

Pij koniecznie wapno Miałam to samo Jest to bezpieczne i dla Ciebie i dla dzidziusia