Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona1025

bóle migrenowe

Polecane posty

Gość ona1025

od jakiś trzech lat odkąd urodziłam dziecko ma silne napady migreny jakieś 3 m-ce temu zaczełam brac divascan troche mi pomog nie powie m neurolog przepisa łmi tez cini w silnych atakach bólu ale mam po nim skutki uboczne min. sztywnieje mi kark czy ktoś to też brał

Gość PRZEPIS NA MIGRENOWY BÓL GŁOWY
- sok z jednego grapefruita (świeżo wyciśnięty), - łyżka deserowa (nie stołowa i nie herbaciana, pośrednia) oliwy z oliwek, - 1/6 łyżeczki (do herbaty) pieprzu cayenne. Wymieszać i szybko wypić. Domowy sposób - ale pomaga.

Gość ona1025
hej nikt tu nie ma migreny bo ja miałam dzis nerwowy dzień i czuje zemnie zaczyna COś BRAC

Gość takie
krople dihydroergotamina, bardzo skuteczne

Gość bellergot
ja mam takie bole, tzn musze powiedziec ze od 3lat sa slabsze niz kiedys!:))) Ale pamietam że w czasach Liceum to nieraz tak mnie bolalao ze nie moglam sie ruszac bo myslalam ze zwymiotuje tak mi bylo niedobrze:/ Wspolczuje Ci wiem co to za ból paskudny:/ Ci co maja nie wiedza co to za cierpienie taki atak:/ Kiedys leczylam sei u neurologa przepisywal mi bellergot zeby brac codziennie, a na bole tez mialam jakies leki dorazne ale chyba na recepte. Obecnie biore ibuprom max>troche pomaga ale musze wziasc od razu jak poczuje ze bol sie zbliza bo potem to nie dziala, a jak obudze sie z bolem glowy to juz kaplica na caly dzien nic nie pomoze

ja tez brałam bellergot ,ale od kiedy zaszłam w ciąże nie mogę..ale tez brałam ibuprom max polecam działa szybko ,ja brałam 2 naraz.

ja tez brałam bellergot ,ale od kiedy zaszłam w ciąże nie mogę..ale tez brałam ibuprom max polecam działa szybko ,ja brałam 2 naraz.

Gość bellergot
sa tez nowe tabletki "IBUM" nie weim czemu ale tez pomagaja na slabe napady. Gorzej z tymi ciezszymi napdami:(

Gość ona1025
ja zaczęłam brać nurofen migrenol forte i też w miare pomagają ale zauważyłam też że ból zmniejsza się po zahamowaniu wymiotów bardzo dobry jest torecan ale on jest na recepte

Gość bellergot
dlatego radze skorzystac z porad lekarza zalozycielce topicu:)

Gość ona1025
lecze się u neuruloga nawet odstawiłam tabletki antykoncepcyjne bo nasilały napady migreny już chyba wole kolejne dzieco niż trzydniowe bóle głowy a co do lekarza kiedyś po dwóch dniach walki z bólem i branie m różnych leków zdecydowałam się jechać na pogotowie bo już nie nie miałam siły to zamiast pomocy dostałam opierdziel od lekarza(faceta) ze z bólem głowy się nie przyjeżdza na pogotowie pewnie mu sen przerwałam