Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniesia878787

POmocy

Polecane posty

Gość Agniesia878787

posłuchajcie jestm w zwiazku z facetem ,który mnie bije,bije ansze dziecko,znace sie an demna w kazdy możliwy spsoób, Na polici to zgłosiłam,ale nic nie dało,gdyz on ma znajmości.. POmózcie mi co robić Jak chyab sięgne drastyczniejszych sposób i sama go zabije:(

Gość zabijesz chama
a pójdziesz siedzieć za pana, poszukaj pomocy gdzie indziej, są telefony zaufania dla ludzi maltretowanych, zadzwon tam i przedstaw swoją sytuacje, oni ci poradzą co dalej robic

Gość awril
mozesz to zglosic w opiece spolecznej,tez sie tym zajma,mozesz zrobic doniesienie do prokuratora,mozesz zadzwonic na info-linie dla ofiar przemocy numer napewno znajdziesz w necie,w ostatecznosci idz do lekarza rodzinnego poprostu,powiedz,jaki masz problem i ze nie wiesz gdzie szukac pomocy,moze ci cos doradzi..dowiedz sie ew o osrodki dla kobiet,gdzie moglabys ew pomieszkac,do czasu az sie sprawa unormuje---a najwazniejsze--zrob cos z tym,nie boj sie,walcz o siebie i o dziecko.powodzenia

Zabierz dziecko i wyjedź , nikomu nie mów !!! Uciekaj, bo jeszcze dojdzie do tego że zabije Ci dziecko albo Ciebie przy bójce, albo Ty go zabijesz.

niebieska linia i powiedz że było zgłoszone zgłoś w opiece niech się dowiedzą czy masz założoną specjalną teczkę na komisariacie dla rodzin z przemocą domową. Poza tym następnym razem kiedy coś się stanie idz na obdukcje i złóż sprawę o rozwód odejdź od tego bydlaka nawet dom samotnej matki jest lepszym rozwiązaniem niż dać katować siebie i dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Na polici to zgłosiłam,ale nic nie dało,gdyz on ma znajmości." Jak to nic nie dało? Doniesienie o popełnieniu przestępstwa musi być wpisane. Notatka zostaje. Zawsze trzeba poprosic o potwierdzenie zgłoszenia, żeby w razie czego był dowód, gdyby notatka "znikneła" po znajomości. Sprawa BęDZIE MUSIAŁA BYĆ ROZPATRZONA, ponieważ znęcanie się to poważne przestępstwo, ścigane z oskarżenia publicznego. Ty tylko zgłaszasz. Sprawę prowadzi prokuratura. Policja jest wykonawcą - najczęściej postępowanie wyjaśniające prowadzą policjanci z wydziału śledczego i oni wzywają ewentualnych świadków, a także ciebie jako ofiarę i męża jako podejrzanego. Trzeba pilnować, zeby nic nie "ginęło" bo to częsta praktyka sprawców cwaniaczków z kolesiami na policji. Policjanci dotąd będą kombinować, dopóki nie zacznie im się robić ciepło koło pióra. Do tego potyrzebne sa wszystkie kopie (z potwierdzeniami) papierów składanych na policji. Żeby nikt ci nie był w stanie wcisnąć kitu, że jakiś papier czy dowód "gdzieś" się zapodział, albo go w ogóle nie było. Walcz. Konkrety: - Jeżeli w ciągu 6 tygodni od złożenia zawiadomienia o przestępstwie nie zostaniesz poinformowany o wszczęciu albo odmowie wszczęcia postępowania, możesz wnieść zażalenie korzystając uprzednio z możliwości przejrzenia akt (art. 306 § 1 i 3 kpk, 325a kpk) PRAWA SĄ PO TWOJEJ STRONIE -Masz prawo złożenia zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (ustnie lub pisemnie) i informacji o wszczęciu postępowania przez Policję lub prokuraturę, lub odmowie jego wszczęcia -Masz prawo złożyć zażalenie na postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania lub jego umorzeniu - Masz prawo do interwencji Policji w sytuacji zagrożenia -Masz prawo wylegitymować policjantów (znać imię i nazwisko funkcjonariuszy i numer ich legitymacji służbowych) - może to być przydatne gdyby były potrzebne ich zeznania lub w sytuacji składania zażalenia na ich działanie - Masz prawo żądać założenia Niebieskiej Karty, w której znajdą się notatki Policji z przeprowadzonych interwencji (Niebieska Karta może być założona w czasie interwencji lub możesz sama pójść do komisariatu) -Masz prawo żądać zastosowania zatrzymania sprawcy na 48 godzin lub odwiezienia go do izby wytrzeźwień jeśli jest nietrzeźwy -Masz prawo przejrzenia akt sprawy -Masz prawo składać wnioski dowodowe Czytaj topiki o znęcaniu się. Ktoś kto to przechodził najlepiej wie, jak pomóc krok po kroku. Powodzenia i siły.

Ja tylko skomentuje to iz masz ochote go zabić. Nie rób tego!!!! Zabijesz świnię, a pojdziesz siedziec za człowieka :) Trzymaj sie, dasz rade i wyrwiesz sie z tego, trzymam kciuki.

Gość Agniesia878787
dlatego potrzbuje jakies metody skutecznej. dzieweczyny nie moze ten drań życ. Poszukam jakies trucizny

Gość Agniesia878787
odwal sie..sama jeste prowokacja nie chce mi pom óc to zjezdzaj.

Gość Agniesia878787
mam dosc swoich problemów i nie potrzebuje osoby która mnie bedzue dobijała.Nie wiesz cio przezywam i ie zycze Ci tego;/

wiesz najlepiej, co należy zrobić! mamy cię przygarnąć, czy pogonić chłopa, z którym godzisz się być?

Gość Agniesia878787
ja od niego odejsc na potrafie za bardzo sie boje.