Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mademioselle

parents...parents

Polecane posty

Gość mademioselle

nie zarabiaja malo, a kieszonkowego nie mam.wynegocjowalam 20 zl miesziecznie. wiem smieszna kwota ale i tak nie otrzymuje jej. dostalam chyba 3 razy i musialam sie upominac .wstydze sie prosic o kase na lakier do paznokci czy gazete. tym bardziej ze mam ponad 18 lat.z czego mam na wode czy bilet miejski? kasa z urodzin 500 szybko sie rozeszlo. w wakaje pracuje i tez przeznaczam na zwykle wydadki i nigdy nie moge oszczedzic na cos pozadniejszego. zdarza sie ze kradne mamie z portfela np. 5 zl. i pytanie czy w takiej sytuacji to kradziez czy radzenie sobie? jak rozwiazac te dziwna sytuacje? dlaczego w tej kwestii rodzice tak na mnie oszczedzaja?

Gość mademioselle
podnosze

Gość
Zarabiaj.

Gość mademioselle
tak.wakacje byly zarabialam. ale rok szkolny to jest naprawde ciezko tym bardziej ze nie mieszkam w duzym miescie

Gość mademioselle
tylko apostoł ?

Gość
Żadna kradzież nie jest naganna, póki nie zostaniesz przyłapana. A jak zostaniesz to zganiona zostaniesz surowo :classic_cool: Ew. przenieś się do większego miasta.

Gość no wexcie downy
nie mówcie jej zeby sie ewentualnie przesiosla, przeciez to nie mozliwe:O jesli to sa takie małe sumy i jesli tak nie wiele dostajesz kieszonkowego to moim zdaniem nic złego sie nie dzieje

Gość heheheheheheeeeeeeeeeeeeee
ZNAJDZ SOBIE BOGATEGO SPONSORA KOLO 40 KTORY BEDZIE CI PLACIL ZA RUCHANIE

Gość wiki 2008
mam podobna sytuacje,jeszcze sie ucze,pracuje rowniez tylko w wakacje a poza tym to nie mam zadnej kasy.nie dostaje od rodzicow wogole kieszonkowego,nie mam ani na ciuchy ani na kosmetyki,najbardziej wkurza mnie jak ide z kumpelami na zakupy- oczywiscie ja tylko doradzam co maja sobie kupic:(

Gość
Gimnazja z internatem, licea z internatem. Stypendium, ulotki np. = kasa I to gdyby była gówniarą, a ma już koza 18+ Skoro dla ciebie jedynym wyjsciem jest podpierdalanie starej z portmonetki, to ewidentnie po raz pierwszy od dłuższego czasu wzruszyłem się.

Gość mloda andzelina dzoli
rozdawaj ulotki, dawaj korki jest duzo mozliwości dodatkowej pracy, ktora nie wymaga 8godzinnego dnia pracy chciec do moc kradziez jest zenujaca

Gość wiki 2008
kradziez nie jest rozwiazaniem,ja bym sie na to nie zdobylo.szkoda mi tylko,ze tyle kasy jest u mnie w domu marnowane,np.na fajki:/

Gość mademioselle
zeby mieszkac w internacie trzeba za to placic. a szkole mam 20 km wiec starzy mi nie dadza. korki mozna dawac bedac na studiach bo bez wyksztalcenia to jedynie w ramach kolezenskiej pomocy po szkole za free chca. stypendium w szkole dostal koles ze srednia 5.4 i niestety na kazde rocznik przypada tylko jedno

kolega dobrze powiedzial znajdz sponsora dziewczyny w twoim wieku to robia

Gość
Z takim podejściem faktycznie zostaje ci podkradać starym.

Gość mloda andzelina dzoli
masz potrzeby a nie masz kasy - zarabiasz nie masz kasy a masz potrzeby - zmniejszasz potrzeby

Gość mademioselle
nie chcialabym aby ktos mi placil za seks

Gość mademioselle
pisze bo w istocie to jest rozwiazanie. wielu tak robi. i ma na wszystko. ale ja nie jestem z tego typu. po prostu. pozdrowienia dla ciebie wiki

Gość
Jesteś, jesteś. Innych opcji zarobkowania jakoś dla siebie nie widzisz. Tylko tego powodu do wywyższania się nad te inne żal, co? :P

wiem ze wiele osob tak robi i troche mnie to przeraza.ciezko z kasa w tych czasach...

Gość dfkferfi
no wiec ... ja tez nie dostawalam i tez sie wkurzalam jak musialam wiecznie prosic. dajcie mi na to, potrzebuje nowej pary spodni, bluzki, zeszytu, dlugopisu itd. z drugiej strony wiem czemu rodzice nie dawali mi kasy - nie umialam w tym wieku oszczedzac. kazde wieksze pieniadze przupszalama na sldycze, pierdolki itd.

Gość mademioselle
apostole? nie wywyzszam sie. nie z takich nie oznacza lepsza tylko inna. kazdy ma prawo