Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudelmania

Liposukcja, lipoliza a może SmartLipo????

Polecane posty

Gość dorota jeszcze czeka z decyzją
dziewczyny jako ze bylam na serii zabiegow tzw zewnętrznych aby zgubić co tu to tam (mrozeniea i innych ) i wiem ze to przynajmniej na mnie nie dziala- poradzcie prosze gdzie mogę bezpiecznie poddac się zabiegowi liposukcji i jaką radzicie slyszalam o vaser lipo i body jet i nad tymi metodami się zastanawiam bardzo obawiam się bulu i szukam naprawdę sprawdzonego miejsca - poradzcie coś prosze

Gość sekapoo
Do Renner 71 a czy mogłabys podac swoje imie i nazwisko, pan Mnich podał a Ty czy to tez pan Mnich? Rozmawiałam z Panią Kasia i wiem, ze gorzowska izba lekarska zabroniła jej wykonywac zabiegów, bo nie ma specjalizacji z chirurgii plastycznej, złozyła odwołanie do naczelnej izby lekarskiej i oni przyznali pani Kasi rację, ze lekarz nie musi miec specjalizacji z chirurgii plastycznej do wykonywania zabiegów bo to nie jest chirurgia plastyczna. Lobby chirurgów plastycznych w Polsce jest bardzo silne, widocznie silny też wpływ na.. moze jakieś ....., znajomości. Pacjentów ma bardzo dużo, stanowi duzą konkurencję dla innych. I duże wieloletnie doświadczenie. A napisz proszę komu pani Kasia uszkodziła ciało? Oczywiscie ze zdjeciami i podpisz się koniecznie Renne, swoim imieniem i nazwiskiem, żebysmy je poznali skoro podajesz takie informacje. Wiele osób czeka na te informacje, poniewaz tajemnicą poliszynela było to, że gorzowska izba lekarska zabroniła pani Kasi wykonywać zabiegów, bo nie ma specjalizacji z chirurgii plastycznej, izba zrobiła to niezgodnie z polskim prawem, co naczelna izba lekarska poprawiła. Wyobrazam sobie jak czułą sie pani Kasi gdy ją w ten sposób potraktowano. Jest to jakieś novum, ponieważ dzieki tej sprawie lekarze innych specjalnosci niz chirurgia plastyczna wykonujacy zabiegi z medycyny estetycznej nie powinni czuć sie gorzej niz chirurdzy plastycy, wielokrotnie ci poprzedni maja większe doswiadczenie w zabiegach niż plastycy. To klienci wybierają do kogo chcą iść czy do tego czy tego lekarza. Do RENER 71, PODAJ SWOJE IMIĘ I NAZWISKO, NIE BĄDŹ ANONIMOWA.

Gość aleksakrawska
oo, ciekawy wątek - ktoś pisał o liposukcji - czy przed liposukcją nie prubujecie mniej inwazyjnych sposobów na odchudzenie brzucha czy ud? Ja też myślałam o liposukcji, ale bałam sie bólu po tym jak słyszałam opowieści osób, które miały ją. Zdecydowałam się na zabeig RF Recation, no i Was też do niego namawiam. Jest tańszy niż Lipoza i mart lipo, a do tego bezpieczniejszy.

Widze, że sporo tutaj nieprawdziwych informacji!!! takie zabiegi jak Liposonix nigdzie nie są zabronione! Nie rozumiem czemu straszycie siebie nawzajem takimi postami i fimikami, naprawde poszukajcie opinii u prawdzinych lekarzy (często mozna znaleść w promocji nawet darmowe konsultacji z chirurgiem plastycznym) Ja sama ostatnio mocno się tym tematem interesowałam byłam u kilku specjalistów i są teraz tak nowoczesne metody liposukcji, że naprawde nie mają nic wspólnego z tymi starsznymi opowieściami. Co do Liposonixa - widziałam światowe certyfikaty bezpieczeństwa i skuteczności potwierdzające jego działanie i to że jest bezpieczny. Zamiast czytać na forum naprawde proponuje wybrac sie do specjalisty który doradzi odpowiednia metodę: liposukcje, lipolizje, albo własnie Liposonix.

Gość Niezapominajka_24
Ja z kolei mam problem z cellulitem i za dużą ilością tkanki tłuszczowej na udach- wykupiłam sobie serię 4 zabiegów urządzeniem Cryolab (kriolipoliza). Póki co jestem po 2 zabiegach i jestem bardzo mile zaskoczona efektami. Pozdrawiam

Gość Klaudia Bogdani
Ja osobiście nie polecam metod inwazyjnych - byłam raz i nigdy więcej się nie zdecyduję. To nie prawda że po kilku dniach można normalnie funkcjonować. Bolało okropnie, to normalna operacja i po niej ból, siniaki, krwiaki, najsilniejsze leki przeciwbólowe. Moim zdaniem bez sensu bo są najnowsze urządzenia, które bez wielkiego bólu i masakrowania ciała dają super rezultaty i przy tym od razu ujędrnianiają ciał. Liposukcja, body jety to stare metody. Byłam na Cryolabie czyli kriolipolizie w klinice w Warszawie. Miałam zabieg na brzuch i uda. Potem orginalna i jedyna medyczna a nie słaba kosmetyczna endmologia Endermolab. Wszędzie mniej po 5 cm. Dziewczyny i faceci szukajcie koniecznie tych nieinwazyjnych ale koniecznie MEDyCZNYCH urządzeń bo kosmetyczne to super relaks ale efekty marne. Warto znaleźć gabinet ktory ma oryginalnego kriolaba i chyba w Polsce dopiero 4 kliniki mają tą medyczną endermologię ktora ma mega moc. Polecam w 100 %. Baśka i mąż Tomek bo też był na zabiegach i brzuch ma płaski (-:)

Gość Gosciowkaaa
Ja mialam 6 zabiego liposukcji ultradzwiekowej i jestem zadowolona z efektow. Wczesniej probowalam diet , cwiczen i wszystkiego co sie dalo, a boczki mialam grube. Jak kto chce moge polecic salon w Poznaniu.

Gość gość
W nawiązaniu do ostrzeżenia zamieszczonego na stronie www.przelomwodchudzaniu.pl chcielibyśmy sprostować kilka istotnych aspektów w nim poruszonych. Na początku wiadomości czytamy " Na świecie istnieją tylko dwa urządzenia medyczne wykonujące zabiegi kriolipolizy - LipoCryo oraz Zeltiq ", jest to niestety nie prawda, ponieważ aby mówić o kriolipolizie, muszą być spełnione co najmniej 3 warunki konieczne do jej zajścia: • podciśnienie (głowica zasysa fałd skóry, ogranicza tym samym przepływ krwi w obszarze zabiegowym, co skutkuje lepszym odprowadzeniem ciepła - schłodzeniem tkanki), • ujemna temperatura zabiegowa i obecność membrany przeciw zamrożeniowej (porównanie użycia membrany przeciw zamrożeniowej do założenia kożucha wchodząc do kriokomory jest błędne, ponieważ ujemna temperatura nie świadczy o mrożeniu tkanki, lecz o szybszym i skuteczniejszym odprowadzeniu z niej ciepła. Na tak zwany "chłopski rozum" jak mamy temperaturę ciała około +36oC i temperaturę głowicy +3oC różnica temperatur jest tylko 33oC, w momencie kiedy głowica osiąga temperaturę -8oC, różnica ta wzrasta do 44oC, co znacząco przyspiesza sam proces chłodzenia oraz potęguje jego efekt, który przestaje być powierzchniowy - sięgamy głębszych warstw tkanki tłuszczowej), • czas zabiegu - minimum 52 minuty (przy założeniu, że temperatura zabiegowa jest na poziomie -8oC, uczeni z Cambridge wykazali, że aby w ogóle mówić o indukowanej zimnem apoptozie adipocytów, potrzebne nam są 52 minuty aktywnego chłodzenia (odprowadzania ciepła) z tkanki tłuszczowej, więc rezultaty urządzeń, których zabieg jest krótszy niż 52 minuty poddaję w wątpliwość... Porównując urządzenia LipoCryo do protoplasty metody odchudzania zimnem - Zeltiq'a popełniamy duży błąd. Przede wszystkim, przedstawione przez nas warunki niezbędne do uśmiercenia adipocytów niestety nie występują w zabiegach urządzeniem LipoCryo. Producent chcąc "podpiąć się" pod sławę i renomę Amerykańskiej firmy Zeltiq, nie mówi wszystkiego. Urządzenie Zeltiq bowiem pracuje ujemną temperaturą, używa zabezpieczenia membraną przed odmrożeniem oraz czas jego zabiegu to 60 minut. Fakt, iż wiele jest chińskich urządzeń, które zalewają nasz rynek jest oczywisty. Ale stwierdzenie, że LipoCryo jest tak dobre jak Zeltiq i tylko te dwa urządzenia potrafią uśmiercać komórki tłuszczowe zimnem, jest wielce przesadzone. Zespół Shar-Pol

Gość BetiD3460
Używaliście preparatu co się nazywa Lidocain? Bo wyszukiwałam danych dotyczących tego produktu i nic nie mogę znaleźć. Może możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym produkcie? Warto go kupować, testowaliście zamienniki? Na tej stronie zanalazłam trochę danych o Lidocain: http://www.listalekow.pl/lidocain/ - myślicie, że to sprawdzone informacje? Wolałabym się nie i roztrwonić bezsensownie sianko, dlatego pytam Was. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość gość
Blagam, nie robcie takich rzeczy...prosze...Mialam smart lipo ud i posladkow, efekt byl slaby, pogodzilam sie ze strata pieniedzy. Przez 3 lata nic sie nie dzialo. Jednak od dwoch miesiecy cos niepokojacego dzieje sie z moim cialem. Bola mnie te miejsca, puchna, dretwieja, pieka, dziwnie pulsuja. Rozpaczam teraz ze to zrobilam, ze nikt mnie nie ustrzegl...Dlatego teraz robie to ja. Moze uda mi sie kogos powstrzymac i uratowac komus zdrowie, ktore mamy tylko jedno i nikt nsm go nie odda!!! Wiem co czujecie, sama bylam zrozpaczona swoim cialem...szukalam ratunku w endermologie, nie pomoglo. Na moje nieszczescie trafilam na wzmianke o smartlipo...Boze gdybym mogla cofnac czas...Setki kobiet rozpacza po takich zabiegach! Wedlug mnie to powinno byc calkowicie zakazane!!Jak moze byc dostepne cos co moze zrujnowac zdrowie i zycie???? A my w dodatku za to placimy bo jestesmy zrozpaczone... Ja wolalabym znow rozpaczac nad swoja figura, ale byc zdrowa!!!A nie rozpaczac teraz nad zdrowiem, ktorego mi nic nie wroci!Blagam wiec nie robcie zadnych operacji, zadnyvh zabiegow ZADNYCH! Niech moja historia was przed tym uchroni, ja takiego szczescia nie mialam , mnie nie ustrzegl nikt...

Gość NIEEEEE WSZELKIM LIPO
błagam was wszystkich...nawet o tym nie myslcie...jesli chcecie podzielić losy zrozpaczonych kobiet!!!!!! ja wiem sama...jestesmy zrozpaczone...pragniemy tylko cos poprawic...tak...tylko ze zamiast poprawić mozemy pogorszyć i to do takiego stopnia ze bedziemy plakac by tylko przywrocic cialo jakie mialysmy...ale sie nie da!!!!!!!! błagam nie dajcie sie zwiesc ofertom salonow, ze to maloinwazyjne itd....g...prawda!!!!!!! nie mam pojecia jakim prawem na rynku sa takie zabiegi??????????kto je wogole dopuszcza!!!!!!?????????

Gość gość
uwaga - przestrzegam przed lekarzem - jarosław wilk z jeleniej góry!!! sama zasugerowałam się dobrą opinią którą znalazłam wcześniej...i bedę płacić za ten błąd do końca mojego życia!!!!!!!!może to była podszyta opinia...???a może ta jedna osoba miała szczęście!!! ja nie polecam !!!!!!!!! uciekajcie jak najdalej od tego miejsca!!! poza tym że doktor jest sympatyczny i wzbudza zufanie z doświadczeniem i precyzją nie ma nic wspólnego!!!!!! z resztą wogóle odradzam smart lipo!!! to wszystko bzdury co o tym zabiegu piszą!!! jedna wielka bujda!!! nie miałam szczęścia by ktoś mnie ostrzegł... dziś ja ostrzegam innych!!!

Gość gość
nie róbcie tego bo będziecie żałować...lepiej nie poprawiać czegoś bo moze potem wygladac jeszcze gorzej...

Gość gość
dzieki ze napisałas o Wilku byłam u niego chwalił sie certyfikatami ale zaufania nie wzbudził

Gość Wilk2
niestety ja się dałam nabrać na jego sympatyczność... i to mnie zgubiło... będę teraz przez niego cierpieć do konca zycia!!! jak mozna sie brać za cos na czym sie nie zna????????????? tu chodzi o ludzkie ciało!!!!!jakim człowiekiem trzeba byc zeby narażać ludzkie zdrowie!!!! niestety takich "lekarzy" jest multum...a potem ludzie cierpią i płaczą... wogóle takie zabiegi nie powinny być dostępne na rynku!!!są...więc ludzie korzystają...a dla wielu to się kończy pózniej tragedią... jakiś palant wymyślił durne smartlipo, a drugi dopuścił to na rynek...i tak się to kręci...a my cierpimy...

Gość NIE NISZCZCIE SWOJEGO CIAŁA
Słuchajcie...ja też miałam ten zabieg...Tak tak...te cudowne smart lipo... ktore obkurcza skore...itd...cudowny maloinwazyjny zabieg...Nie dajcie sie na to nabrac!!!!!!!!!!!!Ja sie nabralam...i bede cierpiec do konca zycia...Zadne zabiegi tego typu nie są dobre!!!!Trzeba wziac pod uwage wszelkie mozliwe powiklania w przyszlosci!!!A takze to ze wraz z wiekiem skora sie zmienia, traci jedrnosc, wiotczeje...po takich zabiegach to jest jeszcze gorsze!!!Nie mowiac o tym ze ten zabieg powoduje jedynie nierownosci!!!Tak, nie wierzcie w te brednie ze tak nie jest!!!Ja mowie wam to z wlasnego doswiadczenia. Jesli uda mi sie odwiesc choc jedna osobe od tego zabiegu moje cierpienie nie pojdzie na marne...Ja dalabym wszystko by cofnac czas...ale to jest niemozliwe...Pozostaje mi plakac...i przeklinac dzien w ktorym trafilam na forum o smart lipo i zdecydowalam sie poddac temu zabiegowi jak wiele kobiet wtedy...Ja mialam zabieg kilka lat temu, i widze ze kobiety nadal decyduja sie na takie rzeczy...Przestrzegam Was z czystego serca, rezygnujcie nim bedzie za pozno!!!Bo tego sie pozniej juz nie da odwrocic...i mozna skonczyc jak ja...z placzem do konca zycia ze sie to zrobilo...

Gość gość
@Maria434 nie tylko w Warszawie ;) Cryolab robiłam w dużo mniejszych od stolicy Świętochłowicach (http://med-korn.pl), więc urządzenie już nie takie elitarne ;) U mnie efekty były bardzo dobre. wykupiłam całą serię wtedy, bo było taniej i na ten moment nie żałuję, bo skóra się ewidentnie ujędrniła, zleciały ponad 3cm, co mi zupełnie wystarczyło, bo chodziło głównie o zwisający brzuszek. Mam nadzieję, że nic długofalowoe z tego złego nie wyjdzie. Ostatni zabieg miałam ponad rok temu. Za całość płaciłam coś ok 3 tys zł - sześć wizyt. N

Gość gość
ale to chyba też trzeba dobierać na podstawie tego, jaki mamy problem i czego oczekujemy? Mnie zależało, żeby się pozbyć tłuszczu z takich miejsc, jak kolana i podbródek więc wybrałam w dermedzie sciton prolipo, fajne efekty, warto było.

Gość gość
Zdecydowanie odradzam dr Sandelewskiego.Poznałam łgarza i oszusta w 2010 roku.Jest chorym psychicznie psychopata oraz schizofrenikiem.Posiadam liczne dowody potwierdzajace chorobe tego pana.Składam wniosek do sadu okregowego zadam publicznych przeprosin i zadoscuczynienia za doznana krzywde psycho fizyczna materialna.Ucierpiałam nie tylko ja ale takze bliskie mi osoby.Obiecuje slub dziecko.Dzieki mnie powstał San Med ktorego nie było i pomysł z transplantacja włosow.Dlaczego wczesniej nie było dziecka za nim mnie poznał dlaczego wczesniej tego wszystkiego nie zrobił.Przez doktorka przezywam traume nekanie tel obiecywanie wpisy danie nazwiska.Zawracanie głowy tyle lat.Los zwraca to co siejemy ten pan jest juz spalony jako lekarz etyka lekarska i jako człowiek.Tłumaczy sie bekartem ktory jest wytworem zła kupionym za kase i ktorego moze miec z kazda d***** ktorej obieca cokkolwiek stac jego.

Gość gość
Ja miałam robioną u dr. Rataja w Prestige Clinic we Wrocławiu. Brzuch i uda i jestem naprawdę zadowolona. Jak dacie maile dziewczyny to podeślę fotki przed i po. Tylko po tym nie możecie znowu tyć bo jaki jest wtedy sens? Zresztą nie lepiej ćwiczyć? Mi się co prawda nie chciało :P

Gość gościowkaaa
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma do sprzdania ubranko uciskowe? Chodzi mi o uda, moze byc rowniez z lydkami, lub brzuchem, byle uda byly. Rozmiar S lub M. Kolor niewazny, odezwijcie sie prosze kelokai@wp.pl

Gość uttta
Robiłam lipolizę laserowa na brzuchu u dr Murawskiego w Elite, pozbyłam się w końcu niechcianych wałków, z którymi długo długo walczyła. Teraz po wszystkich zabiegach nie mogę się napatrzeć na siebie :) Wiem, że nie brzmi to za skromnie ale jestem mega zadowolona z wyglądu.

Gość gość
Przeczytałam i się zszokowałam. Miałam lipolizę laserową podbródka brzucha i ud wewnętrznych osiem lat temu kiedy to uchodziło za super zabieg. Do dziś tak uważam bo te częsci ciała są moimi najładniejszymi częsciami.szczupłe i jędrne do dzisiaj. To wygląda na jakieś rozgrywki personslne a nie porównanie zabiegów ich skuteczności czy bezpieczeństwa. Ktoś pisze że placze po zabiegu ale nie pisze dlaczego. Odstrasza od zabiegu jak w marnej reklamie. Jak to przeczytałam obejrzałam mój podbródek brzuch i uda i nawet zapytałam męża co o nich myśli to też powiedział że są ładne. To o co tu chodzo. Zadzwoniłam do kuzynki która robiła lipolizę na bryczesy. U niej też O.K. uważam lipolizę za super sprawę. U mnie było szybko sprawnie i po dwóch dniach powrót do pracy. U kuzynki też. To jakaś lipa te tragiczne wypowiedzi.

Gość gość
Ja też robiłam lipolize - a w sumie to liposukcje laserem Slimlipo, bo on ma certyfikaty i jest mega bezpieczny. Zabieg robiłam w Warszawie i jestem zadowolona - bo po liposukcji brzucha poza samą redukcją tłuszczu nie został mi również kangurzy brzuszek.Nawet jak przytyłam 5 kg skóra nadal wygląda dobrze. A blizenki mają może 3 mm i są prawie niedwidoczne bo lekarz robił mi wejście w pępku. Ale z drugiej strony w pełni stosowałam się do zaleceń. Nie wiem od czego zależą te złe opinie, ale współczuje tym dziewczynom.

Gość gość
Ja zdecydowanie polecam lipolizę. Jest bezpieczniejsza i mniej inwazyjna od liposukcji, a efekty są świetne. Robilam lipolizę w gabinecie http://www.keramed.com.pl/ i wszystko jest w najlepszym porządku. :)

Gość gość
Moim zdaniem Kriolipoliza z tego jest najskuteczniejsza i chyba najmniej inwazyjna. Moja siostra wykonała ten zabieg w salonie urody http://studioangel.pl/ i jest bardzo zadowolona z jego efektów

Gość gość
ja chodzilam na zabiegi lipolizy iniekcyjnej i bylam zadowolona ;) bryczesy praktycznie zniknely, uda tez sie wyszczuplily. robilam wszystko w mad clinic we wroclawiu i bylam zachwycona profesjonalizmem i atmosfera ;)

Gość gość
ja w zeszłym roku przeszłam liposukcje (warszawa http://www.drchecinski.pl/ ) i efekty przeszly moje najsmielsze oczekiwania. Nigdy nie mialam tak plaskiego brzucha i wreszcie pozbylam sie 'boczkow'!

Gość gość
Ja miałam slim lipo 5 lat temu - na brzuch. Zabieg rzeczywiście nieprzyjemny, ale za to skuteczny. Wcześniej miałam dziwna sylwetkę - jabłko - spory brzuch, duże piersi i cslkowity brak tyłka. Po liposukcji w końcu mam fajne proporcje ciała. I nie chodzi tylko o to co było bezpośrednio po zabiegu - bo od jego wykonania przytyłam trochę (niestety mam siedząca prace), ale co najważniejsze proporcje figury sie nie zmieniły i nawet nosząc rozmiar spodni 40 wyglądam bardzo apetycznie - bo mam fajne wcięcie w talii. Co do leków przeciwbólowych po zabiegu - to osoby które to piszą ze musiały je brać albo miały zwykła liposukcja chirurgiczna w znieczuleniu ogólnym, albo codziennie nadużywają leków przeciwbólowych i narkotyków. Ja nawet ibupromu niepotrzebiwaam. Ale wszystko jest pewnie zależne od człowieka. P.S. Jestem kilka lat po zabiegu i nie mam dolegliwości o których piszecie - jakieś bóle etc. Nie mam tez żadnych zwloknien na brzuchu. Może to zalezy od organizmu, może od wykonania, może pielęgnacji po zabiegu. Cieżko powiedzieć.