Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Moja 3 miesieczna coreczka ostatnio bardzo sie slini i wklada piąstki do buzi.Do tego wieczorami marudzi lub placze.Czy moze byc tak ze juz dostaje zabki?Czy to nie za wczesnie?

to może mieć związek z ząbkowaniem, ale nie musi. Przez wkładanie rączek do buzi dziecko poznaje swoje ciało. Potem zaczyna wkładać do buzi zabawki. Ok. 3 miesiąca życia rozpoczynają pracę ślinianki. A co do czasu ząbkowania, to jednedzieci mogą się chwalić ząbkami już w 3 miesiącu, a inne nawet w ósmym

zaczyna zabkowac . kup , żel dla małych dzieci , taki delikatny , nie pamiętam jak sie nazywa (moje maja powyżej 6) . :)

Ząbki nie wychodzą z dnia na dzień. Moja córcia zaczęła się ślinić i pchać piąstki w wieku 2 miesięcy. Może 2,5. Ząbek pojawił się dopiero w 5. miesiącu. Tydzień przed pojawieniem się ząbka śliniła się tak, że 7 śliniaków, jakie mamy, prałam po 3 razy dziennie i suszyłam na gwałt na grzejniku. Potem na kilka dni ślinienie zmalało i... Voila - ząbek, a nawet 2. Oba wyrosły jednej nocy :)

Czyli to jest ząbkowanie :)Myslalam ze to troche za wczesnie ale widocznie sie mylilam.Jestem juz spokojniejsza,bo sadzilam ze moze jej cos dolega,boli brzuszek itp.A to TYLKO zabki :)

mój synek od 3 miesiąca życia też tak ma a nadodatek ma opuchnięte dziosła.. teraz ma pół roku i żabka nadal niewiac:(

O hej Bebolku:) Moja malutka też tak miała od 3 miesiąca ale tez jeszcze nie mazębolka a ma już 5 m-cy. Ciekawe ile jeszcze będziemy czekać.