Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzniedługocorazblizej

Co sie stanie jak jutro nie pojde na mature ? - pytanie powazne.

Polecane posty

dodatkowy przedmiot na poziomie, wiadomo rozszerzonym. nie ma wpływu na zdanie matury, ale niesie to za soba jeszcze jakies konsekwencje??? jakas afera będzie? jakies telefony, bede musiała sie tłumaczyć itp???????????? kompletnie nic nie umiem... i chyba lepiej dostac 0% kazdy odrazu wie ze nie pisałam poprostu... niezeli jak dostane np 10% AAAAA CO ROBIC?

Gość maturzystka jedna
tak to jest tłumoki najpierw się zapisujecie na rozszerzoną a potem nie chcecie iść bo wam wstyd że napiszecie na 10% idiotki jedne.

co mi po maturze na 10% ???????????????????????????? a ze sie znalazła na deklaracji.. cóż tylko krowa zdania nie zmienia.

w sierpniu dodatkowego nie mozna poprawic:/

Gość moga krzywo
patrzec jak bedziesz skladala dokumenty na studia

Gość moga krzywo
mozna poprawiac jeden czy tam dwa przedmioty, obojetnie czy dodatkowy czy nie dodatkowy

idź i napisz nawet na 10% ale napisz, w przeciwnym razie będziesz mieć niezaliczoną maturę, bo będzie niezaliczony jeden przedmiot, na której jedna się zadeklarowałaś i nic tu nie ma do rzeczy że jest on już jako dodatkowy/ jeśli pójdziesz i nie zdasz nawet na te 30% to nic się nie stanie, bo przeciez to dodatkowy w końcu,ale tylko pójdź i napisz go!

Też zdawałam nową maturę jako 2 rocznik, ale już nie rozumiem tych Waszych zasad. będzie miała niezaliczoną maturę? jeszcze 2 lata temu tak nie było, dziwi mnie to... Prawdę mówiąc Autorko, skoro masz zdać na 10% to chyba wszystko jedno czy pójdziesz czy nie. Telefonu raczej nie będzie, odliczają i zamkają sale, zreszta pisałas już pewnie raz albo 2 i wiesz,jak to się odbywa. Nawet jak to zawsze możesz nie odebrać:) Nie zgadzam się z tym, że na studiach mogą krzywo patrzeć - mają brać takie przedmioty jak napisali, i licza sie punkty, a nie czy krzywo patrzyli czy nie. Jak jest Ci to do czegos potrzebne, chocby do wlasnej satysfakcji, to idz, chociaz ja bym na cos co nei jest mi konieczne nie poszla, nerwy i tak będą, a po co, muszą Ci do konca maja starczyc:)

Musisz mieć odpowiednie zaświadczenie od lekarza jeśli nie będzie Cię na maturze,ale takie porządne, a nie coś w stylu że bolała Cie głowa. I wtedy jakoś bodajże w czerwcu jest jeden termin na województwo ustalany i wszystkie takie osoby z tzw..nagłymi wypadkami piszą maturę

na studia moje wymarzone liczy mi sie chemia i niemiecki i na tym skupiłam cala swoja uwage, i mysle ze jestem dobrze przygotowana... a ta geografia?? nie wiem sama na co liczyłam... miałam fajna babke i nastawiałam sie od 1 klasy na geografie stad zawsze 5 i solidna nauka. no ale juz "nieaktualne". na studiach jest raczej rekrutacja komputerowa..... kto ma sie niby krzywo patrec??? windows??? a poprawiac to sie mozna co tylko chce i jak chce, ale dopiero za rok w sierpniu jest poprawdka dla tych co nie zaliczyli jednego przedmiotu sposrod 3 obowiazkowych

ale ja tego nie chce wcale poprawiac, ani w czerwcu, ani sierpniu, ani nigdy.... zastanawiam sie czy lepiej sobie odpuscic i nie isc co skonczy sie 0% czy isc i dostac np 10% i naropbic sobie z lekka obciachu.. no ale jak nie pojde mam nadzieje ze afera nie bedzie.

Geografia? Masz gwarantowane min. 60%. Wiekszosc rzeczy leci w wykresow, tekstow itd. Na podst mialabys gwarantowane 90:) Ale jesli jestes pewna ze zdasz mature bez przychodzenia, to w sumie po co sie dodatkowo stresowac... a afery nie będzie, maturzystow jest kilkuset, i nikt nie jest tam akurat szczegolnie Tobą zainteresowany. Dyrekcja tez ma przy tym tyle roboty, ze moja dyrektorka miala wory pod oczami juz od konca kwietnia, a na 1 tydzien czerwca szla na urlop, bo by nie wyrobiła. Nikt nie będzie za Tobą płakał, każdy ma swoje sprawy:)

Gość to jest wlasnie glupia nowa
matura robiaca za egzamin na studia, jak zmienisz zdanie po zatwierdzeniu przedmiotow to dupa blada :o

Gość gość
Witam , koleny rok poprawiam mature z matematyki, niestety nie moge sie wstawic w tym roku na nia w maju (deklaracja zostala zlozona ) czy moge zlozyc jescze raz podanie o przystapienie do matury na sierpien ( gdy przyjda wyniki zdajacych ja w maju , pod koniec czerwca?) ? i podejsc do niej w biezacym roku ? moze ktos z Was udzieli mi informacji bo od czwartku nie moge sie nigdzie dodzwonic i sprawidzic jak to jest ;< z gory dzieki