Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsadsadsad

matura biologia? kto zdaje poz. podst w poniedzialek?

Polecane posty

Gość adsadsadsad

mam do was pytanie, czego sie nauczyliscie, macie jakies pliki word z materialem? moze jakies stronki, ja szukalam nic konkretnego nie moge znalezc. Pomozcie

Gość adsadsadsad
odpowie mi ktos?

Gość maturzystka biologistka
ja zdaje, dzisiaj zaczelam sie uczyc. z ksiazek i takiego vademecum. arkusze masz chociazby na stronce oke

Gość maturzystka biologistka
aha tobie chodzi o materialy do nauki? zajdz sobie na ke wymagania egzaminacyjne, tam sa tematy i rzeczy ktore trzeba znac i cto co potrzebujesz to wpisuj w google. nie ma wielkiej internetowej ksiegi do nauki biologi przed matura:P

Gość adsadsadsad
w miare latwa tzn ze mam sie nie uczyc?

Gość a co do szkoły nie
chodziłas czy co, ze nie wiesz czego masz się uczyc? ja ci nie powiem, zdaję rozszerzona i muszę umieć doslownie wszystko

Gość adsadsadsad
wiem mniej wiecej czego, ale pytam sie tez tutaj mniej wiecej, poza tym pytalam rowniez czy ma ktos materialy

eej ludzie nie stresujcie sie przed podstawową biologią. Ja zdaje podstawe i mówie wam że biologia jest banalnie prosta!!! co nie znaczy że nie trzeba sie uczyć. Wiedze jako taką też trzeba mieć ale wystarczy tylko ta wiedza podręcznikowa,nic więcej. No i testy róbcie i ćwiczcie jak najwięcej! będzie dobrze poradzimy sobie;)

Ja zdaję rozszerzoną, to ci nie pomogę :P

przerwa Ty zdawałaś mature? myslalam zawsze ze 90 to rocznik:P

Gość adsadsadsad
ewela a masz jakies rzeczy na kompie?

Nie wiem jak z podstawą, ale do rozszerzenia Operon jest zdeko do dupy. Np. było zadanie, żeby zaprojektować doświadczenie, które miało wykazać, że temperatura ma wpływ na szybkość ruchu cytoplazmy. I w materiałach, które były dane do dyspozycji był stoper lub zegarek. Ktoś mi wytłumaczy, jak zmierzyć ruch cytoplazmy na czas? :O Jakoś nie umiem sobie wyobrazić przemieszczającej się cytoplazmy, która jest w przestrzeni zamkniętej i ją całą wypełnia... :O

Gość adsadsadsad
no przesle mi ktos swoje materialy?

na kompie to nie mam żadnych....ale mam vademecum z operonu i moim zdaniem do powtórek nadaje sie bardzo dobrze. jak chodziłam na zajecia z biologii to facet dał nam full materiałów,pełno testów maturalnych itp. i robie sobie na bieżąco. A testów maturalnych mozesz poszukać sobie w necie. Z poprzednich roczników. W gazetach wyborczych też przecież testy drukowali kilka razy...