Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

forgetfulness

JESTEM NIEŚMIAŁA i BRAKUJE MI PEWNOŚCI SIEBIE ..jak to zwalczyć?

Polecane posty

W tłumie czuję się potwornie, ..najczęściej uciekam wzrokiem w dół, nie potrafię odetchnąć i się wyluzować, mam wrażenie że wszyscy na mnie patrzą, nie dlatego, że dziwnie wyglądam, ale dlatego że widać po mnie tą beznadziejną nieśmiałość i niepewność, próbuje sie tego pozbyć ale póki co nieskutecznie. Gdy wychodzę z domu jestem w miarę zadowolona ze swojego wyglądu (choć i tak mam kompleksy ale ciuchy to maskują) bez makijażu przypominam potwora..... dziewczyny dużo odemnie brzydsze radzą sobie lepiej w kontaktami interpesonalnych, bo piękno wychodzi z wnętrza człowieka..... a ja nie potrafię zaakceptować siebie. i to mój problem.By inni zauważyli we mnie kogoś ciekawego sama powinnam sie najpierw polubić..to ciezkie, bo jestem mlodą osobą i potrzebuje kontaktu z ludzmi jak kwiat wody.. a jednak jestem bardzo samotna przez wpieprzanie sobie jaka to jestem beznadziejna i do niczego się nie nadaję....... kompletnie nie wiem jak sobie pomóc, dlatego zwracam się z prośbą do Was.. bo nie znamy się a pisać mi o niebo łatwiej..........

Gość Ju.....
A skąd wiesz, że sobie wmawiasz, że jestes beznadziejna? Może rzeczywiście taka jesteś? A na nieśmiałość wszystko zwalasz.:P

Gość moze pocieszy cie to ze
nie ty jedna masz ten problem :)

Właśnie o tym mówię, nie wiem jaka jestem bo ciężko mi siebie zaakceptować. Nie wiem czego chcę bo się blokuję.

Gość Ju.....
Praktyka. Innego sposobu nie ma.

Gość może pocieszy się to...
a jakie sytuacje najbardziej cie stresują?