Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanka26

Plodnosc po odstawieniu tabletek

Polecane posty

Gość Hanka26

Hej dziewczyny. Mam takie pytanko. Jak to bylo z Wasza plodnoscia po odstawieniu tabletek? Ja odstawilam jakies 2 mies temu i moj pierwszy normalny cylk trwal 29 dni. Po okresie raz kochalam sie z mezem bez zabezpieczenia, ale poniewaz byl to 7 dzien cyklu myslalam ze nie ma szans na ciaze. Normalnie stosowalismy stosunek przerywany (wiem wiem ze to tez w 100% nie zabezpiecza) Teraz jest 15 dzien i mysle ze moze jednak moglam wtedy zajsc. Pojawila sie bolesnosc brodawek, bola mnie tez piersi, czego nie bylo w ostatnim cyklu. Czy ktorac z Was tak miala? Planowalismy zaczac starania 3 mies po odstawieniu... ale by byla teraz niespodzianka...Jak myslicie?

Gość barabara gąbka
Z tego co wiem to do 6 m-cy po odstwieniu pigułek jest sie chodzącą bombą zegarową. Bardzo, bardzo połodną. Ja zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu PO odstawianiu pigułek. Na początku trochę bez gumy a później w gumie i finał był w prezerwatywie. 8 dzień cyklu. Też się zdziwiłam. Lekarz mi powiedział, że po odstawieniu pigułek gospodarka hormonalna szaleje i mogą być nawet dwie owulacje w cyklu... zanim się wszytko nie unormuje.

Gość Hanka26
No to niezle. A jutro imprezka...moze pic nie bede???My sie zawsze kochamy na poczatku bez niczego i na koncu zakladamy tylko. Wy tak wpadliscie??? Az mi sie wierzyc nie chce...

Gość barabara gąbka
No dokładnie tak. Najpierw bez prezerwatywy a jak się już mężowi zaczęło za dobrze robić to załozył prezerwatywę. I wytrysnął w gumce. Więc najprawdowpodobniej zapłodnienie było z plynu ejakulacyjnego, który sączy się z penisa jeszcze przed finiszem. Wtedy do głowy, by mi nie przyszło, że mogłam zajść w ciążę. Zresztą zaniepokoiłam się dopiero 4 tygodnie po terminie @. Myślałam, że PO odstawieniu pigułek cykl mi się rozregulował i przesunął miesiączkę. Poszłam do lekarza, żeby dał coś na wywołanie a ten do mnie czy robiłam test ciążowy... Myślałam, że się zgrywa... Ale się nie zgrywał i 7,5 m-ca później urodziałam syna. :)

Gość Hanka26
jejku, no to ja juz nie wiem co mam myslec...my WOGOLE sie nie zabezpieczylismy wtedy...