Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiunia211

roznica 2-3 tygodni w terminie porodu

Polecane posty

Gość kasiunia211

24 kwiecien z om i 8-z16 maj z usg do 10 tygodnia ?czy ktoras z was tak miala jesli tak to kiedy urodizlyscie bo ja juz nie wiem czy wszystko oki

ja tak miałam z terminu wychodziło 18 października z usg 28 urodziłam 28 października . Tak naprawdę ciąża w terminie oznacza 2 tygodnie przed i dwa po wyznaczonej dacie porodu nie masz sie czym martwić

Gość u mnie tak bedzie
bo wiem na pewno ze zaszlam w ciaze w 25 dniu cyklu a dzisiaj jest moj 39 dzien cyklu czyli 2 tygodnie od momentu poczecia, wedlug lekarza bedzie to 5ty tydzien bo oni licza od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. W kazdym razie ja wiem ze jak na podstawie okresu data porodu bedzie na 7 stycznia to w zwiazku ze owulacje mialam dosyc pozno bedzie 17 stycznia i zastanawiam sie czy nie powiedziec od razu o tym lekarzowi bo mu sie nie bedzie zgadzac

do 10 tyg mialam rowno termin z om i usg; od 18 tyg zaczelo usg wyprzedzac om o kilka dni, na samym koncu w 34 tyg mialam roznice ponad 3 tyg a urodzilam jeszzcze wczesniej zamiast 26 lutego urodzilam 19 stycznia i myslalam ze oszlaeje na koniec bo nie wiedzialam w koncu kiedy mama rodzic :/

Jest to możliwe oczywiście. Przy obojgu miałam takie różnice 11.11-05.12 22.08-15.09

ale usg z ostatnich tygodni ciazy nie jest wiarygodne i gin nie bierze go pod uwage przeciez najwazniejszy termin jest z om ja w 1 ciazy termin z usg mialam na 7.04 a z om 29.04 i gin ani polozne nigdy nie interesowaly sie termin z usg, dziecko wtedy rosnie roznie, nie mozna juz tak dokladnie wszystkiego zmierzyc i terminy wychodza rozne zreszta juz byl niedawno taki sam temat :-o

Gość kasiunia211
dzieki dziewczyny za odpowiedz bo sie martwie bo jak chodze na ktg to dziwne rekacje lekarzy sa pytaja sie o terminy ipozniej kto ciaze prowadzi i cisza ze wszystkok , moj lekarz mowi co drogi dzien na ktg a inni codziennie nie wiem czy to z moim lekarzem jest cos nie tak czy siemartwic czy nie:(