Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcela24

jak to zrobić

Polecane posty

aby mniej przejmowac sie innymi? nie przejmowac sie tym ze ktos jest dla mnie niemiły, ze strzelił focha bez powodu, ze cos mu sie we mnie nie podoba...Mam taki charakter ze za bardzo biore wszystko do siebie..męczy mnie to..jak z tym walczyć?

Gość Ratissssss
Podbuduj poczucie własnej wartości -wypisuj na kartce swoje pozytywne cechy- .Po prostu masz niskie poczucie wartości i myślisz że oni mówiąc ci nie miłe rzeczy i będąc dla ciebie nieprzyjemnym mają racje ...a to bzdura bo po prostu chodzi o to że się im dajesz tak traktować to cię tak traktują...nie znaczy to że z tobą jest coś nie tak...musisz być bardziej asertywna i nauczyć się lepiej bronić przed takimi niemiłymi sytuacjami...jeśli ktoś powie ci coś nie miłego to zrób tak samo -tylko odpowiednim groźnym tonem :D )

ja nie mysle ze oni maja racje tylko chodzi o to ze boje sie ze ktos sie na mnie za cos obrazi..Ja jestem osoba spokoja i niekłótliwa, czesto jest tak ze ide komus na ręke aby uniknac sytuacji konfliktowych,zeby sie nie stresowac..Ale masz racje, brak mi czesto asertywnosci..woel sie na cos zgodzic niz sie pozniej stresowac ze ktos sie obrazi.. :O