Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fruit

APLIKACJA TAMPONU

Polecane posty

Gość fruit

Dzisiaj pierwszy raz próbowałam zaaplikować sobie tampon,najmniejszy jaki jest na rynku jednak coś mi nie wchodzi ;/ Nie wiem czy dobrze wkładam,czy nie... Jakbym żadnej dziury tam nie miała :P Jak Wy to robicie?

Gość MALAGAma
sa takie tampony z aplikatorem, łatwiejszy w użyciu. A co do 1 razu, to chyba każdy miał z tym problemy.

Gość fruit
No właśnie miałam z aplikatorem...

A obfity masz okres? Bo jak jest za mało wydzieliny, to trudno wchodzi. Poza tym ważna jest pozycja, dobrze jest to robić kucając.

Gość fruit
Pierwsze dwa dni mam masakrycznie mocne,dlatego chciałam zacząć używać tamponów... No tak kucając lub jedną noge podnieść wyżej... Ale kurde mówie Wam...Jakby nie było W CO tego tampona wsadzać ;/

czytając to mam wrażenie że nie rozluźniasz się przy wkładaniu tego tamponu. trzeba naprawdę się trochę rozluźnić , bo jeśli jesteś zestresowana (jak to za pierwszym razem bywa) to jest to trudne. najlepsza pozycja to wg mnie tak lekko kucając. przy tym nie myśl że coś wkładasz. szukaj miejsca gdzie może się po prostu fajnie ulokować.

Gość fruit
Staram sie i wcale sie nie stresuje,że źle go włoże czy coś... zaczynam sie dopiero denerwować jak właśnie mam wrażenie,że nie ma go gdzie włożyć...

Gość gość
Tez tak miałam 🖐️Tampony mogłam używać dopiero po pierwszym stosunku.....przed było dokłądnei tak jak piszesz....już w pewnym momencie zalapałam schizy, że mam jakąś niedorozwiniętą pochwę:oJa probowałam długi czas, właśnie z tampaksami, czyli tamponami z aplikatorem i nic mi z tego nie wyszło:o

Gość no jak ktos ma niskie poczucie
ja tez mialam problem, ale probowalam az do skutku przez kilka okresow. i byly to tampony bez aplikatora, dzis skorzystalabym tylko z tampaxow, bo jest latwiej je zalozyc. siadam na sedesie, wkladam poczatek apikatora lekko pod katem i poeoli wciskam. dziewica nie jestem, a czasem zdarza mi ie nameczyc aby go wlozyc. cierpliwosci.

ja mialam problemy z aplikacja kiedy bylam dziewica, za cholere nie udalo mi sie wlozyc tampona tak by go nie czuc czyli byl zle wlozony... dopiero po pierwszym stosunku moglam bez problemu ich uzywac, wczesniej nie dalo rady...

Gość dotty
Spróbuj z żelem intymnym dla kobiet ;) Ja się zawsze nim wspomagam (jak stosuje globulki dopochwowe również).